Hur man skapar statistiska grafer i Word – Komplett guide (exempel)

0 Shares

Grafik Àr de verktyg som hjÀlper andra mÀnniskor att bÀttre fÄnga och förstÄ specifik data i ett Àmne, sÄ det Àr vÀrt att veta hur man skapar statistikdiagram i Word direkt utan att anvÀnda annan programvara.

De brukar föreslĂ„ oss att göra det frĂ„n Excel, speciellt om du ska hĂ€mta data frĂ„n flera ark eller om du behöver göra ett tvĂ„axligt diagram som process och design kan vara “enklare”men om du behöver kopiera och klistra in diagrammet i Word kan det bli förvrĂ€ngt och vissa data kommer inte att visas.

Hur skapar man statistikdiagram i Word?

Eftersom 85 % av befolkningen anvÀnder Word Àr det viktigt att kÀnna till det sÄ grundlÀggande procedurer som kartlÀggning diagram, tabell eller nÄgon enkel reklambild eftersom det till och med finns knep för att infoga och Àndra bilder i Word.

 1. Det första du bör veta Àr att för att kunna göra en grafik mÄste du ha ett öppet dokument som bas dÀr du ska placera grafiken.
 2. NĂ€r du Ă€r klar mĂ„ste du gĂ„ till den översta raden och klicka pĂ„ ‘‘Införa hitta ett diagram med 3 smĂ„ kolumner dĂ€r det stĂ„r lĂ€ngst ner Grafisk”.
 1. Genom att klicka pÄ den visas flera designalternativ frÄn rund, triangulÀr, efter omrÄde och mÄnga fler. Du vÀljer den och vÀntar pÄ att den ska laddas.
 2. NÀr det vÀl finns i ditt dokument rÀcker det Àndra de begÀrda uppgifternasamt titel, procentsatser, belopp med mera.
 3. DÀr kan du se hur data har laddats och Àndra typsnitt, siffror, typsnitt dÀr. DÀrefter ÄterstÄr allt att göra att modifiera parametrarna för att fÄ ett tillfredsstÀllande resultat som kommer att Äterspeglas i designen.
 4. Bredvid din grafisk Innan dess kommer du att kunna se flera smÄ knappar (runda eller fyrkantiga), dÀr du kommer att kunna justera storleken och en förutbestÀmd fÀrg, utöver det sÀtta nya textrutor eller siffror.
 5. Om du Àr nöjd med det du har gjort och inte vill göra nÄgra Àndringar lÀngre Àr det bara att stÀnga kalkylarket och fortsÀtta arbeta med dokumentet.

Att göra grafik i Ordet Àr ganska enkelt, du behöver bara ha lite tÄlamod och detta Àr den rekommenderade metoden för att slippa behöva Àndra design hela tiden. Om du vill att konstverk ska komma ut direkt, tryck ALT + F1, och om du inte Àr nöjd med designen kan du trycka 2 gÄnger och redigera den.

Hur lÀgger jag till en trendlinje?

För att lÀgga till detta mÄste du först:

 • vĂ€lja design grafisk
 • Tryck dĂ€r det stĂ„r “LĂ€gg till trafikpositioner”
 • VĂ€lj alternativet “Trend”.
 • Hitta typen av linje, till exempel: linjĂ€r, exponentiell, glidande medelvĂ€rde eller linjĂ€r extrapolĂ€r.

Vad Àr syftet med att kartlÀgga statistik?

 • NĂ€r du skapar konstverk mĂ„ste du erbjuda gott till samhĂ€llet visualisering av specifika data eller ungefĂ€rligt uttryckt huvudsakligen i siffror.
 • Ge en förklaring och förklara dina fördelar eller nackdelar.
 • Ange om det Ă€r dollar, belopp, procent eller nĂ„got annat.
 • Försök göra en inledning och avslutning förklara de exakta uppgifterna.
 • Du mĂ„ste vara exakt med fĂ€rgerna och anvĂ€nda ett fĂ„tal eller bara en, plus undvika saker som Ă€r off-topic.

Vilken typ av grafik kan jag göra?

Det finns flera typer av filer projekt För att skapa presentationer rÀcker det att veta hur man vÀljer en modell sÄ att all data Äterspeglas dÀr. Vanligtvis kan kolumner som skiljer sig i storlek eller har 2 kolumner med vÀrden grupperas, och det finns ocksÄ staplade kolumner som du vanligtvis jÀmför siffror med.

Det finns stapeldiagram som klassificeras som kolumner. För projekt av denna stil kan du infoga ett histogram i Word. CirkulÀr bryts vanligtvis ner som en plÀtt och de för omrÄden anvÀnds mycket sÀllan men nödvÀndiga för att upprÀtta scheman och skift.

NÀr det gÀller linjÀritet och spridning Àr de svÄrare att förstÄ. Slutligen finns det bubblor, anslutna mönster och spindlar. VÀlj den design som passar dina behov och kom ihÄg att ibland för att visa denna grafik för andra skulle det vara bekvÀmare att göra grafiken direkt i Power Point.

0 Shares