Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man slår på eller av automatisk ljusstyrka på MacBook

I den här guiden visar vi hur du snabbt aktiverar eller inaktiverar automatisk ljusstyrka på MacBook Pro och MacBook Air. Vi visar dig också hur du manuellt justerar skärmens ljusstyrka om du stänger av automatisk ljusstyrka.

Om du vill stoppa din MacBooks skärm från att anpassa sig till miljön automatiskt måste du stänga av en funktion i dess inställningar.

Tänk på att när du stänger av den måste du justera skärmens ljusstyrka manuellt. Du kommer att vilja hålla ett öga på din MacBook-skärms ljusstyrka, för om du har den högt upp medan den är avstängd från laddaren kan din batteritid ta slut snabbt.

Hur man slår på eller av automatisk ljusstyrka på Mac

Om du äger en MacBook som har en sensor för omgivande ljus kan du stänga av automatisk ljusstyrka. Omgivningsljussensorn känner av den aktuella ljusmiljön och justerar din skärm därefter.

I de flesta fall är detta användbart eftersom det hjälper dina ögon och sparar batteritid. Det kan dock finnas tillfällen då din MacBooks sensor inte justerar ljusstyrkan ordentligt. Om så är fallet kan du försöka stänga av funktionen. Så här gör du:

  • Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen.
  • Välj Systeminställningar.
  • Klicka på Bildskärmar i sidofältet.
  • Växla Justera automatiskt ljusstyrkan av.

Nu när den är avstängd måste du manuellt justera din MacBooks skärm så att den passar miljön. Det finns tre sätt du kan göra detta.

Hur man justerar skärmens ljusstyrka på Mac

Först kan du använda funktionstangenterna F1 och F2 som finns på din MacBooks tangentbord. F1-tangenten sänker skärmens ljusstyrka medan F2-tangenten ökar ljusstyrkan.

Ett annat sätt är att använda Control Center, som finns i det övre högra hörnet på din MacBook Pro eller MacBook Airs skärm, och justera ljusstyrkan med hjälp av reglaget som finns där.

Slutligen kan du också gå in i dina inställningar för att justera ljusstyrkan.

  • Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen.
  • Välj Systeminställningar.
  • Klicka på Bildskärmar i sidofältet.
  • Justera reglaget där.

Om du använder en extern skärm kan du också se ett kontrastreglage som låter dig justera skärmens kontrast.

4 skäl att inte installera macOS Sonoma 14.1.2 & 11 skäl till att du bör