Hur man skapar eller utför textrörelseeffekter i Adobe Premiere

0 Shares

I följande handledning kommer vi att lĂ€ra dig steg för steg hur man skapar eller gör en vickande texteffekt i Adobe Premiereen mycket slĂ„ende effekt i din video, precis som effekten “Smoke Text” Ă€r för mĂ„nga mĂ€nniskor.

Vad Àr Wiggle Text Effect?

existera massor av effekter i Adobe Premiere, var och en av dem har en roll i programmet, Àven om de flesta av oss kanske aldrig anvÀnder dem. Hur som helst Àr Wiggle-effekten vÀldigt attraktiv och anvÀnds ofta för att göra text lite tecknad i Adobe Premiere.

Det Àr den primÀra effekten det fÄr texten att röra sig som om det var gelé. Som vi noterade Àr detta en sÀrskilt anvÀndbar effekt för tecknade serier eller för att lÀgga till dynamik till vÄra projekt.

Det finns mÄnga sÀtt att uppnÄ denna effekt, men idag kommer vi att visa dig ett av de enklaste. VÀnligen lÀs guiden nedan noggrant dÀr vi lÀr dig hur du gör detta tillÀmpa vickningseffekten i Adobe Premiere.

Skapa en vinklad effekt i Adobe Premiere

Med lite kreativitet kan du skapa mycket komplexa effekter, som att skapa TEXT-animationer i Premiere Pro eller Wiggle-effekten. Trots det kommer du att se att följande metod för att skapa vickeffekten inte Àr sÄ svÄr att tillÀmpa.

 • GĂ„ först till avsnittet “Ny position“. Efter att ha klickat pĂ„ det hĂ€r alternativet, sök efter “Kompetens”, Avsnittet Ă€r tillĂ€gnat att skapa personliga titlar. I andra versioner av programmet finns det i den översta raden.
 • Ett fönster för att skapa titel kommer att visas, ange ett namn om du vill anvĂ€nda den hĂ€r typen av text i framtiden och klicka. “Acceptera“.
 • Textmarkören (för att skriva) visas. Skriv meddelandet/titeln du vill ha med i videon.
 • Det mest rekommenderade Ă€r vĂ€lj lĂ€mpligt typsnitt för det du vill visa. Samtidigt kommer det att vara nödvĂ€ndigt att konfigurera storleken och positionen för titeln du arbetar med.
 • I detta avsnitt kommer du Ă€ven att sĂ€tta upp andra stilistiska aspekter som t.ex fĂ€rg eller skuggor. En djupare textanpassning rekommenderas starkt, men gör det alltid efter innehĂ„llets karaktĂ€r.
 • NĂ€r du Ă€r klar med din titel Ă€r det dags att gĂ„ lĂ€gg till detta pĂ„ tidslinjen. LĂ€gg det i din video var du vill.
 • GĂ„ till avsnittet “Effekter Redigera”, Flera avsnitt kommer att visas. I den hĂ€r situationen mĂ„ste du hitta “Videoeffekter” och senare “FörvrĂ€nga“.
 • Bland de mĂ„nga befintliga effekterna bör man leta efter “Stormig förskjutning”Som vi kommer att anvĂ€nda för att skapa en vickningseffekt i texterna. NĂ€r du har hittat den drar du bara effekten till filen omrĂ„det dĂ€r du vill applicera det. I alla fall, för att uppnĂ„ effekten pĂ„ det mest lĂ€mpliga sĂ€ttet, bör vissa modifieringar göras i “Effektkontroll“.

Ändra effekterna av rörelse i Adobe Premiere

Det finns mÄnga sÀtt att göra detta Àndra effekten uppnÄ nÄgot unikt. I alla fall Àr det bÀst att basera det vi kommenterar nedan.

 • Det finns inte för mĂ„nga Ă€ndringar som vi behöver göra i första hand i “Kvantitet”, BĂ€st att rida vĂ€rden nĂ€ra 30.
 • Vid avsnitt “Förskjutning (turbulens)”DĂ€r effektens intensitet Ă€r speciellt konfigurerad mĂ„ste vi göra nĂ„gra modifieringar. I den hĂ€r situationen Ă€r det faktiskt bĂ€st att stĂ€lla in bĂ„da vĂ€rdena till mycket höga siffror över 2000 till att börja med.
 • I sin tur Ă€r det viktigt att konfigurera effekttiden för att tĂ€cka allt du letar efter. För att göra detta, anvĂ€nd “NyckelramDĂ€rför mĂ„ste bĂ„da vĂ€rdena konfigureras i början och i slutet med liknande siffrormen med skillnader mellan början och slutet.
 • Eftersom vi sĂ€tter 2000 i början, skulle det vara bra att anvĂ€nda 3000 i slutet av sekvensen.
 • Slutligen kan du installera Motion Graphics-mallar för att ytterligare förbĂ€ttra estetiken i din design.

Å andra sidan, om hela processen verkar för komplicerad, kan du anvĂ€nda de bĂ€sta Adobe Premiere-alternativen för att redigera videor som kanske Ă€r mer lĂ€mpade för dig.

0 Shares