Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skapar en USB för att återställa Windows-lösenord

För att återställa lösenordet när vårt konto är lokalt måste det göras med en USB som vi har skapat tidigare, så om du inte har gjort det nu är det dags, eftersom det kan vara viktigt om du en dag inte kommer ihåg lösenordet för att komma in i Windows . I alla fall erbjuder Windows 10 oss möjligheten att lägga till säkerhetsfrågor till vårt lokala konto för att återställa lösenordet ifall vi glömmer det, så i så fall kommer det inte att vara nödvändigt att skapa en USB för att återställa det. Där räcker det bara med att gå till Windows-inloggningsskärmen, skriva in ett felaktigt lösenord för att visa oss alternativet att återställa lösenordet och svara på de fastställda säkerhetsfrågorna. Efter det skriver vi bara ett nytt lösenord och det är allt.

Skapa en USB för att återställa Windows-lösenord

Trots det finns det fall och situationer där det inte finns något annat val än att arbeta med en USB, så även om du har frågesystemet aktiverat, vi rekommenderar att du skapar en , eftersom det är lätt att göra och det kan få oss ut. av mer än en rädsla.

Vad är ett lokalt konto?

Låt oss först och främst se vad ett lokalt konto är exakt. Som namnet antyder är dessa typer av konton lokala, det vill säga de finns bara på vår dator , så du kommer inte att ha någon typ av säkerhetskopia av Windows-konfigurationen, så om du installerar om Windows kommer ingenting att sparas. anpassningen som vi har uppnått för denna profil.

Skapa en USB

Som vi redan har berättat raderna ovan, det är alltid bra att ha en USB redo att återställa vårt lösenord , för att inte frågesystemet inte fungerar korrekt eller så, inte bara har vi glömt lösenordet, utan vi vet inte heller svaren på problemen.

Det är ett mycket säkert system för att återställa lösenordet och vi vet att detta kommer att fungera för oss, även om vårt minne misslyckas med lösenordet. Vi måste bara komma ihåg var vi lämnade USB.

Låt oss se hur du uppnår det genom att följa några enkla steg:

 • Det första du ska göra är att se till att vi har det inloggad med det lokala kontot att vi vill byta till USB.
 • Nu vi ansluter USB-minnet till vår PC. Även om USB-minnet inte formateras om genom att skapa en disk för att återställa lösenordet, bör vi göra en tidigare säkerhetskopia av de data vi vill behålla innan vi fortsätter med processen.
 • I sökrutan i aktivitetsfältet skriver vi skapa lösenordsåterställningsdisk och väljer sedan Skapa lösenordsåterställningsdisk från resultatlistan.
 • Välj i guiden för glömt lösenord Nästa .
 • Vi väljer USB-minnet och klickar Nästa .

 • Vi skriver det aktuella lösenordet och klickar vidare Nästa igen .
 • Så snart guiden är klar väljer vi Avsluta .
 • Vi tar bort USB-enheten och förvarar den på en säker plats, främst för att vi ska veta var den finns. Något viktigt som du bör veta är att vi inte behöver skapa en ny disk när vi byter lösenord, även om vi ändrar det flera gånger.

Kontosäkerhetsfrågor

Om vi ​​förutom att skapa en USB-enhet också vill konfigurera säkerhetsfrågorna som gör att vi kan återställa lösenordet om vi glömmer det, kommer vi att uppnå det med några mycket enkla och enkla steg:

 • Vi skriver i sökfältet i aktivitetsfältet inloggningsalternativ och startar sökpressen e n samma.
 • Då måste vi ange lösenordet för vårt lokala konto.
 • Nu är det dags då vi måste konfigurera hela ämnet för frågorna. Vi ser att det ger oss möjlighet att stå ut tre olika frågor med motsvarande svar. Det ska vara lätta frågor, men med svar som inte är de självklara som alla ställer.

preguntas Windows

Ändra kontolösenord

Om vi ​​vill ändra lösenordet som vi för närvarande har på vårt lokala konto, är stegen att följa extremt enkla.

 • Vi behöver bara lägga i sökfältet i aktivitetsfältet Inloggningsalternativ och klicka på alternativet som kommer ut i sökningen med samma namn.
 • Då måste vi gå till Lösenord och klicka där det står Förändra .

cambiar contraseña Windows

 • I det ögonblicket öppnas en ny flik där den ber oss om nuvarande lösenord.
 • Då kommer den att be oss om den nya, en upprepning och ett lösenord Start.
 • Därifrån kommer vårt lösenord redan att ändras från det ögonblick vi startar om datorn eller stänger av den.

Om vi ​​vill ta bort lösenordet och gå in i vår profil direkt, behöver vi bara följa stegen som är praktiskt taget desamma som för att ändra lösenordet, men med en skillnad. Nämligen:

 • Vi skriver i sökfältet i aktivitetsfältet Inloggningsalternativ och klicka på alternativet som kommer ut i sökningen med samma namn.
 • Nästa går vi till Lösenord och klicka på Förändra .
 • Nu kommer det att be oss att sätta nuvarande lösenord.
 • Då kommer den att be oss om den nya. Vid den tidpunkten lägger vi ingenting i något av alternativen som presenteras för oss.
 • Från och med nu, den kommer inte att be oss om någon typ av lösenord att komma in i vår profil, något som kan vara väldigt bekvämt, men som har mindre säkerhet.

Med allt vi har berättat för dig kommer du att kunna hantera allt relaterat till lösenorden för ett lokalt konto, både återställnings-USB, såväl som frågorna för att nå samma mål och allt som lösenordet för att komma in i vår profil betyder. Windows 10.