Hur man skapar en genvÀg till en kontakt pÄ mobilen

0 Shares

Skapa en genvÀg till en kontakt pÄ mobilen

Det Àr normalt att vi har ett litet antal kontakter som vi verkligen bryr oss om pÄ din smartphone, Àven om vÄr Àr mycket större. Tja, de numren Àr vad vi brukar ringa eller skicka meddelanden under hela dagen och upprepade gÄnger. Och varje gÄng vi vill prata med den personen mÄste vi göra en rad steg som kan undvikas, vi menar att skapa en genvÀg för kontakter .

Allt i syfte att inte alltid behöva leta efter den personen i vÄr telefonbok eller behöva hitta de sista samtalen för att prata med den personen igen. Av denna anledning kommer vi att förklara hur du mÄste göra det pÄ din mobila enhet.

Det som ger oss direkt tillgÄng

I dagens mobila enheter finns det ett ganska enkelt sÀtt att skapa en genvÀg pÄ smarttelefonens hemskÀrm för den kontakten som vi inte slutar prata med. En av de viktigaste fördelarna som vi hittar nÀr vi skapar en genvÀg Àr att det blir ett snabbare sÀtt för oss att ringa ett samtal.

TillgÄng direktkontakt

Det kommer ocksĂ„ att tillĂ„ta oss skicka ett textmeddelande , eller till och med nĂ„gra fler Ă„tgĂ€rder. Även om detta till stor del kommer att bero pĂ„ de möjligheter som erbjuds av anpassningslagret som vi har. Dessutom kommer det att vara ett bekvĂ€mare sĂ€tt att ha till hands nĂ€rhelst vi vill ha de mĂ€nniskor som vi alltid kommunicerar med.

Undviker att vi alltid behöver blÀddra i telefonboksappen pÄ vÄr mobila enhet. PÄ samma sÀtt behöver vi inte ha nÄgon typ av applikation för det. Detta kommer dock att bero pÄ vilken version av Android som du har installerat pÄ din terminal och Àven pÄ anpassningsskiktet som varumÀrket pÄ din mobil har.

LÀgg till en genvÀg för dina favoritkontakter

Genom att ha sagt direktĂ„tkomst pĂ„ skrivbordsskĂ€rmen pĂ„ din Android-terminal, genom att klicka pĂ„ dess ikon fĂ„r du tillgĂ„ng till den, dĂ€r du kan vĂ€lja mellan att ringa eller skicka ett meddelande. Även om det ocksĂ„ kan tillĂ„ta dig andra snabba Ă„tgĂ€rder som att skicka ett meddelande via en snabbmeddelandeapp som WhatsApp. SĂ€ttet att skapa en sĂ„dan genvĂ€g kan dock variera.

Först ska vi börja med att gÄ in i den ursprungliga applikationen för vÄr telefonbok. I den fÄr vi se om den kan erbjuda oss möjligheten att skapa en direktÄtkomst till de mÀnniskor som betyder mest för oss. För att sÀtta den pÄ hemskÀrmen pÄ vÄr mobila enhet. Stegen vi mÄste följa för att göra detta Àr följande:

  • Öppna appen Kontakter pĂ„ telefonen och sök sedan efter de personer du vill ha pĂ„ skrivbordspanelen.
  • Ange den och klicka pĂ„ de tre punkterna som kan visas uppe till höger. Annars mĂ„ste du klicka pĂ„ punkterna som tar dig till andra alternativ.
  • VĂ€lj sedan alternativet LĂ€gg till hem> LĂ€gg till. Efter detta kan du vĂ€lja var du vill lĂ€gga denna genvĂ€g.

Tips om tillbehör direkt för kontakter

Om du vill göra samma sak med fler personer, gÄ in i applikationen och gör samma steg hela tiden. Detta kan dock variera beroende pÄ vilken terminal du har. SÄ om dessa alternativ inte kommer ut mÄste du försöka hÄlla ned hempanelen tills widgetalternativet visas. VÀl dÀr letar du efter appen Agenda eller Kontakter pÄ din smartphone. Klicka sedan pÄ den och vÀlj den person du föredrar att etablera, efter det lÄter den dig lÀgga till den i det startfönster du vÀljer.

Organisera kontaktgrupper i mappar

Det finns Àven möjlighet i Android-terminaler att organisera numren pÄ dessa personer i mappar , antingen en för vÀnner eller familj. Med det enkla mÄlet att fortsÀtta följa ovanstÄende, för att göra Ätkomsten enklare. Utan att behöva leta efter det i sjÀlva uppringningsappen. Som vi har gjort tidigare mÄste du följa samma steg.

Öppna först appen och klicka pĂ„ kontakten du vill lĂ€gga till pĂ„ huvudskĂ€rmen. Följ stegen ovan. SĂ„ om det i ditt fall Ă€r genom widgetarna mĂ„ste du lĂ€gga till dem pĂ„ det sĂ€ttet.

Carpeta contactos

GÄ sedan till startskÀrmen, tryck och hÄll ned ikonen i nÄgra sekunder av en av dem tills du ser att du kan flytta den runt panelen. Efter detta, dra den bredvid en annan, för med denna enkla gest kan vi fÄ dem att gÄ med och bilda en ny mapp.

DĂ„ kommer det att lĂ„ta dig Ă€ndra namnet pĂ„ mappen sĂ„ att du vet vem som Ă€r en del av den gruppen: familj, vĂ€nner, kollegor … Och det Ă€r tydligt att du ocksĂ„ kan lĂ€gga till fler medlemmar för att komma Ă„t dem genom att följa samma steg ovan. SĂ„ tack vare den hĂ€r mappen pĂ„ huvudskĂ€rmen kommer vi att spara en stor del av vĂ„r tid genom att behöva gĂ„ in i kontaktapplikationen varje gĂ„ng vi vill prata med de mĂ€nniskor vi alltid pratar med.

Förhindra att de Àr ensamma pÄ din mobil

Dessa snabba genvÀgar Àr vanligtvis ganska fördelaktiga sÄ att vi inte slösar sÄ mycket tid. Men problemet Àr att de ibland dupliceras i onödan eftersom i de flesta mobiler och anpassningsskikt inkluderar tvÄ sÀtt att se applikationerna. En av dem Àr genom genvÀgarna pÄ skrivbordet och en annan tack vare applikationslÄda .

Justerar tillbehör direkt

Även om detta inte kommer att hĂ€nda oss med kontakterna, men det kommer att hĂ€nda oss nĂ€r vi installerar en app, eftersom Android skapar en genvĂ€g automatiskt i hempanelen pĂ„ vĂ„r terminal. Men i smartphoneinstĂ€llningarna kommer det att lĂ€mna oss möjligheten att Ă€ndra den hĂ€r funktionen, sĂ„ att den inte skapas som standard och vi mĂ„ste göra det manuellt och sjĂ€lva vĂ€lja de appar som ska finnas pĂ„ skrivbordet.

För att göra detta mÄste vi gÄ in i startskÀrmsinstÀllningarna. Efter det kommer vi att trycka pÄ ett tomt utrymme pÄ skrivbordet. NÀr det Àr klart kommer vi att se de olika alternativen i den sammanhangsberoende menyn pÄ vÄr terminal. Sedan klickar vi pÄ Hem skÀrminstÀllningar och nÀr vi vÀl Àr inne mÄste vi avmarkera rutan LÀgg till pÄ startskÀrmen. Den omkopplaren berÀttar ocksÄ att den Àr för nya applikationer. NÀr det Àr klart kan vi gÄ ut och försöka installera en ny app, men med alternativet avmarkerat ska en genvÀg inte skapas.

0 Shares