Hur man skapar kategorier och underkategorier i WordPress – enkelt och snabbt

0 Shares

Det finns mÄnga mÀnniskor som massivt skapar bloggar eller webbplatser för att publicera alla typer av artiklar. Och de anvÀnder plattformar som kan sÀgas vara trendiga, varav en Àr WordPress. Men nÀr vi Àr i vÄr kreativa process lÀgger vi organisationen Ät sidan. DÀrför kommer vi att förklara hur du enkelt och snabbt skapar kategorier och underkategorier i WordPress.

Om sÀttet du organiserar din blogg eller webbplatsinformation Àr mycket viktigt Àr filer en av dem kategorier och underkategorier. Vi mÄste skapa dem, och i nÀsta artikel kommer vi att berÀtta vad du bör göra för att göra din webbplats eller blogg mer strukturerad och effektiv.

Kategorien Àr inget annat Àn att presentera huvudÀmnet i nÄgra fÄ exakt detaljerade delar. Precis som en artikel kan innehÄlla olika kategorier, ja de kan i sin tur innehÄlla underkategorier. De anvÀnds för att hÄlla en ordnad struktur för idéer som du vill diskutera eller avslöja pÄ din webbplats.

Hur man skapar kategorier och underkategorier i WordPress

Som du redan vet kommer att anvÀnda den hÀr plattformen pÄ bÀsta sÀtt beroende pÄ framgÄngen för din webbplats, oavsett vilket innehÄll du kan publicera. WordPress Àr ett kraftfullt verktyg och vi vet inte mycket om det. Det kan du se i artikeln om hur man skapar olika menyer pÄ olika sidor med villkorade menyer.

Nu ska vi gÄ direkt till att skapa kategorier och underkategorier i WordPress och det kommer att göras vÀldigt enkelt. För detta kommer vi att gÄ till vÄr hemsida, att vara dÀr kommer vi att gÄ till Administrationspanel. Nu mÄste du söka och vÀlja ett alternativ i avsnittet Biljetter Kategorier.

Steg för att skapa kategorier och underkategorier i WordPress

Denna ÄtgÀrd tar oss till en ny sida dÀr vi kan se de olika befintliga kategorierna samt alternativ för att lÀgga till nya kategorier.

Först och frÀmst kommer vi att göra det fyll i fÀltet Namn, kommer det att synas i huvudmenyn pÄ din webbplats. Om du vill och rekommenderar det, skriv all text med versaler.

Nu ska vi fylla i det andra fÀltet dÀr vi kommer att skriva middag, vilket Àr inget annat Àn kategorinamnet i URL:en. Allt ska skrivas med gemener, utan att lÀgga till accenter, och om det finns mellanslag ska de ersÀttas med streck. NÀsta fÀlt vi hittar Àr dÀr vi lÀgger till hierarkin i kategorin.

Men detta Àr valfritt, om du inte vill lÀgga nÄgot i det hÀr fÀltet spelar det ingen roll och fortsÀtt med de andra fÀlten. Det Àr möjligt att ditt Àmne kommer att visa dig skriva en beskrivning, i sÄ fall mÄste du skriva vad den hÀr kategorin handlar om.

Detta Àr nÀsta fÀlt Beskrivning, men som i föregÄende fÀlt Àr det valfritt och om du inte skriver nÄgot hÀr hÀnder inget.

NÀr du har gjort alla dessa steg, scrolla ner till botten av sidan och klicka pÄ knappen LÀgg till en ny kategori. PÄ samma sÀtt mÄste du börja lÀgga till nya kategorier i det hÀr avsnittet. Om du har gjort ett misstag pÄ nÄgon av dem och vill ta bort eller redigera dem, erbjuder WordPress det hÀr alternativet.

PÄ höger sida av fönstret LÀgg till en ny kategoriKategorierna du skapar kommer att visas, för bara musen över dem för att se flera alternativ. De Àr Redigera, Snabbredigering, Ta bort, Visa och klicka bara pÄ alternativet du vill aktivera. PÄ sÄ sÀtt kan du enkelt Àndra kategorin.

Detta för oss till slutet av denna informativa handledning som har blivit din guide för att hjÀlpa dig organisera din blogg eller webbplats. Och tack vare de enkla stegen kunde du veta det hur man skapar kategorier och underkategorier i WordPress.

0 Shares