Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skapar en WhatsApp-grupp och skickar länk steg för steg

Se hur enkelt det är att skapa en WhatsApp-grupp och sedan dela den med dina kontakter, även utan teknikkunskap

Om du vill veta hur man skapar en WhatsApp-grupp, vet att det är relativt enkelt. När du väl har skapat den kan du dessutom skicka länken till de kontakter du vill gå med i den här gruppen. Vi förklarar steg-för-steg-processen nedan.

Hur man skapar en WhatsApp-grupp

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

I denna kompletta guide är det första vi kommer att lära oss hur man skapar en WhatsApp-grupp själv, på varje mobiltelefonoperativsystem. Först på iOS som driver iPhones.

På iOS

 1. Uppenbarligen är det första du redan borde ha WhatsApp installerat och konfigurerat. Klicka här För nedladdning.
 2. Tryck sedan på fliken Samtal och du kommer att se konversationshistoriken. Den finns i fältet längst ner på skärmen. Om WhatsApp öppnas för den senaste konversationen, tryck på Konversationer i det övre vänstra hörnet.
 3. Efter det trycket Ny gruppsom finns i det övre högra hörnet av menyn Samtal. Kom ihåg att du måste ha kontakter och konversationer för att skapa WhatsApp-grupper.
 4. Tryck sedan på namnet på kontakten du vill lägga till i gruppen. Kontaktgränsen är 256 personer, namnet och ikonen för varje person som lagts till visas i den övre högra delen av skärmen när du lägger till dem i gruppen.
 5. Dessutom kan du använda sökfältet för att söka efter dina kontakter. En observation som många kanske inte känner till är att det inte går att lägga till någon som inte finns i kontaktlistan. Om det inte visas kan det bero på att personen inte har WhatsApp.
 6. Tryck sedan på Nästasom finns i det övre högra hörnet av skärmen.
 7. På nästa sida kan du: Ge gruppen ett namn, det maximala antalet tecken är 25. Du kan också ta bort personer, lägga till ett ämne och placera ett foto för gruppen.
 8. Tryck till sist Att skapa i det övre högra hörnet så skapas din grupp officiellt.

Genom att följa alla stegen ovan kommer du mycket enkelt att ha en egen grupp på WhatsApp. Låt oss nu lära oss om Android steg för steg.

Hur man skapar en WhatsApp-grupp på Android

 1. Precis som på iOS, om du inte har laddat ner WhatsApp, ladda ner appen från Google Play Store. Klicka här För nedladdning.
 2. Gå sedan till fliken Konversationer som finns i själva WhatsApp-fältet. Om appen öppnas för den senaste konversationen, tryck på pilen i det övre vänstra hörnet.
 3. Tryck sedan på tre poäng som finns i det övre högra hörnet.
 4. Välj alternativet Ny gruppsom finns i det övre högra hörnet.
 5. Välj sedan de kontakter du vill lägga till i gruppen. Du kan välja personer från kontaktlistan eller söka med sökfältet. Precis som på iPhone går det inte att lägga till någon som inte finns i kontaktlistan.
 6. När du har valt dem alla trycker du på OK i det övre högra hörnet.
 7. Lägg sedan till gruppens namn, ämne och foto. Om du föredrar det kan du ta ett foto direkt för gruppen.
 8. När du är klar trycker du på det övre högra hörnet och sedan är du klar.

Genom att följa stegen ovan kommer du enkelt att kunna skapa WhatsApp-grupper. Om du vill bjuda in folk till din grupp är ett av sätten genom en inbjudningslänk. Låt oss se hur du gör detta nedan.

Om du är administratör för en grupp kan du bjuda in andra via en länk. Detta är dock endast möjligt för administratörer, låt oss se hur man gör detta nedan.

 1. Gå till gruppen du är admin i.
 2. Tryck på gruppnamnet och rulla nedåt.
 3. Då ser du alternativet Bjud in via länk.
 4. Du kan välja flera alternativ, inklusive Skicka länken via WhatsApp, du kan kopiera länken, dela den, skicka den via QR-kod eller återställa den.
 5. Efter att ha valt alternativet kan du bjuda in någon av dina kontakter, skicka bara länken.

Kom ihåg att alla som har tillgång till länken kan gå med i gruppen, så gör processen säkert och korrekt. Ett annat sätt att skapa mer kontrollerade grupper är att skapa dem och ge endast administratörer tillåtelse att interagera. Låt oss se hur du gör detta nedan.

Hur skapar man en WhatsApp-grupp endast för administratörer?

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

Låt oss se hur man skapar WhatsApp-grupper med behörighet för administratörer att interagera. I dessa WhatsApp-grupper kan inte andra inbjudna personer interagera. Processerna är olika i varje operativsystem, låt oss se stegen nedan.

På iOS

 1. Öppna gruppen och tryck på dess namn högst upp. Välj sedan Gruppinställningar.
 2. Tryck nu på Skicka meddelanden och välj alternativet Endast administratörer.

Kom ihåg att dessa alternativ bara visas om du är administratör för gruppen, låt oss nu lära oss hur du gör stegen på Android.

På Android

 1. Öppna gruppen du vill begränsa ändringar till och tryck på namnet högst upp på skärmen. I gruppdata trycker du på Gruppinställningar.
 2. Tryck sedan på Skicka meddelanden, välj alternativet Administratörer och tryck på Ok.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Precis som på iOS måste du vara administratör i gruppen för att utföra dessa steg. Låt oss nu se hur du kan ta bort WhatsApp-grupper.

Hur lämnar och tar jag bort en WhatsApp-grupp?

Kanske är du med i flera WhatsApp-grupper och du är redan trött. Om du inte är administratör kommer du inte att kunna ta bort gruppen, men du kan lämna den.

Se först hur du lämnar en WhatsApp-grupp:

 1. Gå till gruppen du vill lämna och tryck på dess namn.
 2. Scrolla sedan ner hela sidan och tryck på Lämna gruppen.

Med dessa små steg lämnar du gruppen, välj sedan gruppkonversationen och radera den. Om du är administratör och vill ta bort gruppen följer du stegen nedan.

Hur man tar bort en WhatsApp-grupp

 1. Tryck på varje persons namn och välj alternativet Att ta bort. Det är viktigt att ta bort var och en innan du raderar.
 2. Tryck sedan på Lämna gruppenoch radera gruppkonversationen.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Med dessa två enkla steg kommer du att ha raderat gruppen helt utan problem.

Vi hoppas att denna kompletta guide hjälpte dig att lära dig allt om en WhatsApp-grupp, skapa och justera dem. Lyckades du följa alla steg vi såg här? Har du några tvivel om vad vi såg? Låt oss veta i kommentarerna nedan.