Hur man skriver ut en testsida i Windows 10

0 Shares

För att kunna skriva ut en testsida har Windows 10 en egen inbyggd funktionalitet som standard för detta. LikasÄ har vi Àven tredjepartsapplikationer utvecklade för detta ÀndamÄl. DÀrför ska vi idag se hur vi kan skriva ut en testsida och kontrollera att vÄr skrivare fungerar korrekt.

Skriv ut en testsida i Windows 10

Skriv ut en testsida frÄn Windows 10

Tack vare utskriften av en testsida kommer vi att kunna fÄ information pÄ vÄr PC dÀr skrivaren Àr installerad. Vi kommer ocksÄ att kunna kontrollera kvaliteten pÄ utskriften och skÀrpan som patronerna skriver ut med. PÄ det hÀr sÀttet kan vi upptÀck eventuella fel innan du gör en viktig utskrift . Innan vi börjar mÄste vi se till att skrivaren Àr pÄslagen, Àr korrekt ansluten till vÄr dator och att den har sidor att skriva ut pÄ.

För att kunna utföra en testutskrift frĂ„n Windows mĂ„ste vi komma Ă„t avsnittet “Enheter och skrivare”. För detta mĂ„ste vi ange “Kontrollpanelen”, för vilken vi mĂ„ste skriva dess namn i Windows-sökrutan och vĂ€lja den. VĂ€l inne gĂ„r vi till avsnittet “Enheter och skrivare”.

Ver dispositivos e impresoras

PĂ„ denna nya sida hittar vi vĂ„r skrivare och klickar pĂ„ den med höger musknapp sĂ„ att en liten snabbmeny visas dĂ€r vi mĂ„ste vĂ€lja ” Skrivaregenskaper “. Det Ă€r viktigt att vi inte förvĂ€xlar avsnittet Skrivaregenskaper med egenskaper. Eftersom om vi vĂ€ljer det senare fallet kommer vi inte att kunna se knappen för att skriva ut testsidan.

Propiedades de la impresora

NĂ€r vi har klickat pĂ„ “Skrivaregenskaper” visas en ny skĂ€rm. LĂ€ngst ner hittar vi ” Skriv ut testsida ” knapp. Klicka pĂ„ den sĂ„ att Windows tar hand om motsvarande testutskrift. Vi kan ocksĂ„ klicka pĂ„ avsnittet “InstĂ€llningar”, dĂ€r vi kan konfigurera orienteringen (horisontell eller vertikal) och pappersstorleken (A4, A5, A3, Letter, Executive, Estate, Legal, Tabloid, B4 och B5.

Imprimir pĂĄgina de prueba

NĂ€r vi klickar pĂ„ knappen “Skriv ut testsida” kommer processen att börja. Vi kommer att se en bild av Windows som har skrivarens tre grundfĂ€rger och som innehĂ„ller en svart text. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt, nĂ€r en vanlig sida skrivs ut och med samma marginaler, fĂ„r vi ett tydligt exempel pĂ„ hur vĂ„ra sidor kommer ut med de patroner som skrivaren har, och kontrollerar om utskriftskvaliteten Ă€r tillrĂ€cklig.

Program för att skriva ut en testsida

I hÀndelse av att vi inte vill anvÀnda alternativet att skriva ut en testsida som Windows 10 innehÄller, har vi Àven tredjepartsapplikationer som hjÀlper oss med detta syfte.

Skriv ut.testsidan.Ok

Denna applikation gör det möjligt för oss att kalibrera patronerna i vÄr nya skrivare, vilket gör att vi kan vÀlja lÀmpliga utskrifter för att sÀkerstÀlla att de görs framgÄngsrikt. Denna programvara har ett lÀttanvÀnt grÀnssnitt, sÄ det kan anvÀndas av alla typer av anvÀndare. Dess frÀmsta egenskap Àr att den kan lÀtt upptÀcka alla problem och identifiera toner- eller blÀckpatroner som kan visa sig vara defekta.

Print.Test.Page.Ok interfaz

Även om de inbyggda testsidorna borde vara tillrĂ€ckliga för att sĂ€kerstĂ€lla att vĂ„r skrivare fungerar vĂ€l inom de önskade parametrarna, kanske vi kan anpassa nĂ„gra exempelsidor efter vĂ„r smak. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan vi redigera textstrĂ€ngen genom att bara ersĂ€tta standardorden med vĂ„ra egna. Det Ă€r ocksĂ„ möjligt att skapa en testsida med en anpassad gradient som vi vĂ€ljer, vilket kan vara intressant om vi tror att en fĂ€rgpatron kan vara defekt. Det kommer bara att vara nödvĂ€ndigt att ange start- och slutfĂ€rgerna, att kunna utforska fĂ€rgvĂ€ljaren tills du hittar den exakta typen vi behöver.

Print.Test.Page.Ok Configurar

Print.Test.Page.Ok Àr en helt free och bÀrbar applikation, sÄ det krÀver ingen typ av installation pÄ vÄr PC. Vi kan ladda ner det direkt frÄn deras hemsida.

Testsida för skrivaren

DÀrefter hittar vi en webbapplikation som gör att vi kan göra en testutskrift av vÄr skrivare direkt frÄn vÄr webblÀsare. Dina alternativ nÀr du skriver ut Àr lÄngt frÄn utbudet av Print.Test.Page.Ok-alternativ, men det kan vara anvÀndbart för anvÀndare som inte vill komplicera sina liv och utföra testet utan att behöva ladda ner nÄgot.

Testsida för skrivare pÄ webben

Denna webbplats har tvĂ„ utskriftsalternativ som “Skriv ut en fĂ€rgtestsida”, som vi mĂ„ste anvĂ€nda för att göra en fĂ€rgtest skriva ut. Och “Skriv ut svartvit testsida”, som vi kommer att anvĂ€nda om vi vill ha en svartvitt testsida. Innan vi utför nĂ„got test Ă€r det nödvĂ€ndigt att vi verifierar att vi har skrivaren pĂ„slagen och ansluten till vĂ„r dator. NĂ€r vi klickar pĂ„ den visas en förhandsvisning av innehĂ„llet i testarket. Genom att klicka pĂ„ den kommer vi till utskriftsmenyn, dĂ€r vi kan vĂ€lja design, typ av papper, sidor etc. SĂ„ allt du behöver göra Ă€r att klicka pĂ„ “Skriv ut”-knappen för att starta testet.

Printer Test Page impresiĂłn de prueba blanco y negro

Om vi ​​vill anvĂ€nda applikationen Printer Test Page för att göra en testsida till vĂ„r skrivare, kan vi anvĂ€nda den för free genom att klicka pĂ„ denna lĂ€nk.

Skriv ut en testsida

Den hÀr gÄngen pratar vi om en webbapplikation som vi kör direkt frÄn vÄr webblÀsare. DÀrför kommer det inte att vara nödvÀndigt att ladda ner nÄgon fil eller utföra nÄgon installation pÄ vÄr PC. AnvÀndningen Àr extremt enkel. Detta beror pÄ att dess utskriftsalternativ Àr ganska begrÀnsade, sÄ det kommer inte att tillÄta oss att utföra vissa tester utöver de klassiska och grundlÀggande.

Skriv ut en testsida pÄ webben

NĂ€r vi gĂ„r in pĂ„ dess webbplats hittar vi tre knappar med typer av provtryck att vi kan prestera. Om vi ​​klickar pĂ„ “Svartvitt test” kommer vi att utföra ett test direkt i svartvitt. Om vi ​​klickar pĂ„ knappen “Page Color Test Page” kommer testsidan att göras i fĂ€rg. Slutligen har den lĂ€get “CMYK Test Page”, sĂ€rskilt lĂ€mpligt för att utföra utskrift av diagnostiska tester pĂ„ en HP-skrivare.

Skriv ut en testsida imprimir pĂĄgina blanco y negro

Om vi ​​vill göra en testsida av vĂ„r skrivare med Skriv ut en testsida för free, kommer det bara att vara nödvĂ€ndigt att komma Ă„t dess webbplats genom att klicka hĂ€r.

0 Shares