Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skapar en PDF av dina medicinska data i din Smartwatch

En av de främsta anledningarna till att människor investerar i en smartklocka är att sömlöst övervaka sin hälsa. Dessa mångsidiga bärbara enheter kan spåra en mängd viktiga mätvärden, inklusive hjärtfrekvens, syrenivåer, menstruationscykler, stegräkningar och kaloriförbrukning. Funktionerna hos dessa anspråkslösa enheter är imponerande avancerade, och här kommer vi att guida dig om hur du sammanställer hälsodata från din smartwatch till en PDF.

Detta kan visa sig vara oerhört fördelaktigt, särskilt när du har ett kommande möte med din familjeläkare, under vilken olika hälsoparametrar kan krävas för analys. Det är dock viktigt att notera att tillverkare av smartklockor vanligtvis betonar att de insamlade uppgifterna inte ska betraktas som en definitiv medicinsk referens. Ändå kan denna information ge värdefulla insikter och ge en grov översikt över patientens tillstånd, såsom att upptäcka oregelbundna hjärtrytmer eller avvikelser i blodets syrenivåer jämfört med deras vanliga intervall.

data smartklocka

Att välja rätt app för att skapa PDF

Först och främst är det viktigt att förstå att din smartwatch och dess medföljande hälsoövervakningsapp vanligtvis saknar förmågan att automatiskt generera en PDF från insamlade hälsodata. Du måste kavla upp ärmarna och göra detta manuellt, men oroa dig inte – det är inte en skrämmande uppgift. De flesta hälsoappar som Zepp, Galaxy Wearable, Google Fit, Strava och andra ger detaljerade, tydliga och koncisa rapporter, vilket besparar dig från att spendera timmar på att manuellt transkribera data.

Helst skulle du använda den officiella Adobe-appen för att skapa en PDF. Det finns dock en hake – det kräver ett abonnemang, som kan betalas månadsvis eller årligen. Månadskostnaden är 9,99 euro, medan ett årligt medlemskap kostar 69,99 euro, vilket ger en besparing på 42 %. Lyckligtvis finns det andra utmärkta alternativ tillgängliga i Google Play Store och App Store för att generera PDF-filer från grunden med hjälp av hälsoinformationen som samlas in av din smartwatch.

duk

Ett sådant alternativ är Canva, en välkänd applikation känd för sina designmöjligheter. Med Canvas dolda verktyg kan du skapa en visuellt tilltalande PDF för att effektivt hantera dina fysiska hälsodata. Den bästa delen? Dess free och kompatibel med mobiltelefoner som kör Android 6.0 eller senare och iOS 13.0 eller senare versioner.

Canva design eller foto och v deoCanva design eller foto och v deo

Skapa en PDF från din Smartwatch-data med Canva

Det fina med Canva ligger i dess användarvänliga gränssnitt, vilket gör det tillgängligt även om du inte är en erfaren designkonstnär. Vi leder dig genom processen steg för steg för att skapa en visuellt tilltalande PDF från medicinska data som samlats in av din smartklocka.

Först och främst måste du hitta en lämplig mall för att påbörja ditt projekt. För den här guiden har vi valt en mall från avsnittet “Infographic” skapad av användaren Amapola. Du kan välja vilken mall som helst som passar dina preferenser, men vi tycker att den här erbjuder en väldesignad utgångspunkt. Här är stegen att följa:

Skapa Canva PDF

  1. Börja med att trycka på de olika ikonerna i mallen och klicka sedan på papperskorgen för att ta bort dem.
  2. Tilldela sedan en symbol till varje ruta som motsvarar parametrarna som mäts av din fitnessklocka. Använd till exempel en hjärtsymbol för hjärtfrekvens, en syresymbol, ett ledset ansikte för stress eller en droppe blod för menstruationsdata. För att göra detta, tryck helt enkelt på rutorna och välj sedan den lila knappen längst ner till vänster för att infoga symboler eller andra element från Canvas bibliotek.
  3. Ersätt standardtitlarna i varje ruta med relevant information.
  4. Fyll varje ruta med nyckeldata från din smartwatchs hälsojournaler. För att göra detta, gå till din smartwatch-app (t.ex. Zepp, Google Fit, etc.) och hämta viktiga data som medelpuls (inklusive eventuella anomalier), stressnivåer, vikt och sömnkvalitet.
  5. Leta reda på datumindikatorn i det övre högra hörnet, tryck på den och välj “Ladda ner”. Välj “PDF för utskrift” i filtypsvalet.
  6. Vänta ett ögonblick, och voila! Du har en kortfattad infografik redo som presenterar din smartwatch-insamlade hälsoinformation i ett lättsmält PDF-format.