Hur man snabbar upp Google Maps

En av de mest irriterande sakerna som kan hända när du reser är att hantera långsamheten Google kartor. Du litar på att appen ger dig de instruktioner du behöver, det är en av de mest populära körapparna som finns, men den kan ha sina problem som vilken annan app som helst.

I följande guide kommer du att se några tips som kan hjälpa dig att snabba upp Google Maps. På så sätt kan den börja fungera ordentligt och slutligen få de instruktioner den behöver i tid.

I den här artikeln hittar du:

Hur man gör Google Maps snabbare

Det finns några saker att tänka på när en applikation slutar fungera korrekt. Till exempel, eftersom Google Maps är ett program som behöver en internetanslutning, kan detta förklara varför det går långsamt om du befinner dig i ett område med dålig täckning. Om du är säker på att du har en bra internetanslutning kan du prova tipsen nedan för att se om problemet löser sig.

Förbättra GPS-positionsnoggrannheten

En fråga: har du Googles funktion för platsnoggrannhet aktiverad? Det här är ett alternativ som kan hjälpa till att snabba upp saker och ting lite med Google Maps. För att aktivera den här funktionen måste du gå till enhetens inställningar och sedan till platsen.

I Plats trycker du på den avancerade menyn.

När du har tryckt på alternativet Google Platsnoggrannhet slår du bara på det högst upp och du är klar.

Förbättra platsnoggrannheten på Google Maps

Stäng av satellitvy

Det råder ingen tvekan om att satellitvyn på Google Maps är fantastisk. Men problemet är att det är det mest prestandakrävande läget. Det här alternativet kan vara anledningen till att Google Maps är så långsamt. Öppna Google Maps och tryck på den fyrkantiga ikonen precis ovanför kompassikonen för att stänga av den.

Öppna Google Maps och tryck på den fyrkantiga ikonen precis ovanför kompassikonen för att stänga av den.

Direkt efter att du har tryckt på ikonen ser du vilka typer av vyer du vill välja. Tryck på standardalternativet och se om detta förbättrar Google Maps prestanda.

Tryck på standardalternativet och se om detta förbättrar Google Maps prestanda.

Kalibrera kompassen

Detta händer inte alltid, men det finns tillfällen då appen kanske inte hittar vår plats så snabbt som den normalt gör. Detta är ett bland andra problem som applikationen kan uppvisa. Anledningen till dessa fel kan vara att kompassen inte är korrekt kalibrerad och behöver vissa justeringar.

Om din kompass inte är korrekt kalibrerad bör du se Googles instruktioner för att åtgärda det.

Prova Google Maps Go

Testa Google Maps Go

Det är inte alltid möjligt för alla att ha en Android-enhet med bra specifikationer. I det här fallet kan orsaken vara att enheten inte uppfyller minimikraven för att standardappen Google Maps ska fungera korrekt. I så fall kan du alltid använda Google Maps Go, en lättare version av appen.

Den här appen är utformad för att fungera lättare på enheter med begränsat minne. Det finns några nackdelar med appen. Till exempel, eftersom det är en lättare version av Google Maps, med Google Maps Go, kan du inte:

  • Mät avståndet mellan platserna
  • Lägg till privata etiketter på platser
  • Det går inte att dela din plats i realtid
  • Det går inte att ange ditt företag och din hemadress
  • Ladda ner områden och använd offline
  • Ändra platsinformation
  • Det går inte att rapportera dataproblem

Rensa Google Maps cache

En sista sak du kan prova är att rensa din pp-cache. Du kan göra detta genom att gå till enhetens inställningar, följt av alternativet Appar och aviseringar. knacka Allt för att se apparna.

Knacka på Alla för att se appar och tagga Google Maps

Bläddra i Maps-appen och tryck på alternativet Lagring.

Sök i Google Maps-appen och tryck på Lagringsalternativet

Det sista steget är att trycka på alternativet Rensa cache. Och så kommer det här alternativet att vara lösningen, om de tidigare metoderna inte har fungerat.

Du kan fortfarande prova att avinstallera och installera om Google Maps-appen. Kontrollera också om några uppdateringar väntar på dig; uppdateringen kan ha en patch för att lösa problemet. Du kan också försöka vänta; ibland går appar igenom tider då de vägrar att fungera och, av någon oförklarlig anledning, kommer tillbaka till jobbet när du minst anar dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button