Hur man skapar och sparar anpassade penslar frÄn en mask i Corel Photo Paint (exempel)

0 Shares

Corel Photo Paint Àr ett mycket komplett program som lÄter dig skapa och spara anpassade penslar frÄn en mask i Corel Photo Paint. Visste du att det till och med ger dig möjlighet att designa din egen borste?

Borsten Àr det verktyg som kÀnnetecknar detta program mest. NÀr du Àr skicklig med det kan du lÀgga till penseldrag till banan och importera och exportera den med Photo Paint, och till och med skapa och redigera med en pensel för att spraya bilder med Photo Paint.

Bildhantering Àr lika viktigt. Det rekommenderas att veta hur man korrigerar bilder med verktyget Photo Paint Effects och hur man stÀller in genomskinligheten för en bild med penselverktyget i Photo Paint. Men det kommer du att se senare, idag kommer du att lÀra dig om maskbaserade anpassade penslar.

Skapa och spara anpassade penslar frÄn en mask i Corel Photo Paint

Skapa din egen borste eller anpassade borstar FrÄn det omrÄde som valts i Corel Photo Paint kan de till och med sparas och dÀrmed anvÀndas i framtiden. Hur gör man det? Vi lÀr dig snabbt och enkelt:

Ändra en uppsĂ€ttning frĂ„n en befintlig:

  • Kopiera och klistra in din dekorerad i ett nytt Corel Photo Paint-dokument. Skapa ett lager eller ett nytt objekt i objekthanteraren, detta gĂ€ller för varje arbetsuppsĂ€ttning; Tja, för att Ă€ndra en bild Ă€r denna Ă„tgĂ€rd alltid nödvĂ€ndig.
  • För att ta bort nĂ„gra dekorationselement, anvĂ€nd urvalsverktyg, vĂ€lj ett omrĂ„de genom att klicka pĂ„ det och anvĂ€nd sedan borttagningsverktyget för att ta bort det.

Designa skrÀddarsydda borstar frÄn masken

Skapa en mask frÄn ett objekt

Högerklicka pÄ dekorationsskiktet du vill Àndra, klicka pÄ skapa mask frÄn objekt. Se ritverktyget i egenskapsfÀltet till vÀnster i programmet och klicka sedan pÄ Acceptera.

GÄ upp och klicka skapa penslar och sedan vidare borste kategori, i listan till vÀnster, vÀlj en kategori dÀremellan konstnÀrsborsteairbrush, penna, penna, markör, överstrykningspenna, krita, och frÄn listan till höger vÀljer du den spets och design som passar din bild bÀst.

BorstinstÀllningar

GÄ till alternativen för dockningsbara fönster genom att klicka pÄ fönsterfliken, vÀlj dÀr borstinstÀllningar. Ett annat fönster ringde BorstinstÀllningar, gÄ till Pennegenskaper och klicka pÄ Pennalternativ. En undermeny kommer att visas, klicka Skapa frÄn innehÄllet i masken.

I dialogrutan klickar du pÄ Pennstorlek för att justera storleken pÄ penselomrÄdet, klicka pÄ OK. Nu kan du definiera penselform I spetsens egenskapersom transparens, rotation, jÀmnhet, förlÀngning eller slÀt kant. Du kan Àven definiera andra attribut som t.ex slagattributpenseldrag attribut penselstruktur FÀrgvariation.

Anpassa attribut

Du kan justera slagattributen jÀmnas eller smÀlts. I penseldragsattributen kan du definiera Antalet penseldrag, AvstÄnd, FörlÀngning, Nyans, MÀttnad eller ljusstyrka.

I strukturen pÄ borsten kan du konfigurera Borsta konsistens, Kantstruktur, Indrag och BehÄll fÀrg. Avsnittet FÀrgvariation lÄter dig definiera intervallet för nyanser, nyanshastighet, mÀttnadsomrÄde, MÀttnadshastighetenLuminansintervall och luminanshastighet.

Spara borsten

GÄ till slagstil och klicka dÀr. Klicka nu pÄ Spara pensel. DÄ kommer en dialog att frÄga efter en förlÀngning filnamnange ett namn som identifierar dig och klicka pÄ acceptera.

NÀr du har sparat din egen pensel kommer den att vara tillgÀnglig nÀr du arbetar med framtida dokument; du kan ocksÄ konfigurera den efter eget tycke genom att Àndra dess fil diameter, genomskinlighetförgrundsfÀrg.

För att sÀtta upp andra dekorationer för dina egna penslar, mÄste du upprepa denna process, men kom ihÄg att du mÄste göra detta för varje lager separat. Och nÀr du sparar borsten mÄste du infoga en fil annat filnamn till andra borstnamn.

Med den hÀr posten kan du nu skapa och spara anpassade borstar frÄn masken i Corel Photo Paint. Utöka din kreativitet genom att designa de mest dekorativa penslarna samt framhÀva ramar.

0 Shares