Hur man skapar en pivottabell med dynamiskt omfång i Excel – mycket enkelt (exempel)

0 Shares

Om du hanterar en stor databas som du behöver uppdatera ofta behöver du skapa en pivottabell med dynamiskt omfång. Det kommer att spara mycket arbete och huvudvärk. Du kommer att observera hur data flyter beroende på dina behov.

Skapa en pivottabell

För det första är det bra att du vet hur man skapar eller skapar en Excel-pivottabell. Det är ett utmärkt och mycket avancerat verktyg som hjälper dig att beräkna, sammanfatta, analysera och upprätta datastatistik. En pivottabell låter dig observera och jämföra trender eller mönster mellan data.

 • Öppna programmet Office Excel.
 • Du måste redan ha en tabell med kolumner och rader fyllda med data i ditt kalkylblad. Till exempel din databas.
 • Välj valfri cell i tabellen. Aktivera kortet “Införa” och klicka på ikonen “Dynamiskt bord”.
 • Ett fönster visas “Skapa en pivottabell”. Detta fönster kommer att dölja tabellen som samlar in data den innehåller.
 • Du klickar “Acceptera”.
 • Det kommer omedelbart att skapa ett nytt kalkylblad.
 • I detta nya arbetsblad, på höger sida hittar du ett fönster som heter “Pivottabellfältlista”. Källtabellfält ingår. Du behöver bara markera rutorna genom att aktivera rutan för att lägga till dem i rapporten. Och det kommer att reflekteras på arket.
 • Längst ner ser du flera fönster: Kolumnetikett, Radetikett, Värden och Rapportfilter. Om du listar fälten mellan dessa fönster ser du hur tabellen organiserar data.

När du skapar dynamisk tabellom data är numeriska, antar tabellen automatiskt att det måste totalt som en summa. Därför, i slutet av processen, kommer du att se totalsumman. Nu, om du behöver uppdatera din lista så att du inte går ur hand med den perfekta ordningen, finns det ett sätt att göra det. Det kommer Dynamiskt omfång.

Skapa ett dynamiskt intervall

Innan man går in i fallet. Ett intervall i Excel hänvisar till en uppsättning grupperade celler som vi kan referera till i våra formler. Men när du ökar eller minskar data måste du ändra formlerna så att de passar det nya intervallet. Lösningen är “Dynamiska intervall”. Vi kommer att använda flera funktioner för att skapa det dynamiska intervallet. OFFSET och COUNTA funktioner. Nedan visar vi dig steg för steg vad du ska göra:

 1. Enkelt läge med 1 kolumn med data. Aktivera kortet “Formler”.
 2. Tryck på rutan “Name Manager”. tryck på knappen “Ny…”.
 3. I fönstret “Nytt namn” vi anger namnet på matrisen. Helst en databunden etikett.
 4. I fältet “Relaterar till” anger du formeln
  = OFFSET (A2, 0, 0, COUNTA ($ A: $ A) -1, 1). När den pekar på A2 indikerar den vilken cell den kommer att sträcka sig från startområdet. Klicka sedan på “OK”.
 5. När du har skapat intervallet klickar du på knappen “Stäng”.
 6. Välj en cell utanför tabellen som återspeglar resultatet. Och han skriver: = RADER (namnet på intervallet eller matrisen vi skapade). Till exempel. = RADER (FRUKT).
 7. Då ser du att efter att ha raderat eller lagt till data får du ett uppdaterat resultat. Nämligen det totala antalet rader.
 8. Komplext läge för interaktion med en pivottabell. På ett ark med en pivottabell redan skapad. Upprepa steg 2 och 3.
 9. I fältet “Relaterar till” skriver du denna formel. OFFSET ($ A $ 2, COUNTA ($ A: $ A), COUNTA ($ 2: $ 2)). Kom ihåg att parentesen måste sluta i svart. Och klicka på “OK”. Med denna formel väljer du hela dataområdet i tabellen. Mer information om funktionen COUNTAgå till Microsoft Support för Excel.
 10. Gå till toppmenyn – Alternativ – Ändra datakälla.
 11. I fönstret, i tabell- eller intervallfältet, anger du namnet på din array som innehåller den nya formeln. Och acceptera.”
 12. På så sätt, när du lägger till eller tar bort data från en tabell, på arket där pivottabellen finns, klicka bara på “Uppdatera” så kommer uppdateringen att visas automatiskt.

Det är fantastiskt hur enkla verktyg som att skapa en pivottabell med dynamiskt omfång gör ditt liv enklare, så att du bekvämt kan arbeta med stora mängder data. Även Excel har många funktioner för att arbeta med databaser. Lämna oss dina intryck eller åsikter om det.

0 Shares