Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skickar en text i Hangouts

Förra året skedde en hel del förändringar och nya funktioner lades till i Google Hangouts. Googles egen chattjänst som liknar WhatsApp och många andra. Google Voice integrerades så att du kan ringa telefonsamtal, och de tillog till och med möjligheten att använda Google Hangouts som din standardapp för textmeddelanden på Android-smartphones. Om du inte köper en Nexus-smartphone har de flesta operatörer eller tillverkare sin egen textapp, men om du vill använda Hangouts för allt, förklarar vi här hur.

Google Hangouts används vanligtvis bara som en onlinemeddelandeapp som liknar WhatsApp, BBM, Line, GroupMe eller någon av de andra meddelandeprogrammen, bara den finns på alla smartphones, surfplattor och kan nås direkt inuti Gmail från datorer och mer. Gör det förmåga över plattformen extremt användbart.

Läs: 5 bästa Android-textappalternativ

Det finns många alternativ för textmeddelanden förutom vad som installeras på din nya Galaxy S6 (eller vilken smartphone som helst) och vår länk ovan går över några av de bästa. Med detta sagt, om du vill använda Google Hangouts för alla dina meddelanden och text (SMS / MMS) behöver, det är nu ett alternativ värt att överväga.

hangouts-header-664x374

För att vara ärlig vill jag hellre hålla mina onlinemeddelanden och mina textmeddelanden åtskilda. Så jag använder Textra som min vanliga messenger-app och Hangouts medan jag chattar med vänner och familj på datorn. Men vissa kanske vill ha allt på ett bekvämt ställe, varför Google lade till funktionen.

Enligt vår åsikt är det inte den bästa upplevelsen att använda Google Hangouts som din standardapp för text och bildmeddelanden. Allt är lite förvirrande och invecklat, och det har inte nästan den anpassning eller tillgängliga inställningar som de flesta textappar levererar. Med det sagt kan det göras med bara några få kranar i inställningarna, så låt oss prova.

Instruktioner

De med en ny Galaxy S6 eller HTC One M9 har förmodligen Samsung messenger-appen, eller HTCs egna meddelandeapp inställd för standard messenger-appen. Med Android 5.0 släppte Google till och med sina egna, vilket på ett sätt ersätter Hangouts också. Så alternativen är oändliga, och Google som låter oss använda Hangouts gör det inte enklare att göra eller förstå.

Då läggs bärare till sina egna också. Verizon-telefoner kommer med Verizons egen messenger + -app, en som många ofta ersätter för Samsung-appen, eller en från Google Play Store som Textra, GO SMS och andra. Men om du fortfarande vill försöka använda Hangouts för allt här gör du så här.

Gå in i inställningarna genom att dra ned rullgardinsfältet och trycka på kugghjulet eller bara hitta inställningar i appfältet. Nära toppen av inställningarna på nästan alla enheter ser du WiFi, Bluetooth och några alternativ, sedan “Mer“. Det är här du hanterar vilken app som är standardtextappen på vilken smartphone som helst.

hangouts-set

Så du går in i inställningar> mer> standardmeddelandeapp> och väljer från listan. Min Verizon Galaxy S6 har fyra, eftersom jag har laddat ner några, och välj helt enkelt Hangouts som din sms-app.

När du har startat Google Hangouts kan du skicka texter till någon av dina kontakter. Det kan kräva att du accepterar villkoren och portar ditt nummer, men det är enkelt och förklarar vad som händer direkt på skärmen. Tyvärr visar den en e-postadress först och antalet andra när jag försöker skriva ett meddelande, så jag tycker ofta att jag slår fel och inte kan skicka en text. När du väl har bekräftat ditt nummer och synkroniserat kontakter kan du dock välja att skicka en Hangout eller ett SMS när som helst med den lilla knappen till vänster om en konversation precis ovanför tangentbordet.

hangout-text

Nu ser du alla dina vanliga Hangout-meddelanden (om du använder det) samt dina vanliga texter. Om du chattar med någon på Hangouts och smsar dem kan du slå samman konversationen, vilket är ungefär det enda jag tycker är användbart om jag använder Hangouts för att skicka texter. Det finns en liten ikon som skiljer meddelandet som en text eller en hangout, men det är fortfarande lite invecklat och inte vår favorit.

Som du kan se ovan har jag nu båda alternativen. Jag kan skicka en vanlig text till vilken kontakt som helst eller skicka den som ett Hangout-meddelande. Det är bekvämt, men också lite förvirrande. Det är en bra idé att gå in i Hangouts> Inställningar> SMS> och gå igenom inställningarna och alternativen. Ställ in en ringsignal eller anmälan, gruppera meddelanden tillsammans, slå samman konversationer (om du vill) och mer.

Det är allt som finns i det. Allt du behöver göra är att ställa in Hangouts som standardapp för textmeddelanden, se till att inställningarna är korrekta i appen och att den synkroniserar dina kontakter och att du är klar. Du kan nu skicka texter via Hangouts istället för standard SMS-appen på din telefon och snabbt växla till vanliga Hangout-meddelanden online och tillbaka med lätthet. Det är en trevlig idé för vissa, men för invecklad och funktionsbrist för andra. Om du är intresserad kan du prova idag eller bara ladda ner en av apparna från vårt bästa app-inlägg som är länkat högst upp på sidan.