Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skriver snabbare på Android: 5 tips och tricks

När det gäller att skriva på din Android -smartphone och surfplatta finns det många alternativ och tangentbord från tredje part som syftar till att förbättra upplevelsen eller göra dig snabbare. Från Swype, Swiftkey, till och med Googles eget tangentbord direkt i Play Store.

Om du är en av de miljoner som helt enkelt jagar och hackar eller knackar med ett enda pekfinger på din smartphone gör du det fel. Det finns massor av sätt att skriva snabbare, vara mer effektiv och göra hela upplevelsen bättre. Nedan följer några tips och tricks med hjälp av Googles tangentbord som gör att du snabbt kommer att kunna behärska skärmtangentbordet.

Skärmdump 2014-01-23 klockan 11.50.40

Saker som att skriva med gester, förslag på nästa ord och till och med stöd för textutvidgning kan göra dig snabbare när du skriver på en smartphone. Det finns massor av små knep och saker som många användare inte vet, för att inte tala om inställningar som gör att du kan anpassa tangentbordet efter eget tycke.

Personligen använder jag Googles tangentbord, eftersom det är extremt enkelt och rent utan att vara ansträngande eller ha för mycket kontroll över vad du försöker skriva. Nästa ordsprognos som Swiftkey är bra, och Googles tangentbord gör det också, men ibland kan det vara invasivt. Som ett resultat stänger jag av det, vilket gör skrivandet ännu snabbare med massor av skiljetecken ovanför tangentbordet. Det betyder att du inte behöver trycka på 123 -knappen och växla en andra uppsättning tangentbordsalternativ för att hitta en punkt eller ett frågetecken.

Läs: Hur man lägger till ord i ordlistan på Android

Textutvidgning är förmodligen mitt favorittrick för alla tangentbord eftersom det bara är mest vettigt i denna digitala tidsålder vi lever i. Varför skriver du en hel e-postadress från vår favoritwebbplats när du kan göra genvägar, så kallade textutvidgningsalternativ. Istället för att skriva Gottabemobile.com för att komma hit för nyheter, skriv bara GBM och tangentbordet kommer att expandera det till GottaBeMobile.com så länge du har ställt in den inställningen. Vi visar dig det och mycket mer i den snabba videon nedan.

För textutvidgning, gå till Inställning> Språk och inmatning> Tangentbordsinställningar> Personlig ordlista> och tryck på knappen + eller lägg till så ser du genvägsalternativet. Nedan ser du vad du letar efter.

Skärmdump_2014-01-23-11-36-20

Många av er vet säkert att tangentbordet kan söka efter kontaktförslag, eftersom det är aktiverat som standard. I inställningar kan du avmarkera “blockera stötande ord” för att göra det möjligt för tangentbordet att föreslå förbannade ord, och om du vill svära på Android så här.

Läs: Hur man klipper, kopierar och klistrar in på Android

Jag använder textutvidgning, klipp ut, kopiera och klistra in och tricket ovan för att omedelbart versala eller gemener ett ord nästan dagligen. Dessa få enkla och lätta att lära sig och göra tricks kommer att få dig att skriva ännu snabbare. Sedan är det naturligtvis det snabbaste att skriva med din röst och se till att du går in i inställningar och laddar ner taligenkänning offline så att du inte behöver en bra anslutning för att skriva med din röst. Det bör också vara aktiverat som standard, annars gå till tangentbordets inställningar och ge det ett växel.

Det finns gott om tredjeparts tangentbord tillgängliga för Android. SwiftKey är det mest populära, men Googles eget alternativ är inte heller så illa. Prova dessa knep själv och du kommer att rusa iväg på nolltid.