Hur man skapar iPhone-genvägar med Launch Center Pro

0 Shares

En praktisk app som heter Launch Center Pro låter dig skapa genvägar till vad som helst på din iPhone och ger dig snabbare åtkomst till app och inställningar.

Allt är ganska lätt att komma åt på din iPhone, tack vare enkelheten i iOS 7, men det finns några saker som du bara önskar att du skulle kunna skapa genvägar till. Lyckligtvis är det där Launch Center Pro kommer in.

Appen är i huvudsak en launcher som du kan lägga i din iPhone eller iPad-docka och knacka på den med dra upp ett rutnät med alla genvägar du har ställt in. Du kan göra enkla saker som att starta appar eller sätta på ficklampan, men Launch Center Pro går mycket djupare än så.

Här är några sätt att skapa genvägar till nästan vad som helst på din iPhone och några exempel som du kanske vill dra nytta av.

Ställa in Launch Center Pro

Launch Center Pro har versioner för både iPhone och iPad, var och en kostar $ 4,99. Det betyder att om du vill skaffa appen för både iPhone och iPad kostar det dig $ 10. Det är säkert ett brant pris, men du kommer definitivt att få mycket nytta av det.

När du har installerat appen kan du börja anpassa den och göra den till din egen. Launch Center Pro kommer att ha en kort handledning för dig för att visa grunderna för hur appen fungerar. Det borde åtminstone få dig att gå och låta dig skapa grundläggande genvägar utan problem.

Genvägar för iPhone i Launch Center Pro

Appen består av två grundläggande element: åtgärder och grupper. Åtgärder är de olika genvägarna du skapar, och med grupper kan du lägga en massa åtgärder i en enda mapp. Så när du har en grupp åtgärder är allt du behöver göra att öppna Launch Center Pro, trycka och hålla på en grupp och sedan skjuta fingret över till en åtgärd.

För att skapa en åtgärd, tryck bara på pennikonen i det övre högra hörnet och tryck på + tecken på någon tom fyrkant. Du ombeds att skapa antingen en grupp eller en åtgärd. Om du bara vill skapa en enda åtgärd (snarare än en grupp av dem), tryck på Handling.

2014-07-03 11.43.54

Klicka sedan på Actionkompositör och det här där du kan bläddra bland alla tillgängliga åtgärder. Vi rekommenderar att du börjar med Aktuella åtgärder, eftersom de redan är inställda och redo att gå, och det låter dig få en känsla för Launch Center Pro. Du kan också gå in på Systemåtgärder, vilka är åtgärder baserade på standardappar och inställningar i iOS. Installerade appar består av åtgärder baserade på tredjepartsappar som du har installerat.

2014-07-03 11.45.43 kopia

När du väl har valt den åtgärd du vill kan du ändra ikonen, schemalägga åtgärden för en viss tid, göra den till en platsbaserad åtgärd och till och med ge den ett meddelandeljud för när du utlöser åtgärden.

2014-07-03 11.50.45

Launch Center Pro Genvägsexempel

Så du vet nu grunderna i Launch Center Pro och har förmodligen redan gjort några grundläggande åtgärder, som att skicka till Facebook eller helt enkelt bara lägga till en app så att du kan komma åt den snabbare. Launch Center Pro kan dock göra så mycket mer. Här är några exempel.

  • Skapa en grupp för dagliga rutiner: Du kan skapa en grupp full av handlingar av något som du gör varje dag. Du kan ha en “Workout” -grupp som innehåller åtgärder som att öppna en musikspellista och en växling för att växla till Stör ej så att du inte blir distraherad av aviseringar.
  • Få snabba vägbeskrivningar hemma: Om du är i mitten av ingenstans eller inte är säker på var du befinner dig i storstaden och behöver komma hem, kan du ställa in en åtgärd som omedelbart ger dig vägbeskrivning tillbaka till din plats med Google Maps.
  • Skapa genvägar för favoritkontakter: Om du har en liten grupp kontakter som du ringer eller smsar ofta kan du ställa in åtgärder som gör att du direkt kan ringa en vän eller familjemedlem utan att behöva öppna telefonappen.
  • Tweet snabbt ett foto: Processen för att twittra ett foto är inte riktigt strömlinjeformat, men Launch Center Pro gör det enkelt. Du kan ställa in en åtgärd som tar dig direkt i Twitter-appen eller Tweetbot och ber dig att välja ett foto att tweeta.
  • Bokmärk favoritwebbplatser: Du kan lägga till bokmärken för dina favoritwebbplatser direkt i Launch Center Pro som tar dig direkt till den webbplatsen. Du behöver inte öppna Safari först och sedan hitta bokmärket i din bokmärkesmapp.

Naturligtvis är detta bara några få exempel som jag har använt, och det finns så mycket mer du kan göra med den här appen. Om du har några egna handlingar som du använder är du välkommen att skrika ut i kommentarerna nedan. Vi skulle gärna höra om dem!

0 Shares