Hur man skapar Windows 11 ISO och installerar från början på vilken dator som helst

Windows 11 är äntligen här, och du ser definitivt fram emot att installera det på din PC. Poängen är att det är en uppgradering från Windows 10, dock kanske många fortfarande föredrar att göra allt från grunden, formatera allt och installera det nya systemet med en ISO. Låt oss se i den här snabbguiden hur du kan uppnå det i några få steg.

Hur man skapar Windows 11 ISO

Det finns två sätt att få Windows 11 ISO att installera på din dator. Det första sättet är att skriva dig själv i Windows Insider-programmet. Men det här läget kommer inte att fungera från början, det fungerar bara om du redan har installerat Windows 10 tidigare. Efter stegen innebär nästa sätt att installera helt från grunden.

  1. Gå in inställningar på ditt Windows.
  2. gå sedan till Uppdatering och säkerhet.Uppdatering och säkerhet
  3. I menyn till vänster hittar du alternativet Windows Insider-program, Klicka på det.
  4. Nu är det bara att klicka på Börja nu och följ processen för att ansöka.Windows Insider-program för att installera Windows 11
  5. Efter att ha följt dessa steg, leta efter uppdateringar på din dator, är det troligt att det efter några dagar kommer att vara tillgängligt för att installera Windows 11.

Med dessa steg kommer du att installera Windows 11 snabbt och enkelt. Men hur kan du göra detta från början på en fullt formaterad dator? Låt oss se nedan.

På UUP-dumpplatsen kan du hitta flera system ISO:er. Och en av dem är Windows 11, så leta efter ISO med tanke på din dators specifikationer och arkitektur. För att hitta det är inte särskilt svårt, gör bara sökningen i fältet. Sök efter byggen… Flera kommer att visas, hitta den som är kompatibel med din dator.

Webbplatsen för att hitta dina ISO:er

När du har hittat det, välj ISO-språket och klicka Nästa. Välj sedan den OS-version du vill ha. Klicka igen på Nästa. Hämta slutligen genom att klicka på Skapa nedladdningspaket.

När du är klar med nedladdningen kommer du att ha ISO på din dator. Låt oss nu se hur du kan sätta den på en startbar pennenhet så att du kan installera den från början på vilken dator som helst.

Skapar den startbara pendrive

Det finns ett program som heter Rufus som kommer att vara huvudverktyget för att göra detta. Se nedan om hur du använder det i processen.Rufus-program för att skapa startbar pendrive

Sätt in pendrive i anteckningsboken, det är troligt att programmet kommer att känna igen det automatiskt. Om den inte gör det, välj pendrive i avsnittet Enhet. Välj sedan ISO i Välj. Klicka nu bara på Start och processen startar.

När du är klar har du en fullt startbar USB-flashenhet med Windows 11. Sätt bara in den i datorn nollställd och starta från den. Därefter startar installationsprocessen.

avslutande

Vi hoppas att du med den här guiden har lyckats installera Windows 11 på din dator helt nollställd. Har du några frågor? Var det ett fel i processen? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button