Hur man skapar rapporter i Access 2010 steg för steg

0 Shares

I den hÀr artikeln fÄr du lÀra dig lite mer om vad Access Àr, vad det Àr till för, hur det fungerar och hur du skapar rapporter med det hÀr verktyget. Dessutom kommer du att trÀffa andra rapportera knep.

LÄt oss börja med att veta vad det Àr TillgÄng och hur det gick till. Den första versionen av Access slÀpptes 1992 och har fÄtt flera uppdateringar under Ären för att förbÀttra dess prestanda och effektivitet.

Dessa uppdateringar har konverterats till dess versioner. Senaste versionen tillgÀnglig och det gÀller fortfarande, det hÀr Àr 2015 Ärs version. I den hÀr artikeln kommer vi att fokusera pÄ 2010 Ärs version. LÄt oss ta reda pÄ mer om den.

Vad Àr Access, hur fungerar det och vad Àr det till för?

Microsoft Access eller helt enkelt Access Àr en programvara som ingÄr i Windows kontorspaket, Microsoft Office, med vilken du kan hantera databasen.

Detta program anvÀnds för att hantera data med rapporter och frÄgor som ocksÄ kan exportera liknande filer skapade med annan programvara som Microsoft Excel.

Microsoft Access Àr ocksÄ ett verktyg för design och implementering av databasapplikationer som lÄter dig spÄra viktig information, skapa, manipulera och modifiera databaser för alla enheter.

AnvÀndbarheten av detta program beror ocksÄ pÄ det faktum att du som en databas ocksÄ kan hitta information om vilket Àmne, sak eller person som du behöver snabbt och ordnat sÀtt. Detta gör Microsoft Access ganska effektiv programvara.

Access har ocksÄ den speciella egenskapen att du kan ta bort dubbletter av data eller poster i Access för att bara lÀmna en.

En annan funktion som gör Access Àr gynnsamt program Àr att det lÄter dig forma dina databaser pÄ ett intuitivt och ganska enkelt sÀtt, sÄ att alla kan anvÀnda dem.

Dessutom kan du anpassa databaserna som du vill och utan behov av en utvecklare. Och om du inte har tid och inte kan skapa din egen mall, erbjuder Access ocksÄ en mall serie vilket kan underlÀtta arbetet och spara tid.

En annan viktig punkt som vi kan lyfta fram Àr att Access, existens grafiskt, dra full nytta av grafikfunktionerna i Windows och erbjuder metoder för att komma Ät data, samtidigt som de tillhandahÄller enkla och okomplicerade metoder för att arbeta med information.

Detta har i sin tur en tabell dÀr vi kan lÀgga till fÀlt, kolumn eller fÀlt och rad eller post. Dessa verktyg kallas objekt, och de bidrar till att Microsoft Access fungerar korrekt och förbÀttrar anvÀndarupplevelsen nÀr du anvÀnder den.

Dessutom Àr installationsprocessen enkel sÄ att du snabbt kan komma igÄng. Dess grÀnssnitt Àr intuitivt och det Àr ocksÄ ett program fleranvÀndartyp. Den har ocksÄ möjlighet att frÄga över datum eller efter intervall, formulÀr, rapporter, makron och moduler.

Med en bredare uppfattning om vad Access Àr och hur det fungerar, lÄt oss se nu hur man skapar rapporter i Access och andra knep som du ocksÄ kan kopiera.

Hur skapar jag rapporter i Access?

Först och frÀmst mÄste vi veta vilka rapporterna Àr. De anvÀnds nÀr du behöver dela din databas med nÄgon, men du inte vill att de ska arbeta med eller redigera den. I dina rapporter kan du organisera och presentera din data i ganska enkel och lÀtt att förstÄ.

Dessutom kan du skapa, redigera och anpassa dem nÀr som helst i din databas. För skapa rapporter Du behöver bara följa stegen som du ser nedan.

Steg 1

Det första du bör göra Ă€r att öppna filen tabell eller frĂ„ga vill anvĂ€nda i rapporten. VĂ€lj sedan fliken “Skapa”. Hitta “Rapportera” och klicka pĂ„ den.

Steg 2

NĂ€r du har gjort detta skapar Access en rapport baserad pĂ„ objektet och viss data kommer sannolikt att hittas pĂ„ nĂ€sta sida. För att korrigera detta, vĂ€lj bara fĂ€ltet, klicka och dra kanten tills den Ă€ndras till den storlek du vill ha. Tryck slutligen pĂ„ “Spara”, skriv in ett filnamn och sedan “OK”.

Och om det Àr det du vill sortera eller filtrera rapporten, Klicka bara pÄ fÀltet du vill sortera eller filtrera och vÀlj sedan den ordning eller filtreringsalternativ som verkar bÀst för dig.

0 Shares