Hur man skriver enastående bloggtitlar för dina köparpersonas

0 Shares

business_blogging

Titeln är det första tittaren ser om en blogg, och hur övertygande och relevant den titeln verkar kan avgöra om någon klickar på länken till din webbplats eller inte eller tar sig tid att läsa ditt innehåll.

Om din bloggtitel är svag kommer ingen att vilja läsa ditt inlägg. Dessutom kan en dåligt skriven titel till och med hindra din bloggs förmåga att rankas i SERP (sökmotorresultatsidor).

Men att skriva en effektiv titel som innehåller de nödvändiga nyckelorden, talar till dina köparpersonas smärtpunkter och är under 65 tecken är ingen lätt bedrift. Jag satte mig ner med Senior Growth Strategist Nick Frigo och Lead Search Strateg Rider Gordon för att diskutera hur man skapar bloggtitlar som tilltalar både sökmotorer och dina köpare.

“[A blog title] signalerar definitivt inläggets avsikt, så det är ett riktigt bra sätt att segmentera ut personer som inte är relevanta för ditt företag eller personer som inte tycker att ditt innehåll är relevant.” säger Rider. “På det sättet är det det första steget i att tillhandahålla den bästa användarupplevelsen, såväl som den bästa lockaren av kvalitetstrafik.”

“Från ämnessynpunkt kan bloggtiteln fylla ett par olika funktioner: den kan fungera som en sammanfattning av vad någon kan förvänta sig av ett inlägg. Det kan tjäna som en punkt för att skapa intresse för inlägget, säger Nick.

En informativ titel som “Hur man skapar en e-postkampanj i HubSpot” och en lockande titel som “CMOs i världsklass hävdar att detta verktyg är nyckeln till deras framgång” kan båda vara framgångsrika om de visas på rätt kanaler och ger resonans med dina personligheter.

Till Clickbait eller inte till Clickbait

Att veta vad som intresserar och motiverar dina personas kan hjälpa dig att skapa titlar som fängslar dem. Till exempel, om du har en mycket datadriven persona, kanske du vill inkludera en statistik i titeln. Å andra sidan kan titlar i clickbaity-stil som låter läsaren hänga sig vara mer effektiva för en annan persona.

“Om du förstår din publik – antingen för att du har studerat dem mycket eller för att du skriver mycket för dem – bör din empati med dem vara tillräckligt robust för att du börjar med smarta ämnes- och titelbeslut”, säger Nick .

Att skriva en titel som tilltalar dina personas kan vara viktigare än att passa in alla nyckelord som en sökmotoralgoritm vill se eftersom din klickfrekvens kommer att påverka din sökrankning och dina läsare kanske inte ens hittar ditt innehåll i SERP:erna.

“Det är viktigt när du skapar innehåll att identifiera den kanal du vill att innehållet ska prestera bäst på. Jag tror att det ofta är standard på SEO, men kanske för vissa inlägg kommer att skapa en klickmagnettitel prestera mycket bättre på sociala medier eller på din bloggsida, säger Rider.

Sökrankning är inte den enda indikatorn på en bloggs framgång. Mätvärden som sidbesök och omvandlingar har också betydelse, och du kan uppnå dem utan att vara på förstasidan på Google. Om dina personas tillbringar större delen av sin tid på sociala medier är det viktigare att skapa innehåll som når dem där än att optimera dina bloggar för sökning.

“Jag tycker att det är intressant att sätta sig i personas skor och räkna ut mikroögonblick”, säger Rider.

Den tid människor spenderar på att leta efter en lösning online är bara en bråkdel av den totala tid de spenderar på internet. Mikroögonblick hänvisar till de korta tillfällen med hög avsikt när en prospekt aktivt söker information.

“Knepet med sökmarknadsföring är att se till att din lösning/svar finns på lämplig kanal under det mikroögonblicket – oavsett om det är någon som söker efter ett specifikt sökord eller letar efter information på sociala medier”, säger Rider.

När du förstår var dina personas är mest benägna att se och interagera med ditt innehåll, optimera dina titlar så att de tilltalar dem där.

“När du surfar på en [social media feed,] titeln måste driva lite värde på varför detta är viktigt att lära sig om, säger Nick. “Om du redan letar efter det behöver du egentligen inte någon som övertygar dig om att det här är information du behöver – det vet du redan.”

När du söker letar du efter ett svar eller utvärderar ett köp. De bästa titlarna för den situationen är de som hjälper till att svara på personens fråga. Medan på sociala frågor letar folk efter engagemang, utbildning och delbarhet, så de kommer inte nödvändigtvis att klicka på en informativ titel om den inte verkar intressant.

Oavsett hur du placerar din titel, är det viktigt att innehållet i bloggen matchar de förväntningar som titeln ställer. Om din blogg inte uppfyller de förväntningar läsarna har, kommer de att studsa från din sida och leta efter information någon annanstans.

Hur man skapar en bloggtitel för dina köparpersonas

Om du skapar titlar enbart utifrån SEO-perspektivet, informerar dina köparpersonligheter vilka sökord du riktar in dig på, men tar egentligen inte hänsyn till utöver det.

“Jag tror att den största resursen jag har inte är “hur kan jag tilltala den här individen, denna persona?” men vad jag gör är att bara söka efter termen som vi vill ranka efter, och sedan utifrån den första sidan med resultat får du redan en uppfattning om vilken typ av innehåll och vilken typ av trattstadium som sökmotorn prioriterar.” säger Rider. “Anledningen till att sökmotorn prioriterar det är för att folk klickar på dessa länkar, de stannar på de sidorna länge och de går inte tillbaka till sökmotorns resultatsida och går till en annan länk.”

Så för att skapa en titel för SEO måste du:

  1. Identifiera nyckelord som din persona med största sannolikhet kommer att söka efter
  2. Genomför konkurrenskraftig forskning om SERP för att förstå vilken typ av innehåll algoritmen gynnar.
  3. Skapa en titel inspirerad av det som fungerar bra

När du har identifierat vilka typer av titlar sökalgoritmen föredrar vill du skapa en titel på samma sätt som fortfarande skiljer ditt innehåll från de andra bloggarna som det kommer att rankas bredvid.

“Det är att hitta ett sätt att ta vägledning om vad sökmotorerna belönar och att använda sökpsykologin för att hjälpa din titel att sticka ut”, säger Rider.

Ur innehållsperspektiv använder dina titlar fortfarande all information som du fått från att undersöka SERP:erna men fokuserar lite mer på läsaren för att tilltala både dina personas och sökmotorer.

“Jag tror att om du tar [SEO] strategi och köra den genom en mer mänsklig och empatisk ram, du kan verkligen ha båda dessa saker, säger Nick

Att känna empati för dina läsare kan vara nyckeln till att sticka ut.

“I en digitalt mättad miljö, sättet att göra det [post] sticker ut från mängden resultat är att prata med den personen som om de står framför dig”, säger Nick.

Använda metabeskrivningar i samband med din titel

Teckengränsen kring hur mycket av en titel som kommer att visas på SERP, sociala medier eller blogglistor utgör en av de största utmaningarna när det gäller att skapa en övertygande bloggtitel. Nick och Rider rekommenderar att du använder din metabeskrivning för att komplettera din titel och tala till dina personligheter.

“Helst sett har du en titel som är djärv och intressant och innehåller alla de bästa metoderna för sökning, och innehållet under den talar direkt till titeln där uppe,” säger Nick. ”Du vill inte upprepa dig själv, vilket många inledningsstycken gör. Helst introducerar du en tanke [in your title] och fortsätt tanken precis under den så på Google har någon redan läst 5–10 % av ditt innehåll på sökresultatsidan.”

Direkt från SERP-listan eller länkförhandsgranskningen vill du visa att ditt innehåll definitivt kommer att svara på din köparpersonas fråga och att läsa ditt inlägg kommer inte att vara slöseri med tid.

“Hur kan du destillera denna önskan eller behov som får någon att vilja söka efter något i 65 tecken och ge dem en känsla av trygghet att svaret finns där?” Rider uppmaningar, summerar vad ett blogginläggstitel helst borde åstadkomma.

Om din titel är för lång och viktiga ord blir avskurna av en ellips, hindrar du din förmåga att locka en tittare att klicka på ditt inlägg. Din metabeskrivning ger dig lite extra utrymme att arbeta med.

Takeaway

Även om det kan vara frestande att skriva enbart för sökalgoritmer i ett försök för SEO-framgång, avråder Rider från det eftersom dina titlar kan framstå som robotiska för mänskliga läsare. Tänk istället på hur du kommunicerar på ett sätt som framkallar en känsla.

När allt kommer omkring är de läsare som du vill skaffa värde från ditt innehåll och så småningom omvandla till kunder.

“Den största kampen för mig när jag försöker skapa titlar för personas är den där irriterande gränsen för antal tecken. Jag tror att det är den största taggen i allas häl, säger Rider. “Annat än det kommer det i slutet av dagen att komma ihåg att Google nu prioriterar det mänskliga med sökmotoroptimering. Så prioritera att kommunicera innehåll på ett effektivt sätt som inte oroar dig för var du placerar sökord – det måste bara vara innehåll av hög kvalitet.”

Med allt annat innehåll som du konkurrerar med på internet, kanske inte att tilltala sökmotorer hjälpa dig att sticka ut för dina köparpersonligheter, men att vara genuint hjälpsam och tala till sina smärtpunkter.

“I slutet av dagen försöker vi få resonans på nivån “du är expert på saker du gör; men när det kommer till grejerna du är påfrestande att göra härnäst, här är lite hjälp”, säger Nick.

0 Shares