Hur man skyddar bilder via copywriting

Hur man skyddar bilder via copywriting

Introduktion

Oavsett vilken typ av innehållsskapare man är, är skyddet av sitt arbete en prioritet för alla. Med appar som EaseUS Todo Backup är det möjligt att säkert lagra sina filer som bilder. Det skyddar dock inte bilderna från att delas online utan skaparens uttryckliga tillstånd.

Därför vill många lära sig hur man kopierar digitala bilder och säkra dem ner till metadata. Det här inlägget tar upp de olika sätten att skydda bilder från stöld eller obehörig kommersiell användning. Läs vidare för att lära dig alla nödvändiga detaljer.

Bästa lösningarna för att upphovsrätta och skydda bilder

I sammanhanget hur man lägger till upphovsrätt till bilder, det finns olika tillvägagångssätt man kan ta för att slutföra processen på ett säkert sätt. Vi gick igenom den här taktiken för att kolla vad som skulle fungera bäst. Här presenterar vi dem i detalj.

Lösning 1: Skaffa din upphovsrättsregistrering

Bilder som fotografer klickar på är i huvudsak immateriella rättigheter. Man måste dock fortfarande ansöka om upphovsrätt under de juridiska avdelningarna för deras innehåll. Processen skulle medföra vissa kostnader.

Om du undrar hur man kopierar digitala bilder, den första myndighetsgruppen som du bör fokusera på är US Copyright Office. Upphovsrättsregistrering tillåter dig att göra anspråk på eventuella intrångsprocesser under den amerikanska regeringen om någon stjäl ditt arbete. Det ger ägaren ett lagligt ägandebevis, och man skulle få hög ersättning för skador.

Registreringsprocessen är möjlig via online- och postmedier.

Hur gör man detta online?

Steg 1: Gå till den officiella webbplatsen för Copyright Office of the US

Steg 2: Gå till registreringsalternativet och klicka på “Register Your Work: Registration Portal”.

Registreringsportal

Steg 3: Om du har ett eCO-konto, logga in på ditt konto. Eller registrera dig för en ny.

eCO-konto

Steg 4: Slutför ansökningsprocessen och lägg till all relevant information i rätt textfält i formuläret. Standardansökningstypen är lämplig för alla yrken, som heltid, för uthyrning och samarbete.

Du bör registrera några av dina publicerade/opublicerade bilder i denna applikation.

Steg 5: Utvärdera att du väljer rätt arbetstypsinställning och en relevant applikationstyp. Följ alla instruktioner som följer för verifiering.

Steg 6: Klicka på knappen “Lägg till kundvagn” för att acceptera din ansökan och slutföra registreringsbetalningsprocessen.

Bekräftelsemeddelandet för betalningen skulle nå den e-postadress du angav. Noterbart är att detta endast är ett kvitto på transaktionen.

Steg 7: Ladda sedan upp ett foto som du har copyright för att se vilka filtyper som är acceptabla.

Steg 8: Efter detta, tryck på alternativet “Slutför din prenumeration”, så laddas filen upp. Bekräftelsemailet om registreringen skulle gå till den e-postadress som användaren lade till.

Lösning 2: Ladda upp lågupplösta bilder

En annan användbar lösning för att skydda bilder från stöld är att ladda upp lågupplösta bilder direkt till ditt konto. Detta är en av de enklaste metoderna du kan använda när du arbetar med hur man kopierar digitala bilder.

De flesta användare som väljer att ta bilder av andra skapare för eget bruk letar efter bilder som är tillgängliga i högsta möjliga upplösning. Så när du har copyright på bilden du har, minska upplösningen så att bilden inte kan användas för kommersiella ändamål.

Om du har ett foto med bildförhållandet 16:9 och 1920 x 1080 pixlar bör du sänka kvaliteten.

Lösning 2: Använd en EXIF ​​Editor-app

EXIF-data i bilder inkluderar ett brett utbud av detaljer om bilderna, som tidpunkt för tagning, lagringsplats, kameratyp, etc. I de nuvarande typerna av digitalkameror som är tillgängliga finns det fler datapunkter som man kan inkludera bild EXIF-data. Dessa inkluderar bland annat exponering, slutartid, copyrightinformation, upplösning, bildhastighet och exponering.

EXIF Editor app

Du kan använda ett säkert EXIF-redigeringsverktyg som Photos Exif Editor från Systweak. Denna app kan radera individuella fotometadata, läsa/skriva XMP/IPTC/GPS/EXIF-metadata, ställa in original datum-tid/medicinering och andra anpassningar. Den här appen kan endast användas på Mac-enheter, men du kan lagra annan bildinformation för att lägga till och undvika obehörig användning.

Lösning 3: Hantera särskilda licensförmåner

Efter lärande hur man lägger till upphovsrätt till bilder, bör du se till att nämna att bilden är under upphovsrättsskydd. För detta bör du göra ändringar på din webbplats, vilket visar att användare måste be om särskilt tillstånd för att använda dina bilder.

Varningar om orättvis användning av din bild för free skulle avskräcka onlineanvändare från att använda dina bilder för att undvika att ställas inför rättsliga åtgärder. Bilder med speciell licensiering inkluderar detaljer som med författarens namn, bildtitel och upphovsrätt. Dessa kan verifiera identitetsbeviset för dina bilder.

Lösning 4: Använd vattenstämpel för att skydda dina bilder

Vattenstämplar på bilder visar bildernas huvudägare. Många fotografer väljer att lägga till dessa halvtransparenta vattenstämplar till bilden för att visa att en bild är upphovsrättsskyddad. Det finns dock programvarutyper som kan ta bort vattenstämplar från bilder, även om processen inte alltid är enkel.

De flesta vill undvika de extra stegen det skulle ta för att ta bort vattenstämpeln och föredrar att ladda ner bilder som inte är vattenmärkta direkt. Så de skulle undvika att använda dessa bilder. Eftersom vattenstämplarna kan verka visuellt oattraktiva kan du också använda osynliga vattenstämplar.

Lösning 5: Lägg till detaljer om bildkällan

I de flesta webbläsare kan onlineanvändare söka efter free bilder, men ibland kan de få bilder som inte är äkta free att använda. Detta är svårt att upptäcka eftersom bilden kanske inte innehåller information om ägaren eller källinformation. Därför kan man av misstag använda bilden för personligt bruk.

Efter att ha fokuserat på hur man kopierar digitala bilder, är den bästa lösningen att lägga till upphovsrättskällan eller ägarinformationen i filen istället. Lägg till detaljerna i den nedre delen av bilden, som visar huvudpersonen med äganderätt. Detta är enkelt att hantera, men man kan beskära källinformationen på bildredigeringsappar. Så det garanterar inte garanterat skydd.

Lösning 6: Överlägg med transparenta filer på dina bilder

Efter lärande hur man kopierar digitala bilder, skulle du veta att överlagring av en annan transparent fil på bilden borde skydda den. Se till att hålla detta i ett liknande format. Efteråt kan onlineanvändare inte högerklicka på bilden från någon webbläsare eller din webbplats och kopiera den. Dessutom kan de inte dra och släppa bilderna heller.

Processen är användbar men inte det bästa valet för personer med begränsad teknisk kunskap, som processen att använda HTML. Dessutom kan man fortfarande skärmdumpa bilden.

Andra sätt att förhindra piratkopiering online?

Bildtjuvar kan fortfarande försöka skaffa ens bilder från sina sociala mediekonton, webbplatser eller andra platser. Förutom att göra den upphovsrättsliga metoden för bildskydd, kan du använda andra taktiker för att förhindra piratkopiering.

En av de bästa är att använda programvara för att undvika stöld av ditt privata innehåll från enheter, som bildfiler. AVG Antivirus är till exempel användbart för att skydda enheter mot skadliga attacker och till och med aktivera stöldskydd.

Slutsats

När du har slutfört dessa steg och processer kan du förvänta dig högkvalitativa och helt skyddade bildfiler i ditt bibliotek. Naturligtvis bör du utföra stegen noggrant, särskilt när det gäller att få upphovsrättsgodkännande. Framgångspotentialen för processen skulle bestämmas baserat på hur väl du genomför alla givna steg. Så var uppmärksam hela tiden!

Relaterade Artiklar

Back to top button