Hur man skriver snabbare på iPhone med textutvidgning

0 Shares

Att skriva på det lilla tangentbordet på din iPhone är inte perfekt ibland, men du kan spara tid och skriva snabbare genom att utnyttja textutvidgningen.

Textutvidgning innebär att du skriver in ett kort nyckelord som du anger och att det automatiskt skriver ut en lång bit information som motsvarar det nyckelordet. Det är ungefär som en Harry Potter-förtrollning, där du säger några magiska ord och sedan, poof, något magiskt händer. Förutom med textutvidgning är det mindre magiskt och mer praktiskt.

Till exempel kan jag göra det så att när jag skriver in “eml” på mitt iPhone-tangentbord, kommer det automatiskt att spotta ut min e-postadress i textrutan, så att jag inte behöver skriva ut den manuellt. Detta sparar massor av tid totalt sett, och det är mycket bekvämare än att behöva skriva ut allt för hand varje gång, speciellt om det finns något som du skriver ut varje dag, som konserverade svar på e-post.

Det finns några metoder som låter dig dra nytta av textutvidgning på din iPhone. Här är ett par alternativ som du kan prova, liksom några exempel för att komma igång.

text-expansion-iphone

Appar för textutvidgning

Om du inte redan visste har iOS redan en inbyggd funktion för textutvidgning. Det är ganska begränsat jämfört med dedikerade appar som du kan ladda ner och installera, men det är ett bra ställe att börja för att få en känsla för textutvidgning.

Vi har redan en guide om hur du ställer in iOS: s inbyggda funktion för textutvidgning, men vi lägger dem här igen för att täcka våra baser.

Öppna helt enkelt appen Inställningar och navigera till Allmänt> Tangentbord och bläddra ner till Genvägar sektion. Det är här du ställer in fraser för utvidgning av text. Du kan se på bilden nedan att jag redan har några fraser inställda för saker som jag skriver in oftast, inklusive min e-postadress, som jag använder eml som nyckelord.

text-expansion

Knacka på Lägg till ny genväg … för att börja ställa in egna fraser. I Fras textruta, skriv in ordet eller frasen som du vill dyka upp när du skriver in ett kort nyckelord eller en förkortning. Skriv sedan in det nyckelordet eller förkortningen i Genväg textruta. När det är klart, tryck på Spara i det övre högra hörnet så är du klar.

För att lägga till en ny fras, upprepa bara ovanstående process tills du har alla de ord och fraser du vill ställa in. När du har ställt in fler än några fraser lägger iOS dem alla i en alfabetisk lista (liknande din kontaktlista), där du enkelt kan bläddra igenom dem och hitta specifika. De synkroniseras till och med med iCloud så att du kan använda dem på din iPad och Mac.

Förutom iOS: s inbyggda alternativ finns det några appar i iTunes App Store som fokuserar på textutvidgning. Text Expander är förmodligen det mest populära alternativet. Det låter användare ställa in utdrag och till och med formatera texten med ett visst typsnitt, färg och storlek. Det är lite dyrt för 4,99 dollar, men det är ett oumbärligt verktyg om du använder textutvidgning mycket.

Skärmdump 2014-07-09 klockan 15.04.07

Exempel på textexpansion

Nu när du vet vad textutvidgning är och hur du ställer in den, här är några exempel som du kan prova för att komma igång. Det fantastiska med textutvidgningen är att du kan bli så grundläggande eller så komplex som du vill med dina utdrag och genvägar.

  • eml: din e-postadress
  • phn: Ditt telefonnummer
  • Lägg till: Din adress (även om vi skulle rekommendera att lägga ett komma före “lägg till” eftersom det är ett ord du skriver i alla fall).
  • omw: På väg
  • sg: Låter bra (jag säger det här mycket, så det var bara meningsfullt att göra det en genväg)
  • brb, thx, omg, fml, etc: Vanliga förkortningar som automatiskt kan expanderas till de verkliga fraserna, om du vill.
  • fbb: Jag spelar fantasy-baseboll, så jag har den här genvägen som expanderar med mina ligainställningar så att jag inte behöver skriva ut dem hela tiden. Detta är självklart ett personligt exempel, men det visar hur du kan använda textutvidgning för nästan vad som helst.

Möjligheterna är oändliga med textutvidgning. Experimentera gärna med olika genvägar och utdrag. Dessutom kan du ladda ner textutvidgningsappar för Windows och OS X, med Text Expander och aText som några av de bästa alternativen där ute, medan PhraseExpress är det populära valet för Windows.

0 Shares