Hur man skapar vertikala och horisontella raka linjer i Word (exempel)

Word är ett av verktygen Office Word mest använda i världen. Men trots åren på marknaden känner sig många användare förvirrade när de använder det, för i det här programmet kan du inte bara skriva texter eller addera, subtrahera, multiplicera eller dividera, utan det finns också många funktioner som inte används lika mycket som andra .

Ett bra designverktyg Ord lägger till en rad. De kan hjälpa oss med design- och synlighetsaspekter för vissa texter förutom bilder. Om du tycker att det är intressant kommer vi att lära dig att infoga dessa rader så att du kan integrera dem i den nya förslag vid ett framtida tillfälle.

Om vi ​​arbetar på sajten Orddet är ganska troligt att vi behöver stryka under texten på något sätt med vår egen stil, titel eller någon sorts separation av vissa meningar.

Det är här raderna på Word-sidan används då de är lätta att komma in på sidan samt redigera. Tack vare dess mångsidighet Programkan vi sätta dessa linjer i flera positioner och färger.

Infoga en rad i ett Word-dokument

Om du vill infoga dessa rader i din text gör du bara följande:

 1. Börja med att placera markören på stom platsen där du vill att linjerna ska gå.
 2. När du är på plats behöver du det infoga en rad, börja skriva de tecken du vill ha och tryck sedan på Retur-tangenten eller även Retur-tangenten. Din linje kommer att bildas så här automatisk på den plats du väljer.

Om du letar efter en rad olika repliker kommer vi att lämna en lista med karaktärer som är lätta att hitta och som kan vara av stort intresse för dig.

 • Rak linje: tre streck (-)
 • Enkel dubbellinje: tre likhetstecken (===)
 • Streckad / streckad linje: tre stjärnor (***)
 • Enkel fet linje: tre understreck (___)
 • Wężyk: tre tilder (~~~)
 • Trippellinje med tjock mittpunkt: tre numeriska tecken (###)

Placera en linje med verktyget Horisontell linje

Det är troligt att det här steget kommer att vara mycket mindre komplicerat och säkert, så här kommer vi att visa dig hur du infogar en rad med huvudverktyget:

 1. Precis som i början, börja med att placera markören där du vill infoga raden.
 2. När denna åtgärd är klar måste du gå till Start-knappen in Ordfinns i det övre vänstra hörnet av Word-kalkylbladet.
 3. Där behöver du bara trycka på Borders-knappen, denna knapp finns i avsnittet som säger “Paragraf“. Tryck bara på nedåtpilen så visas en rullgardinsmeny på skärmen, tillsammans med knappen i fråga.
 4. I den här menyn måste du hitta alternativet Den “horisontella linjen”. Du kan se det automatiskt, en linje kommer att dyka upp horisontell i ditt dokument. Detta är dock grundformen om du vill Redigera detdu kan göra detta genom att dubbelklicka på den.
 5. När du dubbelklickar på den kommer du att se en dialogruta som öppnas och presenterar en rad alternativ som du kan justera beroende på vad du vill göra. I det här fönstret kan du ändra höjd, bredd och färg på linjen du har placerat på sidan Ord. På samma sätt kan du i den här alternativpanelen göra många ändringar på den placerade raden.

Med dessa enkla instruktioner kommer du att kunna infoga en rad var som helst i ditt Word-dokument och även redigera den så att den nya raden matchar texten som har placerats där. Se alltid till att följa APA-standarden i Word för att ditt projekt i Word ska bli en framgång.

Relaterade Artiklar

Back to top button