Hur man skapar en WIFI-Ätkomstpunkt i Windows 10 för att dela Internet (exempel)

0 Shares

Idag tillÄter nÀstan alla enheter oss att skapa en Wi-Fi-Ätkomstpunkt för internetdelning. Men kan detta göras pÄ Windows? I den hÀr artikeln hittar du svaret.

Medan det vanligaste Àr ansluta enheter till routern eller till en Wi-Fi-Ätkomstpunkt, ibland finns det inte tillrÀckligt med ström för att tÀcka alla platser i huset eller dÀr den Àr ansluten.

I sÄdana fall rekommenderas det att anvÀnda en repeater eller Ätkomstpunkt dÀr tÀckningen Àr dÄlig. Men om du har en dator ansluten med kabel kan du skapa en WiFi-Ätkomstpunkt som du kan dela internet med frÄn samma dator.

Detta kan göras pÄ flera sÀtt. Det enklaste sÀttet att göra detta Àr direkt frÄn Wi-Fi-nÀtverket. Detta görs genom att trycka pÄ anslutningsikonen och sedan pÄ alternativet Mobilt serviceomrÄde.

Och om du vill konfigurera det kan du högerklicka pÄ gÄ till konfiguration. DÀr kan du vÀlja nÀtverksnamn och lösenord. Du kan ocksÄ vÀlja om du vill ansluta via Wi-Fi eller Bluetooth.

DÀrifrÄn det alternativet andra enheter ansluta direkt frÄn datorn. Snabbt och enkelt.

Hur skapar man en Ätkomstpunkt frÄn ett Wi-Fi-kort och ett nÀtverkskort?

Det första du bör ha Àr en Windows 10-dator ansluten till internet med en Ethernet-kabel. Dessutom, a Wi-Fi-kort för att skapa en Ätkomstpunkt. Sedan mÄste du ladda ner och installera WIFI-drivrutinen.

För att dela din datoranslutning via Wi-Fi mÄste du skapa en brygga mellan Internet, Ethernet och de tvÄ korten.

Detta uppnÄs genom att introducera Open nÀtverks- och internetinstÀllningarför att göra detta, högerklicka pÄ anslutningsikonen. Sedan vÀljer vi Ethernet-alternativet. Sedan Àndrar du adapteralternativen.

DÀr ska du trycka pÄ Ethernet-alternativet och Wi-Fi-adaptern som heter Wi-Fi 2 eller Wi-Fi 3. Tryck pÄ höger knapp pÄ dem och vÀlj alternativet Bridge-anslutningar.

Windows kommer att pÄbörja installationsprocessen och du kommer att se en ny anslutning som heter Ethernet 3. Allt som ÄterstÄr att göra Àr att skapa och konfigurera anslutningspunkten. ad hoc-Ätkomst.

Vad Àr en ad hoc-Ätkomstpunkt och hur skapar jag en?

Fil ad hoc-nÀtverk Det gör att enheter i nÀtverket kan utbyta information med varandra och Àven komma Ät Internet. Med den hÀr typen av nÀtverk elimineras fokuspunkten och datorerna kommunicerar direkt med varandra.

Med det i Ätanke mÄste du anvÀnda ett MS-DOS-fönster för att skapa en ad-hoc-Ätkomstpunkt. Innan det mÄste du kÀnna till grÀnssnitten för de Wi-Fi-nÀtverk som Àr anslutna till datorn. DÀrför mÄste du gÄ in i CMD-fönstret.

CMD-fönstret eller kommandoraden tillÄter detta köra fusk Detta Àr en mycket anvÀndbar kommandorad för att fÄ grundlÀggande instÀllningar pÄ din dator. För att köra det behöver du bara trycka pÄ Windows-tangenten + R, skriva cmd och trycka pÄ Enter.

Efter att ha gjort detta kommer vi att skriva netsh wlan show-drivrutinerna och vi kommer att se de olika flikarna som finns tillgÀngliga i datorn. Det vÀrdbaserade nÀtverket som stöds mÄste vara instÀllt pÄ Ja.

Sedan i samma fönster MS-DOS (CMD) vi skriver netsh wlan set hostednetwork mode = tillÄt ssid = (nÀtverksnamn) nyckel = (lösenord). Sedan kommer ditt nÀtverk att stÀllas in.

Det ÄterstÄr bara att göra det möjligt. Det gör vi genom att skriva netsh wlan starta hostednetwork och redo. Vi kan börja anvÀnda vÄr Ätkomstpunkt. Och om du nÄgonsin vill stoppa den frÄn att köras, skriv bara netsh wlan stop hostednetwork. Om du fortfarande inte har Windows 10 aktiverat och vill veta hur du permanent aktiverar Windows 10 utan program kan du lÀsa den hÀr artikeln.

0 Shares