Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skapar övre och undre regel för dataanalys i Excel (exempel)

Är du företagare eller företagare och du vill beräkna vinster, förluster och vad du investerar mer pengar i? Excels topp- och bottenregler hjälper dig, du kommer inte att sitta på gammaldags sätt med miniräknare, penna och papper längre. Men exakt hur används dessa regler? här förklarar vi steg för steg. Dessutom är det ett utmärkt sätt att byta ut en miniräknare, till exempel om du enkelt behöver räkna om mått.

Vilka är Excels topp- och bottenregler?

De är ett alternativ på huvudfliken i verktygsfältet, i stilmenyn med namnet “Villkorlig formatering”, identifierar data du lägger i cellerna. Till exempel: vill du veta vilka utgifter som överstiger ett visst belopp i din budget? Alternativet “Topp- och bottenregler” listar vilka hjälper dig att bestämma detta belopp.

Vi kommer att fokusera på att visa de mest använda, som låter dig se de tyngsta värdena i “Topp 10 eller Topp 10” cellerna.

Hur man använder övre och nedre linjaler i Excel?

 1. Välj de celler du vill inkludera i beräkningen.
 2. Du behöver bara infoga celler som har belopp att beräkna, inkluderar inte rubriker.
 3. Sedan finns det “stilar” på startfältet till höger, det första du kommer att se är “villkorlig formatering”, tryck på den.
 4. En alternativmeny kommer att visas, tryck på det andra alternativet som säger “högre och lägre regler”.
 5. En annan lista kommer att visas, klicka på “Topp 10 eller Topp 10”.
 6. Omedelbart, markerar beloppen med det högsta värdet i celler och som standard kommer den att markeras med “ljusröd fyllning med mörkröd text”.
 7. Efter att ha tryckt på “Topp 10 eller bättre 10” kommer en dialogruta att visas med texten “använd format på celler med intervall UPP” i fet stil.
 8. Siffran 10 kommer att visas i den vänstra delen av detta fönster, vilket är antalet celler som kommer att markeras i färg som de mest värdefulla. Om du vill markera fler kvantiteter kan du ändra detta med pilarna bredvid siffran 10.
 9. Dialogrutan till höger ger dig möjlighet att ändra färgen på de markerade cellerna.

Duktig, så här skapas Excels topp- och bottenregler och deras korrekta användning. Om du vill se lägre värden eller procentsatser, följ de föregående stegen. Kom ihåg att med alla Microsoft-verktyg finns det många sätt att göra samma sak, som multiplikation i ett Excel-ark.

Nu, Hur använder man ett Excel-verktyg som en miniräknare? Vi försäkrar dig om att det är väldigt enkelt och användbart för genom att göra budget och beräkningar i samma Excel-ark sparar du mycket tid och du garanterar att beräkningarna stämmer då verktyget fungerar precis som en vanlig miniräknare.

Hur man skapar formler i Excel, steg för steg

Det är viktigt att hitta alla matematiska symboler på din dator eftersom de skiljer sig från vad du ser på räknaren. denna procedur är densamma för andra formler.

Om du vill utföra en mer komplicerad operation som root, hitta och tryck på denna symbol: (infoga) du kommer att se den i “formelfältet”, sedan kommer en dialogruta upp, det första du ser är “sök efter funktioner “, nedan kommer du att kunna skriva definitionen vad du vill göra, du sätter “kvadratrot” till exempel, och detta kommer att ge dig ett urval av alternativ för att beräkna det.

 1. Säg att du vill Lägg till din huvudsakliga inkomst och inkomst från tillfälligt arbete.
 2. Klicka på cellen där du vill visa resultatet av denna summa.
 3. Först sätter du ett likhetstecken (=) och sedan beloppen som ska läggas till som normalsumma (belopp + belopp)
 4. tryck sedan på “Enter” på tangentbordet och resultatet visas automatiskt.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte digNu kan du använda topp- och bottenregler och köra vilken typ av Excel-konto som helst; från de mest komplicerade för ditt företag till de enkla, som en familjebudget. Läs vidare på vår webbplats för fler artiklar om Excel för att förbättra din upplevelse med detta fantastiska verktyg.