Hur man snabbar upp WhatsApp-ljud och röstmeddelanden: Mer hastighet

Telegram har tillåtit oss att ändra rösthastigheten eller videomeddelanden som vi tar emot i mobilappen eller i dess desktopversion under en tid. Nu är det WhatsApp som har implementerat funktionen i sin senaste version 2.21.9.3 på Android , som lanserades idag, och som du nu kan installera på din mobil om du är en del av betakanalen. I händelse av att du använder den stabila versionen av appen, måste du vänta på att förbättringen av den stabila versionen ska släppas under de kommande veckorna eller månaderna.

Snabba upp WhatsApp-ljud och röstmeddelanden

1x, 1,5x och 2x: hastigheterna för WhatsApp-ljud

För att kunna använda den behöver vi bara skicka eller ta emot ett ljud. Genom att klicka på play får vi den hastighet med vilken vi vill spela den till vänster. Vi kan välja mellan 1x, 1,5x eller 2x, till skillnad från Telegram som bara låter dig spela det i dubbelt så hög hastighet.

Denna skillnad är mycket viktig, eftersom spelar ett ljud på dubbelt så hög hastighet kan ibland göra det svårt för oss att förstå vad den andra personen säger, speciellt om de redan som standard talar väldigt snabbt. Med 1,5x har vi mer mångsidighet och möjlighet att snabba upp det, men utan att påverka samtalspartnerns förståelighet.

Ljud kan inte höras utanför konversationer

De ljudacceleration fungerar på samma sätt som i Telegram, med ett ljud som inte påverkas kvalitetsmässigt och med fördelen att höra det i högre hastighet. Dessutom är sättet att implementera det kanske bekvämare än Telegram, eftersom det låter dig justera hastigheten direkt i samma ljud. Hastighetsinställningen vi väljer kommer att sparas för framtida ljud.

Fram till nu fanns det knep för att snabba upp meddelanden, som att gå till mappen där WhatsApp-ljud sparas och öppna dem med en spelare. Med detta är det nu mycket bekvämare.

Dock, WhatsApp röstmeddelanden fortfarande inte har en grundläggande funktion: att kunna fortsätta lyssna på dem från andra konversationer eller om vi minimerar applikationen. Telegram tillåter båda funktionerna, där accelererat ljud fortsätter att spelas även när applikationen minimeras. Därför har WhatsApp fortfarande en lång väg att förbättra, medan Telegram också bör överväga att inkludera möjligheten att ändra uppspelningshastigheten till 1,5x. Tidigare kopierade WhatsApp också från Telegram för att skicka ljud utan att hålla ner knappen.

Relaterade Artiklar

Back to top button