Hur man skriver ut en affischbild med flera ark i Publisher (exempel)

0 Shares

VÀrlden av grafisk design har en stor arsenal av verktyg som har uppfunnits av utvecklarna av de olika programmen som anvÀnds för detta arbete enklare, praktiska och professionella sÀtt.

Som pÄ alla omrÄden teknologi, det finns program som sticker ut trots tÀvlingens stora kvantitet och kvalitet. Microsoft Publisher Àr en av dem, och hÀr fÄr du lÀra dig intressanta saker om detta viktiga program.

Vad Àr en utgivare?

NÀr 1991 passerade ville Microsoft ta ytterligare ett steg mot den förestÄende utvecklingen av teknikindustrin. Lanseringen av Microsoft Word (1981) och Microsoft Excel (1983) var en stor framgÄng. Det behövdes nÄgot annat, och det tog inte lÄng tid.

Microsoft Publisher, den primÀra applikationen för skapa och redigera dokument som t.ex broschyrer, kataloger, kalendrar, broschyrer, nyhetsbrevhjÀlpte mycket med annonsen och trots att det för nÀrvarande kan anses vara ett för enkelt program, har det tillrÀckligt med verktyg för att komma ur trubbel.

AnvÀnder Publisher

Det hÀr programmet, som finns kvar i Microsoft Office-paketet, innehÄller ett antal intressanta verktyg som hjÀlper skapa och designa engagerande innehÄll tack vare den flexibilitet den ger nÀr det gÀller att kombinera grafiska och textelement.

I förlagets grÀnssnitt hittar du ett stort antal mallar för att skapa dina egna preferenser. PÄ samma sÀtt pÄ internet kan du skapa och ladda ner designade mallar av andra anvÀndare och komplettera dem med nödvÀndig information.

Skapa en affisch eller banner

Om du i det hÀr fallet behöver skapa eller redigera ett projekt som Àr avsett för affisch eller banderollFörlaget har verktygen för att förverkliga den hÀr typen av projekt. För att skapa en affisch, följ bara dessa steg:

 1. Skapa ett nytt dokument i Publisher.
 2. NĂ€r du Ă€r i programmets huvudfönster ser du tvĂ„ flikar: “Rekommenderas” och “Integrerat”.
 3. Klicka pĂ„ fliken “Integrerad”.
 4. BlĂ€ddra igenom alternativmenyn som visas av Publisher för att hitta avsnittet för “Banners”.
 5. DÀrifrÄn har du ett stort antal mallar att vÀlja mellan.
 6. Senare kan du vÀlja tomma dokument och börja skapa din egen affisch eller bannerdesign.

Kan jag skriva ut en affisch pÄ flera sidor?

NÄvÀl, en av de största huvudvÀrkarna för mÀnniskor som utför den hÀr typen av arbete Àr att ha den nödvÀndiga utskriftsutrustningen, naturligtvis pÄ grund av dess storlek.

Det finns dock andra sÀtt att lindra mÄnga mÀnniskor. Kan jag skriva ut en affisch pÄ flera sidor? ja! Och Àven om detta kan verka som en enorm uppgift till en början, med Publisher kan du hitta sÀtt att göra det till nÄgot mycket mer uthÀrdligt.

Steg för steg: Skriv ut en affisch pÄ flera sidor med Publisher

Vid denna tidpunkt Àr allt du behöver göra att följa var och en av instruktionerna som kommer att visas nedan. Det kommer förmodligen att bli en överraskning för dig hur lÀtt det Àr att utföra denna procedur tack vare de verktyg som tillhandahÄlls av förlaget.

 1. Nu nĂ€r du har fĂ„tt din affisch eller bannerdesign klar Ă€r det dags att skriva ut din stora design pĂ„ flera sidor. För att göra detta mĂ„ste du klicka pĂ„ fliken “Arkiv” och klicka sedan pĂ„ ett avsnitt “Skriva ut” eller med kommandot Ctrl + P.
 2. I det hÀr avsnittet kommer du att se bannerdesignen i sin helhet. Du kommer dock att anvÀnda Publishers utskriftsverktyg.
 3. I konfigurationsavsnittet kommer du att se en ruta med standardalternativet “En sida per ark”.
 4. Klicka pĂ„ det hĂ€r fĂ€ltet och fortsĂ€tt till att ersĂ€tta det med ett alternativ “Mosaik”.
 5. Sedan kommer det att visa dig hur din design skulle skrivas ut pÄ nÄgra sidor.
 6. Det ÄterstÄr bara att konfigurera allt relaterat till vilken typ av sida du ska skriva ut pÄ.

OmsÀtt det i praktiken!

Det Àr sÄ enkelt att anvÀnda Publisher för att skriva ut en affisch pÄ flera sidor. LÄt dig ryckas med av din fantasi och stick ut frÄn mÀngden med de mest imponerande designerna. Det Àr otroligt enkelt och dynamiskt att fÄ detta att hÀnda, sÄ vad vÀntar du pÄ?

0 Shares