Hur man skapar ett bÀttre iPhone-lösenord

0 Shares

Ditt iPhone-lösenord Àr det enda som stÄr mellan dig och din personliga information. SÄ hÀr gör du det Ànnu bÀttre och sÀkrare.

NÀr du aktiverar ett lösenord pÄ din iPhone sÀtter du i princip din enhet pÄ lÄsning sÄ att bara du kan fÄ tillgÄng till informationen som Àr lagrad pÄ den. Som standard kan du stÀlla in ett fyrsiffrigt numeriskt lösenord, vilket Àr ganska sÀkert för det mesta, men det Àr inte det sÀkraste alternativet.

LÀs: 10 iPhone-sÀkerhetsinstÀllningar du borde Àndra

Allt som krÀvs Àr lite tur för nÄgon att gissa ditt iPhone-lösenord, speciellt om du har ett enkelt lösenord. Dessutom kan varje brute force-attack gissa ditt lösenord pÄ nÄgra minuter om det kom ner pÄ det.

IstÀllet för att bara anvÀnda ett fyrsiffrigt lösenord kan du göra ditt iPhone-lösenord Ànnu sÀkrare genom att ange mer Àn fyra siffror och till och med inkludera bokstÀver.

iphone-lösenord-1

Vi visar dig hur du aktiverar den hÀr funktionen pÄ din iPhone i iOS 9, samt ger dig nÄgra tips om hur du skapar ett sÀkrare lösenord i första hand.

Aktivera din iPhones komplexa lösenordsfunktion

Om du vill kunna ange ett sÀkrare lösenord Àn bara ett fyrsiffrigt numeriskt val, följ dessa enkla steg för att fÄ det att hÀnda:

  • Öppna instĂ€llningar app och vĂ€lj Tryck pĂ„ ID och lösenord. Om din iOS-enhet inte har Touch ID kommer det bara att vara det Lösenord.
  • Knacka pĂ„ Ändra lösenordoch ange sedan ditt nuvarande lösenord.

iphone-lösenord-2DÀrifrÄn kan du nu Àndra ditt lösenord och det kommer automatiskt att vara ett sexsiffrigt lösenord, men du kan trycka pÄ Alternativ för lösenord för andra typer av lösenord du kan ha. Du kan gÄ tillbaka till ett fyrsiffrigt lösenord eller skapa ett anpassat lösenord med siffror och / eller bokstÀver.

LÀs: Vad du ska göra om du har glömt ditt iPhone-lösenord

Du skriver in ditt nya lösenord tvÄ gÄnger och efter andra gÄngen kommer ditt nya lösenord omedelbart att tillÀmpas och slutföras.

iphone-lösenord-3

Nu nÀr du gÄr in för att ange ditt lösenord anger du ditt nya komplexa lösenord som Àr mycket svÄrare för andra att gissa. Dessutom skulle varje brute force-attack ta betydligt lÀngre tid. Naturligtvis, pÄ grund av iOS-vÀntetiden mellan försök efter tre felaktiga försök, Àr brute force-attacker osannolika, men övervÀg fortfarande detta:

  • Fyrsiffrigt lösenord = 10 000 möjliga kombinationer
  • Sexsiffrigt lösenord = 1 000 000 möjliga kombinationer (en drastisk ökning genom att bara lĂ€gga till ytterligare tvĂ„ nummer)

Att anvÀnda ett alfanumeriskt lösenord ökar de möjliga kombinationerna drastiskt. Eftersom det finns 204 tecken tillgÀngliga pÄ iPhone-tangentbordet skulle till och med bara ett enkelt fyrsiffrigt alfanumeriskt lösenord resultera i över 1,7 miljarder möjliga kombinationer.

Skapa ett bÀttre lösenord

Återigen Ă€r anledningen till att ett lösenord Ă€r aktiverat pĂ„ din iPhone sĂ„ att obehöriga anvĂ€ndare inte kan fĂ„ tillgĂ„ng till det. Att aktivera ett lösenord och stĂ€lla in ett Ă€r det första steget, men du mĂ„ste ocksĂ„ göra lösenordet sĂ€kert och svĂ„rt att gissa.

Ett nytt sexsiffrigt lösenordalternativ gör det svÄrare att bryta ett lösenord.

Ett nytt sexsiffrigt lösenordalternativ gör det svÄrare att bryta ett lösenord.

Du har en enkel fyrsiffrig lösenordskonfiguration, du vill se till att det Àr Ätminstone svÄrt att gissa, vilket innebÀr att det inte borde vara 0000 eller 1234, utan snarare nÄgot mer slumpmÀssigt, som 4937 eller 0928. BÀttre Àn, knyt ditt lösenord till nÄgot som Àr minnesvÀrd för dig, som en födelsedag, dina lyckosiffror eller ett mönster som du enkelt kan komma ihÄg.

Om du har ett komplext lösenord aktiverat, behandla det som ett vanligt lösenord för dina onlinekonton. Förhoppningsvis Àr ditt e-postlösenord nÄgot komplext och inte nÄgot enkelt Lösenord, men hellre CoolGuyPaul4395. AnvÀnd samma komplexitet med ditt komplexa lösenord pÄ din iPhone.

Är ett komplext lösenord nödvĂ€ndigt?

Medan du skapar ett komplext lösenord pÄ din iPhone kan det öka sÀkerheten för det, Àr det verkligen nödvÀndigt att göra det?

SÄ hÀr stÀller du in ett fyrsiffrigt lösenord pÄ iOS 9 eller iPhone 6s istÀllet för att anvÀnda sex siffror.

Det Àr nog inte helt nödvÀndigt, men nu nÀr Touch ID blir mer allestÀdes nÀrvarande finns det ingen anledning att inte skapa ett komplext lösenord, speciellt om du anvÀnder Touch ID för det mesta. Den extra komplexiteten borde inte ens betyda.

Plus, om du kan öka svÄrigheten att nÄgon annan gissar ditt lösenord, Àr det nÄgot som du sannolikt skulle vara för. Om nÄgot, bara stöta upp det till ett enkelt sexsiffrigt numeriskt lösenord, eftersom det kommer att vara mycket sÀkrare Àn ett fyrsiffrigt lösenord.

0 Shares