Hur man skapar en tabell i PowerPoint med bara några klick

0 Shares

Du kanske har arbetat mer än en gång med detta fantastiska verktyg men inte upptäckt några av dess många funktioner, här ger vi en kort förklaring av en av dem, hur man skapar Ditt första bord i PowerPoint. Förutom några praktiska tips när du skapar detta.

Hur lägger man till en tabell i en PowerPoint-bild?

PowerPoint erbjuder många funktioner praxis för nästan alla projekt du har i åtanke, du behöver bara veta var du kan hitta dessa funktioner. Det är enkelt att lägga till en tabell i ett kalkylblad och det finns flera sätt att lägga till den.

På fönstren

Som du redan vet, om din dator använder Windows-tjänster, för detta måste du använda Microsoft Office för att skapa en PowerPoint-tabell med den här tjänsten, följ bara dessa steg:

 1. Lägg till ett bord och lägg den i PowerPoint-format.
 2. Nu behöver du kopiera och klistra in från Word eller så kan du också infoga ett Excel-ark eller söka efter det i PowerPoint.
 3. Så du måste välj bilder som du vill lägga till en tabell till, gå till alternativet Infoga tabell och klicka på tabellen.
 4. Nu måste du trycka på pekaren för att placera antalet rader och kolumner du behöver, nu kan du släppa musknappen.
 5. När du vill lägga till text i celler, klicka bara, nu är det bara att skriva din textklicka sedan på en plats utanför den, och du är klar.

Om du använder macOS

Om din dator är en Mac behöver du gå in i PowerPoint, tryck för att prova en tabell, här måste du välja var tabellerna ska placeras på bilden; Under Infoga klickar du på Tabell, placerar den sedan på Infoga tabell-menyn och gör följande:

 1. Jag höll musen över rutnätet tills du säger antalet rader och kolumner du vill skriva bara tabell, nu kommer tabellen med rutnät att anges här.
 2. sätta på Fyll i tabellen och sätt antalet ramar, antal rader och antal kolumner.
 3. Släpp sedan menyn och infoga en tabell.
 4. För att skriva in text, klicka på cellen du vill lägga till den i, placera den och sedan klicka utanför cellerna för att förbereda dem.

Från internet

För att uppnå detta från webben behöver du använda en sida som låter dig göra detta, det finns flera av dem sidor som erbjuda liknande funktioner som du kan använda i PowerPoint, om inte identisk med, men det bästa är att använda Microsoft Office onlinetjänster.

Vilka är stegen för att formatera en tabell i PowerPoint?

Det kan vara väldigt enkelt, du behöver inte vara en expert för att ge den de inslagen som kommer att få din tavla att se bra ut, följ bara dessa steg:

 1. Har redan ditt bord på rutschkanan, du kan behöva fler kolumner eller raderDu behöver bara gå till alternativen för att lägga till fler, högerklicka på en cell och klicka sedan på Infoga Här kan du välja vad du vill göra med den, precis som du kan ta bort rader eller kolumner.
 2. För att ändra tabellformatetDu behöver bara klicka på designalternativet som finns under alternativet “Verktyg” i tabellen. Här kan du ändra färgen, vill du ha alla eller bara en kan du även ändra textfärgen.
 3. Det gör det också möjligt att skugga dem, här kan du ändra utseendet på ditt bord. Om du går till gränsalternativen kommer du att kunna se olika kanter på ditt bord eller om du vill att det ska vara genomskinligt kan du göra det i samma färg som din bildbakgrund. Här kan du även ändra kontrakturen och storleken på dina bårder.

Hur kopierar och klistrar man in en tabell från Word till PowerPoint?

Att kopiera och klistra kan verka som en enkel aktivitet, men att vara ett bord, du kan ha vissa svårigheterfölj dessa steg för att enkelt kopiera och klistra in en tabell från Word till PowerPoint:

 1. Först måste du skapa en tabell i Word, klicka på den när du är klar.
 2. Verktygen kommer att dyka uppI tabellalternativen på presentationskortet klickar du på datumet som visas bredvid Välj tabell.
 3. Klicka sedan på kopiera under Urklipp på huvudfliken
 4. Gå sedan till PowerPoint-presentationen, indikerar bilden du vill kopiera till den här tabellenkommer alternativet Klistra in på fliken Hem att visas här.
0 Shares