Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skapar innehållsstrategi för sociala medier

Sociala medier är kung nu för tiden.

Nästan varje person i USA använder sociala medier minst en gång om dagen.

Den genomsnittliga respondenten kommer att spendera fem år av sitt liv på sociala medier, mer än vad de kommer att spendera på att ansa, umgås eller äta.

Experter förväntar sig att siffran bara kommer att öka när tekniken går framåt och det blir lättare att komma åt dessa plattformar.

Onödigt att säga att sociala medier är en allt viktigare faktor i den moderna världen.

Om du har något hopp om att driva ett framgångsrikt företag måste du engagera dig i sociala medier för att locka en publik.

För den oambitiösa betyder det troligen att man skapar en Facebook-sida och ett Instagram-konto, gör enstaka inlägg och inget mer.

Men om du verkligen vill påverka ditt resultat måste du noggrant utveckla din innehållsstrategi för sociala medier.

En strategi för sociala medier är helt enkelt en sammanfattning av allt du planerar att göra och hoppas uppnå genom din användning av sociala medier.

En definitiv strategi hjälper dig att styra dina handlingar och ger dig möjligheten att mäta din framgång.

Dessutom kommer din innehållsstrategi att följa och passa in i din övergripande sociala mediestrategi.

Varje del av innehåll du lägger upp, varje kommentar du svarar på, varje engagemang du gör, bör alla tjäna ett syfte. Faktum är att ju mer specifik din strategi är, desto enklare och effektivare blir den att genomföra.

Men du bör hålla saker kortfattade också. Alltför ambitiösa och breda planer är omöjliga att mäta och kommer att göra dina mål ouppnåeliga.

Det viktiga är att alltid ha en strategi innan du producerar något innehåll. Att lägga upp något bara för att fylla din sociala medievägg kommer inte att ta dig någonstans.

När du börjar leverera fantastiskt innehåll kommer du att se att din sökmotorranking förbättras och ditt användarengagemang förbättras.

Hur man definierar innehållsstrategi för sociala medier

Det här stycket kommer att leda dig genom hur du skapar en korrekt innehållsstrategi för olika sociala medieplattformar och hur du genomför den planen.

1. Definiera dina mål

I början av varje resa behöver du en karta. Det lyckliga med att skapa en strategi är att du kan bygga din egen karta.

Som vi sa, varje del av innehåll bör tjäna ett syfte. Så till att börja med måste du definiera det syftet.

Börja med att fråga dig själv om innehållet du skapar är tänkt att generera potentiella kunder, konvertera användare, öka ditt varumärkes medvetenhet, få tillbaka gamla kunder, stärka dina sökresultat eller något helt annat.

När du tydligt har definierat dina mål måste du bestämma dig för om innehållsproduktion verkligen är det bästa sättet att uppnå dem.

Innehåll kommer inte alltid att vara den bästa lösningen på ett problem. Du kanske upptäcker att innehåll tillför lite värde nära botten av försäljningstratten, men det kan vara fantastiskt för att förbättra din sökmotorrankning.

Du måste också bestämma vilket innehåll som fungerar vid rätt ställe i försäljningstratten. Olika delar av tratten kräver olika former av innehåll, och det är din uppgift att bestämma när en person ska se rätt innehåll.

Annars kan du gå miste om en perfekt gångbar konverteringsmöjlighet.

Bild: Hubspot

Denna Hubspot-grafik gör ett bra jobb med att visa de olika typer av innehåll som bäst appliceras på olika punkter i försäljningstratten.

2. Var SMART om dina planer

Att sätta SMART-kriterier är ett annat bra sätt att definiera dina mål:

  • Specifik – riktar sig mot ett specifikt område för förbättring.
  • Mätbar – ger en kvantifierbar indikator på framgång.
  • Tilldelbar – anger vem i din organisation som ska utföra det.
  • Realistiskt – anger vad som realistiskt kan uppnås, givet de tillgängliga resurserna.
  • Tidsrelaterat – anger en tidsram för när resultaten kan uppnås.

Den övergripande tanken här är att effektiva och meningsfulla mål alla förkroppsligar dessa egenskaper. Låt oss föreställa oss att du vill skapa ett innehåll med målet att generera nya potentiella kunder. Hur passar detta in i SMART-kriterierna?

Bild: Think Marketing Magazine

Specifikt – Det måste skapa nya leads.
Mätbart – Hur många nya leads genererades under tidsramen?
Tilldelningsbar – Du måste anlita en bloggare för att skapa innehållet.
Realistiskt – Ett realistiskt mål för detta mål är 75 nya potentiella kunder.
Tidsrelaterat – De nya potentiella kunderna kommer att genereras i slutet av nästa vecka.

Så, givet dessa kriterier, kan du bestämma om innehållet är en värdefull investering i pengar och tid.

3. Lär dig in- och utsidan av varje social medieplattform

De bästa typerna av innehållsstrategier för sociala medier kommer att fånga din publiks intresse genom nätverket de visas på.

Ett spridningsinlägg över alla dina nätverk leder vanligtvis till överutgifter och mycket förvirring. Det finns några siffror man bör överväga för varje nätverk:

Facebook

Det finns över 2,70 miljarder aktiva per månad användare på Facebook. Det gör det till ett utmärkt verktyg för att skapa mätbart innehåll med lång räckvidd.

LinkedIn

Detta är en av de ledande B2B-plattformarna för sociala medier. Människor från 200 olika länder har tillgång till detta nätverk, vilket gör det idealiskt för personliga varumärken som vill växa eller för B2B-företag.

Pinterest

Ungefär en tredjedel av alla vuxna på internet använder Pinterest, men de flesta av dem är kvinnor. Det kan göra Pinterest till ett särskilt kraftfullt verktyg om din produkt eller varumärke är inriktat på kvinnor.

Twitter

Denna plattform har ungefär 330 miljoner aktiva användare varje månad. Cirka 80 procent av den aktiviteten sker via mobilen, vilket gör detta till en perfekt plattform för lokala företag som vill engagera sig med kunder som är ute och reser.

Instagram

Mer än 1 miljard människor använder Instagram varje månad. Av det använder mer än 500 miljoner plattformen varje dag. 88 procent av användarna är baserade utanför USA, vilket gör den idealisk för företag som vill expandera till internationella marknader.

snapchat

Är hem för mer än 360 miljoner aktiva användare varje månad. De flesta av dem är mellan 18 och 24 år gamla, vilket gör detta till en utmärkt plattform för alla som försöker tilltala en yngre publik.

4. Lär känna din publik

Förutom att känna till de övergripande sociala medieplattformarna måste du ta dig tid att lära dig vem din publik är.

När allt kommer omkring, om du inte vet vem som läser innehållet, hur kan du då veta vilket innehåll du ska skapa?

Några av de saker du vill kontrollera är:

  • Vilka webbplatser kommer dina besökare från?
  • Vilket innehåll engagerar de sig i?
  • Vilka sociala medieplattformar delar de innehåll på?

Google Analytics är din bästa vän när det gäller att samla in den här typen av data. Om du vill veta vilket innehåll som ger bäst resultat klickar du på Beteende > Webbplatsinnehåll > Innehållsdrilldown.

Därifrån kan du sortera efter olika faktorer, inklusive genomsnittlig tid på sidan, avvisningsfrekvens och sidvisningar.

Bild: TM Blast

Denna information låter dig skapa innehåll som är riktat till en specifik typ av användare, snarare än bara det innehåll du vill läsa själv.

Den här typen av innehåll är vanligtvis tänkt att öka den genomsnittliga tiden på sidan, minska din avvisningsfrekvens och öka dina sidvisningar.

5. Skapa unikt och nischat innehåll

Mätvärdena för användarengagemang som vi pratade om ovan har blivit de inofficiella rankningssignalerna för Google. De mäter vad användare gör på din webbplats och exakt hur de gör det.

Google uppmärksammar hur användare interagerar med innehåll. En artikel på 200 ord med noll sökordstäthet kommer inte att ge dig det engagemang som det gjorde förr i tiden på internet.

Nu kommer innehåll av låg kvalitet att ha en negativ inverkan på din webbplats, och skjuta den längre ner i högen av sökresultat som skapades med SEO i åtanke.

De flesta människor kommer inte att se majoriteten av innehållet på internet eftersom det helt enkelt inte visas i deras sökmotorresultat.

Den goda nyheten är att innehåll som sticker ut, erbjuder unika perspektiv och perspektiv, har en distinkt röst och erbjuder verkligt värde för läsarna, kommer att höja sig över det statiska.

Marknadsförare inser att nischmarknader är viktiga. De vet hur viktigt det är att ha en tydlig marknadsföringsstrategi för sociala medier.

Mer än hälften av dem betalar för reklam för att hjälpa till att rikta in sig på specifika grupper av människor, enligt a studie från Search Engine Watch.

Bild: Sökmotor Watch

Så det finns helt klart värde i att rikta in sig på nischade målgrupper. Och det finns goda skäl till det.

Ju mer specifikt ditt innehåll är, desto mer sannolikt är det att du blir sedd som en auktoritet inom ditt område. Det är sant oavsett om besökare letar efter information eller underhållning.

6. Mät resultaten

Nu vet vi att sociala medier är en enorm innehållsstrategiplattform.

Efter att ha investerat tid och pengar i en riktig innehållsstrategi måste du kunna avgöra om allt det hårda arbetet har lönat sig.

Om du skakar ut innehåll som dess choklad och du är Willy Wonka, kommer du aldrig att veta om folk verkligen njuter av det. Det är där mätvärden kommer in.

Bland de mer viktiga mätvärdena att förstå:

Konsumtionsstatistik

Detta ses främst som det första lagret av information som samlas in från personer som tittar på ditt innehåll. Återigen, vår gamla vän Google Analytics är det bästa verktyget för att fastställa detta nummer.

Gå till Beteende > Webbplatsinnehåll > Drilldown för innehåll och sortera efter olika faktorer för att se om fler människor konsumerar ditt innehåll.

Med hjälp av dessa data kan du ändra typen av innehåll du publicerar om det behövs eller se om dina teorier bar frukt.

Sociala delningsstatistik

Detta mäter om folk delar dina inlägg via sociala medier. Det är ett bra mått för att se hur engagerad din publik är.

Du kan se exakt vilken typ av innehåll som delas, vem som gör delningen och vilka plattformar de använder. Ännu viktigare är att du kan se vilket innehåll som faktiskt konverterar läsare.

För att hitta detta i Google Analytics, klicka på Förvärv > Socialt > Översikt. Det kommer att generera en rapport som ser ut så här:

Bild: Examinator för sociala medier

Detta ger tre viktiga mått:

Konverteringar – det totala antalet och mängden konverteringar som ditt innehåll genererar.

Assisterade sociala konverteringar – “Köpreaktionen är resultatet av en process där kunden troligen har blivit utsatt för flera meddelanden, och typer av meddelanden, längs vägen,” enligt John Andrade, från University of Waterloo.

Senaste interaktionen sociala omvandlingar – För besökare som kom från sociala medier och genomförde ett tilldelat mål i samma session.

Lead Metrics

Detta mått hjälper till att avgöra om ditt innehåll attraherar eller läcker potentiella kunder. Genom att övervaka dess prestanda kan du identifiera eventuella problemområden där användare hoppar av försäljningstratten, såväl som områden som kan generera nya potentiella kunder.

Försäljningsstatistik

Om du är som de flesta företag bör ditt innehåll i slutändan förbättra ditt resultat. När du skapar en strategiplan för sociala medier baserat på intäkter måste du ta reda på ett sätt att mäta mängden kontanter som ditt innehåll har genererat.

Bild: Google Analytics

Nästan alla ovanstående mätvärden kan övervakas via Google Analytics, en free verktyg som Google har satt upp för att hjälpa marknadsförare att förbättra sin interaktion med sökmotorn.

Företaget erbjuder också a free handledning om hur man använder verktyget för att uppnå bästa resultat.

Slutsats – Skapa innehållsstrategi för sociala medier

Så det här handlade om hur man skapar en innehållsstrategi för sociala medier.

Ju fler som använder webben, desto mindre kan det börja verka. Vi står just nu mitt i en störtflod av innehåll. Det väller ner över oss som aldrig förr.

Med tanke på hur omfattande sociala medier är kan det vara ännu svårare att veta exakt hur man riktar in sitt innehåll för att uppnå optimala resultat.

Nuförtiden, om du vill att folk ska engagera dig i din webbplats, måste du veta vad du ska skapa, vem du ska rikta den mot och hur du mäter framgången för dina skapelser.

Lyckligtvis finns det ett antal steg du kan ta för att skapa en effektiv innehållsstrategi för de olika plattformarna.

Med en robust, genomtänkt strategi kan du säkerställa att våra företag och webbplatser får högre ranking i sökmotorresultat och mer engagemang från våra följare på sociala medier.

Allt detta kommer tillsammans för att stärka vårt resultat och skydda våra företag i många år framöver.