Hur man skapar och laddar upp berÀttelser till Facebook frÄn din dator

0 Shares

Facebook slutade aldrig att överraska oss, och eftersom det tog idén frÄn Snapchat, ville det inkludera dessa berÀttelser i alla sina kommunikations- eller direktmeddelandeappar. Varje dag kommer det fler nya funktioner och konfigurationer som detta sociala nÀtverk som Àr kÀnt idag tillÄter.

Följande artikel fokuserar pÄ att lÀra dig en vanlig kÀlla pÄ Facebook som bara Àr deras berÀttelser. Av denna anledning vill vi visa dig hur man skapar och laddar upp berÀttelser till Facebook frÄn datorn.

I den hÀr korta handledningen vill vi lÀra dig nÄgot som du kanske redan vet hur man anvÀnder, men pÄ en mobil enhet, och du undrade inte om det kunde göras pÄ en dator ocksÄ. Visst, du visste inte det eftersom det inte var möjligt, men nu kan det göras och vi visar dig vilket verktyg vi kommer att anvÀnda sÄ att du kan ladda upp berÀttelser till Facebook.

Som du redan vet öppnar Facebook upp för ett antal möjligheter att göra sin plattform till den mest anvÀnda i vÀrlden och pÄ alla möjliga elektroniska enheter. Den tar ocksÄ pÄ sig uppgiften att erbjuda nya funktioner som kommer att glÀdja sina fans. DÀrför kommer vi att lÀra dig utan att slösa tid hur man skapar och laddar upp berÀttelser till Facebook frÄn datorn.

Hur man skapar och laddar upp berÀttelser till Facebook frÄn din dator

Med följande metod vi lÀr dig kommer du att göra det möjligheten att skapa och ladda upp berÀttelser till Facebook frÄn din dator. Och detta Àr utan anvÀndning av program. För att göra detta gÄr vi till vÄrt personliga Facebook-konto och loggar in. Efter att ha slutfört intrÀdesprotokollet och kvar pÄ vÄrt konto fortsÀtter vi.

Nu Àr vi uppe till vÀnster och hittar storysektionen och under Add to Your Story gör vi ett klipp. Genom att göra detta fÄr du ett nytt fönster mycket likt det som visar nÀr du ska publicera pÄ ditt Facebook-konto.

Du kan se att du har mÄnga alternativ, du kan skriva in den text du vill ha och Àndra bakgrundsfÀrgen. Du kan ocksÄ lÀgga till en video eller ett foto som du har pÄ din dator, du kommer ocksÄ att se ett alternativ för Meddelanden. Om du aktiverar det hÀr alternativet nÀr du lÀgger upp din berÀttelse kommer den Àven att synas pÄ din personliga vÀgg.

Du kommer ocksÄ att fÄ ett alternativ för din berÀttelse och du kommer att se ett sekretessalternativ bredvid den, med det alternativet kan du vÀlj vem som ser din berÀttelse. DÀr du kommer att ha tre alternativ för VÀnner, Offentlig och VÀnner och anslutning. Men oftast vÀljer du alternativet Public sÄ att alla kan se dina berÀttelser, om du vill kan du lÀgga musik.

Skapa din Facebook-berÀttelse frÄn din dator

Om man tittar noga ger den ocksÄ en del information dÀr den indikerar att historien kommer att fÄ en expansion giltig i 24 timmar och efter den tiden kommer den att raderas. Nu nÀr du vet hur det fungerar kan du fortsÀtta med att skapa din berÀttelse med alla tillgÀngliga alternativ för att kunna redigera den pÄ bÀsta möjliga sÀtt.

Försök att skapa en mycket fÀrgstark berÀttelse, inkludera foton eller videor, för du mÄste komma ihÄg att den bara kommer att publiceras i 24 timmar. NÀr du Àr klar ska du skapa klippet i alternativet Publicera som finns lÀngst ner. Och nu behöver du bara vÀnta pÄ att din berÀttelse ska publiceras och delas med dina kontakter.

Nu, för att se din berÀttelse, gÄ bara till historiksektionen och vÀlj Din berÀttelse. NÀr du hittar den behöver du göra ett klipp, om nÄgra sekunder blir skÀrmen tom och ett fönster med din berÀttelse dyker upp i mitten. Om den hÀr historiken inte passar dig kan du radera den. Du kommer att göra det enligt följande.

Det finns en ikon med tre punkter lÀngst upp till höger i det hÀr fönstret, du skapar ett klipp, tvÄ alternativ visas och vÀljer att ta bort fotot. Klicka sedan pÄ BekrÀfta och voila, du har redan tagit bort din historik. Och pÄ det hÀr enkla sÀttet kan du skapa och ladda upp berÀttelser till Facebook frÄn din dator eller en bÀrbar dator pÄ nÄgra sekunder.

0 Shares