Hur man skapar en genväg till en kontakt på mobilen

0 Shares

Skapa en genväg till en kontakt på mobilen

Det är normalt att vi har ett litet antal kontakter som vi verkligen bryr oss om på din smartphone, även om vår är mycket större. Tja, de numren är vad vi brukar ringa eller skicka meddelanden under hela dagen och upprepade gånger. Och varje gång vi vill prata med den personen måste vi göra en rad steg som kan undvikas, vi menar att skapa en genväg för kontakter .

Allt i syfte att inte alltid behöva leta efter den personen i vår telefonbok eller behöva hitta de sista samtalen för att prata med den personen igen. Av denna anledning kommer vi att förklara hur du måste göra det på din mobila enhet.

Det som ger oss direkt tillgång

I dagens mobila enheter finns det ett ganska enkelt sätt att skapa en genväg på smarttelefonens hemskärm för den kontakten som vi inte slutar prata med. En av de viktigaste fördelarna som vi hittar när vi skapar en genväg är att det blir ett snabbare sätt för oss att ringa ett samtal.

Tillgång direktkontakt

Det kommer också att tillåta oss skicka ett textmeddelande , eller till och med några fler åtgärder. Även om detta till stor del kommer att bero på de möjligheter som erbjuds av anpassningslagret som vi har. Dessutom kommer det att vara ett bekvämare sätt att ha till hands närhelst vi vill ha de människor som vi alltid kommunicerar med.

Undviker att vi alltid behöver bläddra i telefonboksappen på vår mobila enhet. På samma sätt behöver vi inte ha någon typ av applikation för det. Detta kommer dock att bero på vilken version av Android som du har installerat på din terminal och även på anpassningsskiktet som varumärket på din mobil har.

Lägg till en genväg för dina favoritkontakter

Genom att ha sagt direktåtkomst på skrivbordsskärmen på din Android-terminal, genom att klicka på dess ikon får du tillgång till den, där du kan välja mellan att ringa eller skicka ett meddelande. Även om det också kan tillåta dig andra snabba åtgärder som att skicka ett meddelande via en snabbmeddelandeapp som WhatsApp. Sättet att skapa en sådan genväg kan dock variera.

Först ska vi börja med att gå in i den ursprungliga applikationen för vår telefonbok. I den får vi se om den kan erbjuda oss möjligheten att skapa en direktåtkomst till de människor som betyder mest för oss. För att sätta den på hemskärmen på vår mobila enhet. Stegen vi måste följa för att göra detta är följande:

  • Öppna appen Kontakter på telefonen och sök sedan efter de personer du vill ha på skrivbordspanelen.
  • Ange den och klicka på de tre punkterna som kan visas uppe till höger. Annars måste du klicka på punkterna som tar dig till andra alternativ.
  • Välj sedan alternativet Lägg till hem> Lägg till. Efter detta kan du välja var du vill lägga denna genväg.

Tips om tillbehör direkt för kontakter

Om du vill göra samma sak med fler personer, gå in i applikationen och gör samma steg hela tiden. Detta kan dock variera beroende på vilken terminal du har. Så om dessa alternativ inte kommer ut måste du försöka hålla ned hempanelen tills widgetalternativet visas. Väl där letar du efter appen Agenda eller Kontakter på din smartphone. Klicka sedan på den och välj den person du föredrar att etablera, efter det låter den dig lägga till den i det startfönster du väljer.

Organisera kontaktgrupper i mappar

Det finns även möjlighet i Android-terminaler att organisera numren på dessa personer i mappar , antingen en för vänner eller familj. Med det enkla målet att fortsätta följa ovanstående, för att göra åtkomsten enklare. Utan att behöva leta efter det i själva uppringningsappen. Som vi har gjort tidigare måste du följa samma steg.

Öppna först appen och klicka på kontakten du vill lägga till på huvudskärmen. Följ stegen ovan. Så om det i ditt fall är genom widgetarna måste du lägga till dem på det sättet.

Carpeta contactos

Gå sedan till startskärmen, tryck och håll ned ikonen i några sekunder av en av dem tills du ser att du kan flytta den runt panelen. Efter detta, dra den bredvid en annan, för med denna enkla gest kan vi få dem att gå med och bilda en ny mapp.

Då kommer det att låta dig ändra namnet på mappen så att du vet vem som är en del av den gruppen: familj, vänner, kollegor … Och det är tydligt att du också kan lägga till fler medlemmar för att komma åt dem genom att följa samma steg ovan. Så tack vare den här mappen på huvudskärmen kommer vi att spara en stor del av vår tid genom att behöva gå in i kontaktapplikationen varje gång vi vill prata med de människor vi alltid pratar med.

Förhindra att de är ensamma på din mobil

Dessa snabba genvägar är vanligtvis ganska fördelaktiga så att vi inte slösar så mycket tid. Men problemet är att de ibland dupliceras i onödan eftersom i de flesta mobiler och anpassningsskikt inkluderar två sätt att se applikationerna. En av dem är genom genvägarna på skrivbordet och en annan tack vare applikationslåda .

Justerar tillbehör direkt

Även om detta inte kommer att hända oss med kontakterna, men det kommer att hända oss när vi installerar en app, eftersom Android skapar en genväg automatiskt i hempanelen på vår terminal. Men i smartphoneinställningarna kommer det att lämna oss möjligheten att ändra den här funktionen, så att den inte skapas som standard och vi måste göra det manuellt och själva välja de appar som ska finnas på skrivbordet.

För att göra detta måste vi gå in i startskärmsinställningarna. Efter det kommer vi att trycka på ett tomt utrymme på skrivbordet. När det är klart kommer vi att se de olika alternativen i den sammanhangsberoende menyn på vår terminal. Sedan klickar vi på Hem skärminställningar och när vi väl är inne måste vi avmarkera rutan Lägg till på startskärmen. Den omkopplaren berättar också att den är för nya applikationer. När det är klart kan vi gå ut och försöka installera en ny app, men med alternativet avmarkerat ska en genväg inte skapas.

0 Shares