Hur man skapar ett dynamiskt stapel- eller cirkeldiagram i LibreOffice Calc

0 Shares

Det kommer alltid att vara mycket fördelaktigt att förstÄ siffrorna som LibreOffice-kalkylarket ger oss, det kommer att vara bra att tala om dig som en professionell. LibreOffice Calc Det ger oss möjligheten att visuellt representera siffrorna pÄ diagrammet i ditt kalkylblad, du kan göra ett dynamiskt stapel- eller cirkeldiagram i Calc, de Àr ett bra stöd för bÀttre tolkning av den data vi har skrivit pÄ kalkylbladet. Du kommer att bli glad att veta att vi har förberett det hÀr inlÀgget sÄ att du kan ta reda pÄ hur du kan göra det grafik.

Detta Àr viktigt som anvÀndningen av grafik De spelar en viktig roll för att förstÄ dessa data. Tack vare dem Àr det lÀttare att analysera, lÀra sig och jÀmföra numeriska data, situationer och deras relationer. Detta gör att vÄrt sinne bÀttre kan förstÄ alla siffror som presenteras.

Skapa ett dynamiskt stapel- eller cirkeldiagram med Calc pÄ nÄgra minuter

Om du redan har det hÀr programmet med i den kostnadsfria LibreOffice-mjukvaran, öppna det och spola data du vill visa pÄ diagrammet. Det spelar ingen roll om det Àr mÄnga eller fÄ, det Àr viktigt att de Àr vÀl identifierade och organiserade sÄ att vÄrt arbete blir mycket lÀttare.

Som vi alla vet har ett kalkylblad en uppsÀttning celler som vi kan placera i ett intervall. BÄda cellerna med titlar och deras tilldelade nummer kommer att finnas hÀr.

SĂ„ vad vi ska göra Ă€r vĂ€lj ett cellintervall var Ă€r all information. NĂ€r detta Ă€r gjort gĂ„r vi till avsnittet “Infoga”, som vi placerar högst upp pĂ„ sidan.

En flik med flera alternativ kommer att dyka upp, vi mĂ€rker att nĂ€stan i slutet finns den vi Ă€r intresserade av denna gĂ„ng, “Graph”-knappen. Klicka och nu har vi “Grafisk skapare”.

Vi kommer att se hur automatiskt kolumndiagrammet redan Äterspeglas i kalkylarket som visar oss data som standard. Men oroa dig inte, vi har alternativ för att anpassa din information.

I dialogrutan dĂ€r “Grafisk guide“Det finns fyra steg att modifiera pĂ„ vĂ€nster sida. De Ă€r: 1. Diagramtyp; 2. Uppgifternas omfattning; 3. Dataserier och 4. Diagramelement.

Genom att trycka pĂ„ det första steget till höger kan vi vĂ€lja filen diagramtyp vad jag vills. HĂ€r hittar vi alternativet “Bar” och “Cirkel” att vi ocksĂ„ kan namnge kakan.

Efter att ha valt den vi ska anvÀnda kan vi tilldela en form och om vi vill att grafen ocksÄ ska observeras i 3D. NÀr vi anpassar objekten kommer vi att se hur kalkylarket ocksÄ förÀndras.

Om vi ​​redan ser att vĂ„rt stapel- eller cirkeldiagram ser bra ut, tryck pĂ„ “Slutför”-knappen och det Ă€r allt! Det kommer att infogas i arket. Vi kan ocksĂ„ fortsĂ€tta modifiera genom att trycka pĂ„ “NĂ€sta”.

Vilka andra Àndringar kan vi göra i vÄrt stapel- eller cirkeldiagram?

Steg 2, Dataintervall, visar oss cellerna som informationen finns i och de Àndringar vi kan göra pÄ varje rad eller kolumn som data finns i. Vi tilldelar ocksÄ vilken rad eller kolumn vi ska placera som etikett.

Steg 3, “Dataserie”, anvĂ€nds nĂ€r det finns flera datamĂ€ngder. Medan det fjĂ€rde steget, “Grafiska element”, anvĂ€nds för att tilldela titlar, undertexter, beskrivningar, bildtexter och rutnĂ€t. PĂ„ samma sĂ€tt, nĂ€r du Ă€ndrar alla dessa fĂ€lt, tryck pĂ„ “Slutför” sĂ„ kommer vĂ„rt diagram att vara klart.

Detta LibreOffice Calc-verktyg för att skapa vÄra dynamiska stapel- eller cirkeldiagram kommer att hjÀlpa oss mycket presentation och tolkning av information. Du kan ocksÄ enkelt exportera XML-grafikfiler till ett Calc-kalkylblad. I den hÀr handledningen ville vi visa dig hur du anvÀnder den nÀr du skapar ditt eget diagram. Din Äsikt Àr viktig för oss, sÄ vi vill att du lÀmnar din kommentar i rutan.

0 Shares