Hur man skriver ut en testsida i Windows 10

0 Shares

För att kunna skriva ut en testsida har Windows 10 en egen inbyggd funktionalitet som standard för detta. Likaså har vi även tredjepartsapplikationer utvecklade för detta ändamål. Därför ska vi idag se hur vi kan skriva ut en testsida och kontrollera att vår skrivare fungerar korrekt.

Skriv ut en testsida i Windows 10

Skriv ut en testsida från Windows 10

Tack vare utskriften av en testsida kommer vi att kunna få information på vår PC där skrivaren är installerad. Vi kommer också att kunna kontrollera kvaliteten på utskriften och skärpan som patronerna skriver ut med. På det här sättet kan vi upptäck eventuella fel innan du gör en viktig utskrift . Innan vi börjar måste vi se till att skrivaren är påslagen, är korrekt ansluten till vår dator och att den har sidor att skriva ut på.

För att kunna utföra en testutskrift från Windows måste vi komma åt avsnittet “Enheter och skrivare”. För detta måste vi ange “Kontrollpanelen”, för vilken vi måste skriva dess namn i Windows-sökrutan och välja den. Väl inne går vi till avsnittet “Enheter och skrivare”.

Ver dispositivos e impresoras

På denna nya sida hittar vi vår skrivare och klickar på den med höger musknapp så att en liten snabbmeny visas där vi måste välja ” Skrivaregenskaper “. Det är viktigt att vi inte förväxlar avsnittet Skrivaregenskaper med egenskaper. Eftersom om vi väljer det senare fallet kommer vi inte att kunna se knappen för att skriva ut testsidan.

Propiedades de la impresora

När vi har klickat på “Skrivaregenskaper” visas en ny skärm. Längst ner hittar vi ” Skriv ut testsida ” knapp. Klicka på den så att Windows tar hand om motsvarande testutskrift. Vi kan också klicka på avsnittet “Inställningar”, där vi kan konfigurera orienteringen (horisontell eller vertikal) och pappersstorleken (A4, A5, A3, Letter, Executive, Estate, Legal, Tabloid, B4 och B5.

Imprimir página de prueba

När vi klickar på knappen “Skriv ut testsida” kommer processen att börja. Vi kommer att se en bild av Windows som har skrivarens tre grundfärger och som innehåller en svart text. På så sätt, när en vanlig sida skrivs ut och med samma marginaler, får vi ett tydligt exempel på hur våra sidor kommer ut med de patroner som skrivaren har, och kontrollerar om utskriftskvaliteten är tillräcklig.

Program för att skriva ut en testsida

I händelse av att vi inte vill använda alternativet att skriva ut en testsida som Windows 10 innehåller, har vi även tredjepartsapplikationer som hjälper oss med detta syfte.

Skriv ut.testsidan.Ok

Denna applikation gör det möjligt för oss att kalibrera patronerna i vår nya skrivare, vilket gör att vi kan välja lämpliga utskrifter för att säkerställa att de görs framgångsrikt. Denna programvara har ett lättanvänt gränssnitt, så det kan användas av alla typer av användare. Dess främsta egenskap är att den kan lätt upptäcka alla problem och identifiera toner- eller bläckpatroner som kan visa sig vara defekta.

Print.Test.Page.Ok interfaz

Även om de inbyggda testsidorna borde vara tillräckliga för att säkerställa att vår skrivare fungerar väl inom de önskade parametrarna, kanske vi kan anpassa några exempelsidor efter vår smak. På så sätt kan vi redigera textsträngen genom att bara ersätta standardorden med våra egna. Det är också möjligt att skapa en testsida med en anpassad gradient som vi väljer, vilket kan vara intressant om vi tror att en färgpatron kan vara defekt. Det kommer bara att vara nödvändigt att ange start- och slutfärgerna, att kunna utforska färgväljaren tills du hittar den exakta typen vi behöver.

Print.Test.Page.Ok Configurar

Print.Test.Page.Ok är en helt free och bärbar applikation, så det kräver ingen typ av installation på vår PC. Vi kan ladda ner det direkt från deras hemsida.

Testsida för skrivaren

Därefter hittar vi en webbapplikation som gör att vi kan göra en testutskrift av vår skrivare direkt från vår webbläsare. Dina alternativ när du skriver ut är långt från utbudet av Print.Test.Page.Ok-alternativ, men det kan vara användbart för användare som inte vill komplicera sina liv och utföra testet utan att behöva ladda ner något.

Testsida för skrivare på webben

Denna webbplats har två utskriftsalternativ som “Skriv ut en färgtestsida”, som vi måste använda för att göra en färgtest skriva ut. Och “Skriv ut svartvit testsida”, som vi kommer att använda om vi vill ha en svartvitt testsida. Innan vi utför något test är det nödvändigt att vi verifierar att vi har skrivaren påslagen och ansluten till vår dator. När vi klickar på den visas en förhandsvisning av innehållet i testarket. Genom att klicka på den kommer vi till utskriftsmenyn, där vi kan välja design, typ av papper, sidor etc. Så allt du behöver göra är att klicka på “Skriv ut”-knappen för att starta testet.

Printer Test Page impresión de prueba blanco y negro

Om vi ​​vill använda applikationen Printer Test Page för att göra en testsida till vår skrivare, kan vi använda den för free genom att klicka på denna länk.

Skriv ut en testsida

Den här gången pratar vi om en webbapplikation som vi kör direkt från vår webbläsare. Därför kommer det inte att vara nödvändigt att ladda ner någon fil eller utföra någon installation på vår PC. Användningen är extremt enkel. Detta beror på att dess utskriftsalternativ är ganska begränsade, så det kommer inte att tillåta oss att utföra vissa tester utöver de klassiska och grundläggande.

Skriv ut en testsida på webben

När vi går in på dess webbplats hittar vi tre knappar med typer av provtryck att vi kan prestera. Om vi ​​klickar på “Svartvitt test” kommer vi att utföra ett test direkt i svartvitt. Om vi ​​klickar på knappen “Page Color Test Page” kommer testsidan att göras i färg. Slutligen har den läget “CMYK Test Page”, särskilt lämpligt för att utföra utskrift av diagnostiska tester på en HP-skrivare.

Skriv ut en testsida imprimir página blanco y negro

Om vi ​​vill göra en testsida av vår skrivare med Skriv ut en testsida för free, kommer det bara att vara nödvändigt att komma åt dess webbplats genom att klicka här.

0 Shares