Hur man skapar en tabell med tvĂ„ variabler i Excel – steg för steg (exempel)

0 Shares

NÀr vi fördjupar oss i detta underbara program med dess kraftfulla verktyg blir vi mer förvÄnade. Den hÀr gÄngen presenterar vi ett intressant Àmne. Vi kommer att lÀra dig hur du gör skapa en datatabell med tvÄ variabler i Excel. Detta Àr bra om du vill se beteendet hos din data. NÄvÀl, lÄt oss bekanta oss med dess villkor först.

Tabell över data och variabler

Fil Datatabell Ă€r en utmĂ€rkt Excel-resurs som lĂ„ter dig Ă€ndra vĂ€rdena för vissa celler och se hur resultatet pĂ„verkar resten av tabellen. Tillsammans med verktyget analyserar den alltsĂ„ uppsĂ€ttningen vĂ€rden “TĂ€nk om analys”.

Variabler Sparar temporÀr data som anvÀnds i en process, modul eller arbetsbok. AnvÀndningen av variabler hjÀlper till att göra arbetet mer effektivt och sammanfattat. NÀr du anvÀnder dem mÄste du följa vissa regler.

  • Det rekommenderas att variabelnamnet börjar med en bokstav, inte en siffra. Om du kan lĂ€gga till siffror i namnet, men det första tecknet mĂ„ste vara en bokstav. I Excel Ă€r celler vanligtvis variabler, det skulle se ut sĂ„ hĂ€r: C8.
  • Det Ă€r bra för dig att inte anvĂ€nda ett av dina Excel-sökord som ditt variabelnamn.
  • MĂ„ste bestĂ„ av en kontinuerlig strĂ€ng.

Som sagt, och med en bÀttre förstÄelse för dess anvÀndbarhet, förestÀll dig att du fick ett lÄn för att betala tillbaka det inom en viss tidsperiod till en rörlig rÀnta. Du anger variablerna i tabellen. I det hÀr fallet skulle det vara en fil vÀder, eftersom det kommer att Àndras nÀr betalningen görs.

Exempel: du betalar en del var sjĂ€tte mĂ„nad. Om 12 mĂ„nader kommer du att betala ytterligare en del… etc. En annan allvarlig variabel intresseneftersom intressen förĂ€ndras över tiden. Matrisen ska reflektera: Utbetalningar var 6:e ​​mĂ„nad enligt aktuell rĂ€nta vid den tidpunkten. Du kan se hans beteende om 5 Ă„r. Tid kan reflekteras i kolumner. Och intressen i leden. Nu ska vi lĂ€ra dig att öva, Hur man skapar en datatabell med tvĂ„ variabler i Excel.

Skapa en datatabell med tvÄ variabler

En god vĂ€n sa: “Tack vare illustrationerna förstĂ„r vi varandra bĂ€ttre”. Tja, vi kommer att anvĂ€nda ett mycket enkelt exempel för att hjĂ€lpa dig skapa tabellen. Vi kommer att skapa multiplikationstabell.

  • Du öppnar ett nytt Excel-kalkylblad.
  • VĂ€lj och vĂ€lj mobil marknadsföring. (Det kan vara vem som helst)
  • Ange formeln som genererar multiplikationen. Exempel: A1 * A2. HĂ€r Ă€r vĂ„ra 2 variabler. En av dem kommer att representera kolumnernas axel och den andra kommer att representera radernas axel. FrĂ„n den hĂ€r cellen pĂ„ dess högra sida kommer du att skapa kolumner med följande siffror: 1, 2, 3 … Och under denna cell, stĂ€ll in raderna med siffrorna 1, 2, 3 … etc. Till var? GrĂ€nsen sĂ€tts av dig.
  • VĂ€lj sedan hela bordet med musen. Det vill sĂ€ga frĂ„n pivotcellen som innehĂ„ller formeln till kolumn- och radgrĂ€nserna.
  • GĂ„ till toppmenyn, aktivera fliken “Data” och tryck pĂ„ verktyget “TĂ€nk om analys”. (Detta Ă€r viktigt om du anvĂ€nder en tidigare version av Excel, om du har en uppdaterad version Ă€r sökningen efter den hĂ€r resursen mer direkt och snabbare).
  • Klicka hĂ€r “Datatabell”. Ett fönster visas. I radfĂ€ltet lĂ€gger du en formelcell (exempel: A1). I kolumnrutan lĂ€gger du den andra cellen (exempel A2). Och acceptera.” Det Ă€r allt.

Du kommer att kunna se hur, genom hela tabellen, varje cell lagrar ett vÀrde (resultatet av att multiplicera ett kolumnobjekt med ett annat radobjekt). Det finns fall dÀr du behöver klistra in data frÄn tabellen nÄgon annanstans, men med vissa kriterier, för detta kan det vara anvÀndbart att lÀra sig att anvÀnda en speciell Excel-betalning.

Det Àr verkligen enkelt; att öva pÄ den hÀr resursen hjÀlper dig att inkludera och experimentera med mÄnga formler och mer komplicerade element. Vi hoppas att du kommer att fortsÀtta att njuta av den utmÀrkta kunskapen och hanteringen av tabeller som Excel erbjuder. Om du vill berÀtta om din erfarenhet av att arbeta i Excel, vÀnligen lÀmna en kommentar.

0 Shares