Hur man skickar skärmen och styr mobilen från Windows 10

0 Shares

För detta finns det applikationer som gör att vi kan göra en spegeleffekt av mobilskärmen på datorn för att styra den med vår mus. Detta är något som kan vara väldigt användbart för oss så det skadar aldrig att lära sig hur man genomför det och om det är för free, mycket bättre.

Skicka skärmen och styr mobilen från Windows 10

Fördelar med att styra mobilen från PC

Att styra mobilen från skärmen på vår dator kan vara en intressant uppgift, speciellt om vi tillbringar många timmar framför den och arbetar och det är obehagligt för oss att behöva plocka upp mobilen permanent. Genom att kunna göra en spegeleffekt från telefonskärmen till vår bildskärm kan vi styra den direkt med hjälp av musen och skriva med vårt tangentbord. På så sätt kan vi skriva bekvämt och praktiskt samtidigt, om vi till exempel skriver i Word och vi behöver skriva till någon på WhatsApp.

En annan intressant funktion kan vara möjligheten att skärmen på vår mobil är skadad och pekskärmen inte fungerar korrekt, vilket gör den svår att använda. På så sätt kommer vi, bara genom att koppla den till datorn, kunna styra och använda vår mobil utan att behöva röra vid dess skärm. Detta kommer att göra det möjligt för oss att utföra praktiskt taget alla operationer som annars inte skulle vara möjliga.

Styr din mobil från din PC med ScrCpy

Scrcpy är en free och öppen källkod för skärmspegling för Android som gör att vi kan styra vår mobil ansluten via USB till vår PC utan att behöva installera någon applikation på vår mobil. Detta verktyg är plattformsoberoende så det är kompatibelt med Windows, Linux och macOS. Det kommer också att vara nödvändigt att ha Android 5.0 eller senare installerat på vår mobil, något som praktiskt taget alla Android-enheter har för närvarande.

Med det här programmet kan vi använda musen för att flytta genom de olika menyerna på vår telefon, starta applikationer och skriva i den, allt från skärmen på vår dator. En annan av dess viktiga egenskaper är dess låga latens, vilket gör att det inte är mycket fördröjning när du använder den. Dessutom, eftersom ScrCpy inte behöver en installation på vår mobil, gör det det till en av de säkraste spegelapplikationerna för Android.

Installation av ScrCpy i Windows 10

Innan vi kan köra ScrCpy kommer det att vara nödvändigt för oss att installera Android ADB-verktyg på vår dator, som vi kan ladda ner härifrån.

Ladda ner ADB-kontrollanter

Vi kommer att ladda ner version 1.4.3 i ZIP-format, som vi måste packa upp på vår dator. Senare öppnar vi mappen och kör filen adb-setup-1.4.3.exe. En kommandoradspanel öppnas där olika frågor kommer att dyka upp som vi måste svara på med Y (Ja) så att alla nödvändiga tillägg installeras och när du är klar klickar du på Slutför.

Installation av kontrolladores ADB

Nästa steg, i vår mobil måste vi se till att vi har utvecklaralternativen aktiverade . Detta steg varierar något beroende på tillverkaren av vår mobil, men i allmänhet måste vi gå till “Inställningar”, sedan till Telefoninformation och slutligen trycka många gånger i rad på “Byggnummer” tills meddelandet visas. att utvecklaralternativen är aktiverade Senare går vi in ​​i avsnittet “System” och klickar på “Utvecklaralternativ”. Här måste vi aktivera “Felsökning via USB”.

Aktivera depuración USB och el mobil

När detta är gjort laddar vi ner ScrCpy-applikationen på vår dator och extraherar ZIP-filen. Nu ansluter vi smartphonen till vår PC via USB-kabeln och tillåt USB-felsökning på telefonen . Slutligen öppnar vi ScrCpy-mappen och kör filen Scrcpy.exe och skärmen på vår mobil visas på datorskärmen i spegelläge.

Tillåt depuración för USB

Använd ScrCpy för att styra mobilen från PC:n

När vi väl har skärmen på vår mobil på datorn kan vi styra den med musen, rulla på skärmen och komma åt valfri applikation genom att klicka på den. Det rekommenderas att vi på vår mobil har knapparna på skärmen aktiverade istället för gesterna. På så sätt blir det lättare för oss att komma åt multitasking, gå tillbaka när vi går in i en applikation och återgå direkt till huvudmenyn.

Mostrar pantalla del móvil con ScrCpy

Det är också tillrådligt att inte ha fingeravtrycksupplåsning aktiverad, eftersom vi i det här fallet bara kan låsa upp den genom att ta upp mobilen, så det är mer användbart att bara ha upplåsnings-PIN eller mönstret för att kunna låsa upp den från datorn med vår mus eller tangentbord.

På så sätt kan vi enkelt överföra filer till vår Android-enhet, då vi helt enkelt måste dra den specifika filen till ScrCpy-fönstret, samt installera Android APK-filer direkt från PC:n på samma sätt. Dessutom kan vi kopiera och klistra in text från Android till PC och vice versa med de grundläggande genvägarna för att kopiera och klistra in.

“Din telefon”, fjärrstyr mobilen

Det är en applikation som har installerats som standard i Windows 10 sedan 2018, vilket gör att vi kan komma åt trådlöst från datorn till vår mobil. På samma sätt kommer det också att tillåta oss att se telefonskärmen på vår dator. Dess användning är särskilt lämplig för att ringa samtal från datorn, läsa och skicka SMS, komma åt applikationerna på vår telefon och till och med skicka bilder med bara dra och släpp.

Anslut applikationen “Din telefon” till mobilen

Från vår dator måste vi komma åt appen “Din telefon”, så vi måste skriva dess namn i sökfältet och välja det. Senare måste vi logga in med vårt Microsoft-konto .

Abrir app Tu Teléfono på Windows 10

Å andra sidan, i vår mobil måste vi ladda ner Companion-applikationen för “Din telefon – Windows-anslutning”. När det är installerat måste vi också logga in med vårt Microsoft-konto och se till att det är samma som vi har lagt in i datorapplikationen. Likaså måste vi ha både mobilen och datorn kopplade till samma WiFi-anslutning.

När båda enheterna är ihopparade kan vi börja hantera applikationen och ha tillgång till aviseringar, meddelanden, foton och samtal. På så sätt kan vi få tillgång till allt innehåll i vår mobil från datorn

Interfaz app till telefon

Se mobilskärmen på PC:n

Med den här applikationen kommer vi att kunna interagera med alla våra Android-applikationer och innehållet i vår enhet direkt från datorn, via en WiFi-anslutning. För detta kommer det att vara nödvändigt att ha Direct X installerat på vår PC och ha följande kompatibla terminaler:

  • Surface Duo
  • Samsung Galaxy Note9-serien
  • Samsung Galaxy S9-serien
  • Samsung Galaxy Note10-serien
  • Samsung Galaxy S10-serien
  • Samsung Galaxy S20-serien
  • Samsung Galaxy Note 20-serien
  • Samsung Galaxy S21-serien
  • Samsung Galaxy Fold

Därefter, med både mobilen och datorn anslutna till samma WiFi-nätverk, måste vi öppna applikationen “Din telefon” och gå till telefonskärmen. Här måste vi följa installationsanvisningarna. Det är möjligt att vi på mobilen får en begäran om behörigheter för att kunna komma åt informationen på vår Android-enhet, så vi måste tillåta dessa behörigheter så att applikationen “Tu Telefono” kan visa innehållet i vår enhet på skärmen.

Dela din mobilskärm med din PC med Vysor

Med applikationen Vysor kommer vi även att kunna dela skärmen på vår mobil med datorn för att kunna hantera den från skrivbordet med hjälp av tangentbordet och musen. Det är en plattformsoberoende applikation, så förutom Windows erbjuder den kompatibilitet med Linux och macOS. Detta verktyg har en free version som gör att vi kan duplicera och styra vår mobil med Android eller iOS och ta skärmdumpar. Vi kan ladda ner den från denna länk.

Den har också en Pro-version som ger oss ytterligare funktioner som högkvalitativ spegling, ett helskärmsläge, trådlös anslutning, dra och släpp filer och tillgång till alla framtida funktioner som kommer att införlivas.

Hur man installerar Vysor

Det första vi måste göra är att ladda ner och installera ADB-verktyget som vi har sett tidigare, medan vi är på mobilen måste vi se till att vi har det aktiverad USB-felsökning . Nästa steg är att ladda ner Vysor-applikationen för free på din dator från den här länken. På samma sätt måste vi ladda ner och installera applikationen på vår mobil som vi kan ladda ner från både Play Store och Apple Store.

När vi har det installerat på båda enheterna ansluter vi vår mobil med USB-kabeln till datorn och startar PC-applikationen. På mobilen måste vi se till acceptera USB-felsökning så att de kan länkas korrekt. I PC-applikationen kommer ett gränssnitt upp där vi kan se vår Android- eller iOS-mobil ansluten, så vi behöver bara trycka på knappen med Play-symbolen för att starta och ett nytt fönster kommer upp där skärmen på vår mobil visas.

Interfaz Vysor

Använd Vysor för att styra skärmen med tangentbordet och musen

När vi väl är i det nya fönstret där skärmen på vår mobil reflekteras kommer vi att kunna styra den med musen. Det rekommenderas särskilt att vi har upplåsnings-PIN eller mönstret aktiverat istället för fingeravtrycket, vi kan låsa upp skärmen. I det här fallet spelar det ingen roll om vi har gesterna på skärmen aktiverade eller inte, eftersom själva applikationen innehåller sina egna bakåtknappar, multitasking och meny , som vi kan använda med musen.

Manejar pantalla del móvil con Vysor

Härifrån kan vi bläddra igenom alla menyer och gå in i applikationerna, precis som om vi hanterar det från mobilskärmen. Beroende på om vi har free eller betald version, vi utför vissa operationer eller andra.

TeamViewer, dela och styr mobilskärmen med datorn

När vi pratar om TeamViewer gör vi det till ett komplett fjärrkontrollprogram , som kommer att hjälpa oss att ansluta till vilken PC som helst och även till mobiltelefonservrar. På så sätt kan vi skicka och styra skärmen på vår mobil till datorn för att styra den eller vice versa.

Denna programvara kännetecknas av det faktum att alla anslutningar bär AES 256-bitars kryptering med dubbla autentiseringssystem och extrema skyddsåtgärder. Dessutom har den vita listor över användare och IP-adresser för att begränsa vem som kan ansluta till vår PC.

Hur man installerar TeamViewer

Det första vi måste göra är att ladda ner programmet för PC:n från dess webbplats. Programmet har en free version för personligt bruk som gör att vi kan utföra arbetet utan att behöva betala. I vår mobiltelefon måste vi se till det vi har USB-felsökningen aktiverad och vi kommer att fortsätta med att installera applikationen “TeamViewer QuickSupport”.

När vi har applikationen installerad på mobilen kör vi den och en skärm kommer att visas där den visar oss ID:t.

TeamViewer QuickSupport ID

Nu kör vi programmet i Windows och dess huvudmeny visas. Här i avsnittet “Partner ID” måste vi skriv ID:t som visas i mobilapplikationen och klicka på “Anslut”.

TeamViewer ID för socialt

När detta är gjort visas inte ett tecken på mobilskärmen för att tillåta fjärrsupport, så vi klickar på “Tillåt” för att upprätta anslutningen.

TeamViewer QuickSupport tillåter fjärrkontrollen

Använd TeamViewer för att styra mobilskärmen

Nu har vi skärmen på vår mobil tillgänglig från TeamViewer-gränssnittet och vi kan bläddra igenom dess gränssnitt och komma åt de olika menyerna och applikationerna. Det måste såklart sägas upplevelsen är inte lika tillfredsställande som i andra alternativ som vi har sett eftersom det är möjligt att tillämpa en viss “lag” när du flyttar, vilket är animationer lite flytande och kvaliteten mycket låg .

TeamViewer kontroll fjärrkontroll för mobilen

I den övre delen kan vi se att den har navigeringsknapparna, för att gå tillbaka, multitasking och gå tillbaka till startmenyn. När vi rör oss i skärmgränssnittet kommer vi att märka en viss fördröjning och att applikationen inte svarar som vi kanske förväntar oss. Det är dock ett annat alternativ att ta hänsyn till, vilket kan rädda oss från alla problem ifall vi behöver använda mobilen från datorn.

0 Shares