Hur man skickar skÀrmen och styr mobilen frÄn Windows 10

0 Shares

För detta finns det applikationer som gör att vi kan göra en spegeleffekt av mobilskÀrmen pÄ datorn för att styra den med vÄr mus. Detta Àr nÄgot som kan vara vÀldigt anvÀndbart för oss sÄ det skadar aldrig att lÀra sig hur man genomför det och om det Àr för free, mycket bÀttre.

Skicka skÀrmen och styr mobilen frÄn Windows 10

Fördelar med att styra mobilen frÄn PC

Att styra mobilen frÄn skÀrmen pÄ vÄr dator kan vara en intressant uppgift, speciellt om vi tillbringar mÄnga timmar framför den och arbetar och det Àr obehagligt för oss att behöva plocka upp mobilen permanent. Genom att kunna göra en spegeleffekt frÄn telefonskÀrmen till vÄr bildskÀrm kan vi styra den direkt med hjÀlp av musen och skriva med vÄrt tangentbord. PÄ sÄ sÀtt kan vi skriva bekvÀmt och praktiskt samtidigt, om vi till exempel skriver i Word och vi behöver skriva till nÄgon pÄ WhatsApp.

En annan intressant funktion kan vara möjligheten att skÀrmen pÄ vÄr mobil Àr skadad och pekskÀrmen inte fungerar korrekt, vilket gör den svÄr att anvÀnda. PÄ sÄ sÀtt kommer vi, bara genom att koppla den till datorn, kunna styra och anvÀnda vÄr mobil utan att behöva röra vid dess skÀrm. Detta kommer att göra det möjligt för oss att utföra praktiskt taget alla operationer som annars inte skulle vara möjliga.

Styr din mobil frÄn din PC med ScrCpy

Scrcpy Àr en free och öppen kÀllkod för skÀrmspegling för Android som gör att vi kan styra vÄr mobil ansluten via USB till vÄr PC utan att behöva installera nÄgon applikation pÄ vÄr mobil. Detta verktyg Àr plattformsoberoende sÄ det Àr kompatibelt med Windows, Linux och macOS. Det kommer ocksÄ att vara nödvÀndigt att ha Android 5.0 eller senare installerat pÄ vÄr mobil, nÄgot som praktiskt taget alla Android-enheter har för nÀrvarande.

Med det hÀr programmet kan vi anvÀnda musen för att flytta genom de olika menyerna pÄ vÄr telefon, starta applikationer och skriva i den, allt frÄn skÀrmen pÄ vÄr dator. En annan av dess viktiga egenskaper Àr dess lÄga latens, vilket gör att det inte Àr mycket fördröjning nÀr du anvÀnder den. Dessutom, eftersom ScrCpy inte behöver en installation pÄ vÄr mobil, gör det det till en av de sÀkraste spegelapplikationerna för Android.

Installation av ScrCpy i Windows 10

Innan vi kan köra ScrCpy kommer det att vara nödvÀndigt för oss att installera Android ADB-verktyg pÄ vÄr dator, som vi kan ladda ner hÀrifrÄn.

Ladda ner ADB-kontrollanter

Vi kommer att ladda ner version 1.4.3 i ZIP-format, som vi mÄste packa upp pÄ vÄr dator. Senare öppnar vi mappen och kör filen adb-setup-1.4.3.exe. En kommandoradspanel öppnas dÀr olika frÄgor kommer att dyka upp som vi mÄste svara pÄ med Y (Ja) sÄ att alla nödvÀndiga tillÀgg installeras och nÀr du Àr klar klickar du pÄ Slutför.

Installation av kontrolladores ADB

NĂ€sta steg, i vĂ„r mobil mĂ„ste vi se till att vi har utvecklaralternativen aktiverade . Detta steg varierar nĂ„got beroende pĂ„ tillverkaren av vĂ„r mobil, men i allmĂ€nhet mĂ„ste vi gĂ„ till “InstĂ€llningar”, sedan till Telefoninformation och slutligen trycka mĂ„nga gĂ„nger i rad pĂ„ “Byggnummer” tills meddelandet visas. att utvecklaralternativen Ă€r aktiverade Senare gĂ„r vi in ​​i avsnittet “System” och klickar pĂ„ “Utvecklaralternativ”. HĂ€r mĂ„ste vi aktivera “Felsökning via USB”.

Aktivera depuraciĂłn USB och el mobil

NÀr detta Àr gjort laddar vi ner ScrCpy-applikationen pÄ vÄr dator och extraherar ZIP-filen. Nu ansluter vi smartphonen till vÄr PC via USB-kabeln och tillÄt USB-felsökning pÄ telefonen . Slutligen öppnar vi ScrCpy-mappen och kör filen Scrcpy.exe och skÀrmen pÄ vÄr mobil visas pÄ datorskÀrmen i spegellÀge.

TillÄt depuración för USB

AnvÀnd ScrCpy för att styra mobilen frÄn PC:n

NÀr vi vÀl har skÀrmen pÄ vÄr mobil pÄ datorn kan vi styra den med musen, rulla pÄ skÀrmen och komma Ät valfri applikation genom att klicka pÄ den. Det rekommenderas att vi pÄ vÄr mobil har knapparna pÄ skÀrmen aktiverade istÀllet för gesterna. PÄ sÄ sÀtt blir det lÀttare för oss att komma Ät multitasking, gÄ tillbaka nÀr vi gÄr in i en applikation och ÄtergÄ direkt till huvudmenyn.

Mostrar pantalla del mĂłvil con ScrCpy

Det Àr ocksÄ tillrÄdligt att inte ha fingeravtrycksupplÄsning aktiverad, eftersom vi i det hÀr fallet bara kan lÄsa upp den genom att ta upp mobilen, sÄ det Àr mer anvÀndbart att bara ha upplÄsnings-PIN eller mönstret för att kunna lÄsa upp den frÄn datorn med vÄr mus eller tangentbord.

PÄ sÄ sÀtt kan vi enkelt överföra filer till vÄr Android-enhet, dÄ vi helt enkelt mÄste dra den specifika filen till ScrCpy-fönstret, samt installera Android APK-filer direkt frÄn PC:n pÄ samma sÀtt. Dessutom kan vi kopiera och klistra in text frÄn Android till PC och vice versa med de grundlÀggande genvÀgarna för att kopiera och klistra in.

“Din telefon”, fjĂ€rrstyr mobilen

Det Àr en applikation som har installerats som standard i Windows 10 sedan 2018, vilket gör att vi kan komma Ät trÄdlöst frÄn datorn till vÄr mobil. PÄ samma sÀtt kommer det ocksÄ att tillÄta oss att se telefonskÀrmen pÄ vÄr dator. Dess anvÀndning Àr sÀrskilt lÀmplig för att ringa samtal frÄn datorn, lÀsa och skicka SMS, komma Ät applikationerna pÄ vÄr telefon och till och med skicka bilder med bara dra och slÀpp.

Anslut applikationen “Din telefon” till mobilen

FrĂ„n vĂ„r dator mĂ„ste vi komma Ă„t appen “Din telefon”, sĂ„ vi mĂ„ste skriva dess namn i sökfĂ€ltet och vĂ€lja det. Senare mĂ„ste vi logga in med vĂ„rt Microsoft-konto .

Abrir app Tu Teléfono pÄ Windows 10

Å andra sidan, i vĂ„r mobil mĂ„ste vi ladda ner Companion-applikationen för “Din telefon – Windows-anslutning”. NĂ€r det Ă€r installerat mĂ„ste vi ocksĂ„ logga in med vĂ„rt Microsoft-konto och se till att det Ă€r samma som vi har lagt in i datorapplikationen. LikasĂ„ mĂ„ste vi ha bĂ„de mobilen och datorn kopplade till samma WiFi-anslutning.

NÀr bÄda enheterna Àr ihopparade kan vi börja hantera applikationen och ha tillgÄng till aviseringar, meddelanden, foton och samtal. PÄ sÄ sÀtt kan vi fÄ tillgÄng till allt innehÄll i vÄr mobil frÄn datorn

Interfaz app till telefon

Se mobilskÀrmen pÄ PC:n

Med den hÀr applikationen kommer vi att kunna interagera med alla vÄra Android-applikationer och innehÄllet i vÄr enhet direkt frÄn datorn, via en WiFi-anslutning. För detta kommer det att vara nödvÀndigt att ha Direct X installerat pÄ vÄr PC och ha följande kompatibla terminaler:

  • Surface Duo
  • Samsung Galaxy Note9-serien
  • Samsung Galaxy S9-serien
  • Samsung Galaxy Note10-serien
  • Samsung Galaxy S10-serien
  • Samsung Galaxy S20-serien
  • Samsung Galaxy Note 20-serien
  • Samsung Galaxy S21-serien
  • Samsung Galaxy Fold

DĂ€refter, med bĂ„de mobilen och datorn anslutna till samma WiFi-nĂ€tverk, mĂ„ste vi öppna applikationen “Din telefon” och gĂ„ till telefonskĂ€rmen. HĂ€r mĂ„ste vi följa installationsanvisningarna. Det Ă€r möjligt att vi pĂ„ mobilen fĂ„r en begĂ€ran om behörigheter för att kunna komma Ă„t informationen pĂ„ vĂ„r Android-enhet, sĂ„ vi mĂ„ste tillĂ„ta dessa behörigheter sĂ„ att applikationen “Tu Telefono” kan visa innehĂ„llet i vĂ„r enhet pĂ„ skĂ€rmen.

Dela din mobilskÀrm med din PC med Vysor

Med applikationen Vysor kommer vi Àven att kunna dela skÀrmen pÄ vÄr mobil med datorn för att kunna hantera den frÄn skrivbordet med hjÀlp av tangentbordet och musen. Det Àr en plattformsoberoende applikation, sÄ förutom Windows erbjuder den kompatibilitet med Linux och macOS. Detta verktyg har en free version som gör att vi kan duplicera och styra vÄr mobil med Android eller iOS och ta skÀrmdumpar. Vi kan ladda ner den frÄn denna lÀnk.

Den har ocksÄ en Pro-version som ger oss ytterligare funktioner som högkvalitativ spegling, ett helskÀrmslÀge, trÄdlös anslutning, dra och slÀpp filer och tillgÄng till alla framtida funktioner som kommer att införlivas.

Hur man installerar Vysor

Det första vi mÄste göra Àr att ladda ner och installera ADB-verktyget som vi har sett tidigare, medan vi Àr pÄ mobilen mÄste vi se till att vi har det aktiverad USB-felsökning . NÀsta steg Àr att ladda ner Vysor-applikationen för free pÄ din dator frÄn den hÀr lÀnken. PÄ samma sÀtt mÄste vi ladda ner och installera applikationen pÄ vÄr mobil som vi kan ladda ner frÄn bÄde Play Store och Apple Store.

NÀr vi har det installerat pÄ bÄda enheterna ansluter vi vÄr mobil med USB-kabeln till datorn och startar PC-applikationen. PÄ mobilen mÄste vi se till acceptera USB-felsökning sÄ att de kan lÀnkas korrekt. I PC-applikationen kommer ett grÀnssnitt upp dÀr vi kan se vÄr Android- eller iOS-mobil ansluten, sÄ vi behöver bara trycka pÄ knappen med Play-symbolen för att starta och ett nytt fönster kommer upp dÀr skÀrmen pÄ vÄr mobil visas.

Interfaz Vysor

AnvÀnd Vysor för att styra skÀrmen med tangentbordet och musen

NÀr vi vÀl Àr i det nya fönstret dÀr skÀrmen pÄ vÄr mobil reflekteras kommer vi att kunna styra den med musen. Det rekommenderas sÀrskilt att vi har upplÄsnings-PIN eller mönstret aktiverat istÀllet för fingeravtrycket, vi kan lÄsa upp skÀrmen. I det hÀr fallet spelar det ingen roll om vi har gesterna pÄ skÀrmen aktiverade eller inte, eftersom sjÀlva applikationen innehÄller sina egna bakÄtknappar, multitasking och meny , som vi kan anvÀnda med musen.

Manejar pantalla del mĂłvil con Vysor

HÀrifrÄn kan vi blÀddra igenom alla menyer och gÄ in i applikationerna, precis som om vi hanterar det frÄn mobilskÀrmen. Beroende pÄ om vi har free eller betald version, vi utför vissa operationer eller andra.

TeamViewer, dela och styr mobilskÀrmen med datorn

NÀr vi pratar om TeamViewer gör vi det till ett komplett fjÀrrkontrollprogram , som kommer att hjÀlpa oss att ansluta till vilken PC som helst och Àven till mobiltelefonservrar. PÄ sÄ sÀtt kan vi skicka och styra skÀrmen pÄ vÄr mobil till datorn för att styra den eller vice versa.

Denna programvara kÀnnetecknas av det faktum att alla anslutningar bÀr AES 256-bitars kryptering med dubbla autentiseringssystem och extrema skyddsÄtgÀrder. Dessutom har den vita listor över anvÀndare och IP-adresser för att begrÀnsa vem som kan ansluta till vÄr PC.

Hur man installerar TeamViewer

Det första vi mĂ„ste göra Ă€r att ladda ner programmet för PC:n frĂ„n dess webbplats. Programmet har en free version för personligt bruk som gör att vi kan utföra arbetet utan att behöva betala. I vĂ„r mobiltelefon mĂ„ste vi se till det vi har USB-felsökningen aktiverad och vi kommer att fortsĂ€tta med att installera applikationen “TeamViewer QuickSupport”.

NÀr vi har applikationen installerad pÄ mobilen kör vi den och en skÀrm kommer att visas dÀr den visar oss ID:t.

TeamViewer QuickSupport ID

Nu kör vi programmet i Windows och dess huvudmeny visas. HĂ€r i avsnittet “Partner ID” mĂ„ste vi skriv ID:t som visas i mobilapplikationen och klicka pĂ„ “Anslut”.

TeamViewer ID för socialt

NĂ€r detta Ă€r gjort visas inte ett tecken pĂ„ mobilskĂ€rmen för att tillĂ„ta fjĂ€rrsupport, sĂ„ vi klickar pĂ„ “TillĂ„t” för att upprĂ€tta anslutningen.

TeamViewer QuickSupport tillÄter fjÀrrkontrollen

AnvÀnd TeamViewer för att styra mobilskÀrmen

Nu har vi skĂ€rmen pĂ„ vĂ„r mobil tillgĂ€nglig frĂ„n TeamViewer-grĂ€nssnittet och vi kan blĂ€ddra igenom dess grĂ€nssnitt och komma Ă„t de olika menyerna och applikationerna. Det mĂ„ste sĂ„klart sĂ€gas upplevelsen Ă€r inte lika tillfredsstĂ€llande som i andra alternativ som vi har sett eftersom det Ă€r möjligt att tillĂ€mpa en viss “lag” nĂ€r du flyttar, vilket Ă€r animationer lite flytande och kvaliteten mycket lĂ„g .

TeamViewer kontroll fjÀrrkontroll för mobilen

I den övre delen kan vi se att den har navigeringsknapparna, för att gÄ tillbaka, multitasking och gÄ tillbaka till startmenyn. NÀr vi rör oss i skÀrmgrÀnssnittet kommer vi att mÀrka en viss fördröjning och att applikationen inte svarar som vi kanske förvÀntar oss. Det Àr dock ett annat alternativ att ta hÀnsyn till, vilket kan rÀdda oss frÄn alla problem ifall vi behöver anvÀnda mobilen frÄn datorn.

0 Shares