Hur man skapar ett Apple-ID

Ett Apple-ID är en viktig del av att äga en Apple-enhet och används för att komma åt iCloud, App Store, iTunes, Apple Music och mer. Det behövs också för att synkronisera innehåll mellan enheter, handla och så vidare.

Att skapa ett Apple-ID är gratis och enkelt, och det är det första steget för att konfigurera en Apple-enhet om du är ny på Apples ekosystem. Men om du vill skapa ditt Apple-ID på Windows följer du stegen nedan.

  1. Öppna iTunes för Windows och se till att den är uppdaterad.
  2. Använd menyraden högst upp i iTunes-fönstret och välj Konto > Logga in.
  3. Välj alternativet Skapa nytt Apple-ID.

Härifrån måste du godkänna Apples villkor och sekretesspolicy, och sedan kan du fylla i formuläret för att skapa ett nytt Apple-ID. Ditt Apple-ID kommer att vara den e-postadress du använder för att registrera dig för ditt konto.

Du måste ange ditt för- och efternamn, land, ett lösenord och en rad säkerhetsfrågor.

Observera att du kan bli ombedd att ange kreditkorts- och faktureringsinformation, men om du väljer “Ingen” kan begäran ignoreras. Apple ID-kontoregistreringar måste verifieras och Apple skickar ett verifieringsmail till dig.

Webprenumerationer

På en PC kan du också registrera dig för ett Apple-ID på webben, med hjälp av en webbläsare, genom att följa dessa steg:

  1. Öppna en webbläsare.
  2. Besök Apple ID-kontosidan via denna länk.
  3. Rulla ned till “Skapa ditt Apple-ID” och klicka på det.
  4. Gå igenom stegen och fyll i formuläret.

Ansökningsprocessen för ett Apple-ID på webben är identisk med ansökningsprocessen via iTunes och kommer att kräva samma verifiering.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

Relaterade Artiklar

Back to top button