Hur man skapar eller skapar en symboltabell i Excel – enkelt och snabbt (exempel)

0 Shares

Precis som i Excel kan du skapa dynamiska tabeller, samma verktyg lĂ„ter dig skapa tabeller som representerar specifika vĂ€rden, vilket kan vara mycket anvĂ€ndbart inom olika omrĂ„den. Av denna anledning inbjuder vi dig att lĂ€sa den hĂ€r artikeln, som du kommer att fĂ„ reda pĂ„ hur man skapar eller gör en symboltabell i Excel – enkelt och snabbt

Vad Àr en symboltabell i Excel?

BAKOM symboltabell i excel det Àr en speciell plats pÄ arket dÀr vi kan infoga symboler i celler (som bestÄr av rader och kolumner) och tecken som inte finns pÄ tangentbord.

Det Àr viktigt att notera det ange mer Àn en symboltyp i samma cell Dessutom Àr det möjligt att modifiera typsnittet enligt anvÀndarens preferenser och krav.

Vad Àr en symboltabell för i Excel?

En symboltabell i Excel anvÀnds för att skapa en representation i olika omrÄden sÄsom redovisning, matematisk logik, fysik, datavetenskap och andra omrÄden som krÀver anvÀndning av symboler eller specialtecken.

Du kan ocksÄ anvÀnda symboler för representerar siffror och dÀrmed kan en ekvivalens göras med hjÀlp av en jÀmförelsetabell.

Hur man gör en symboltabell i Excel

Om du snabbt och enkelt vill skapa eller skapa en symboltabell i Excel behöver du följ proceduren som inkluderar en rad steg som vi kommer att förklara nedan.

Ange den plats du ska anvÀnda för att hitta tabellen

Först och frÀmst Àr det viktigt identifiera utrymmet som du anvÀnder för att duka. För detta mÄste du övervÀga vissa aspekter som antalet celler du behöver, infogning av en grafik (valfritt) eller anvÀndningen av specifik data som du kommer att lÀgga i tabellen.

Infoga en symbol frÄn Excel

För att infoga en symbol frĂ„n Excel mĂ„ste du klicka pĂ„ en av cellerna dĂ€r du vill infoga symbolen och sedan hitta fliken “Infoga” överst i Microsoft Excel. Tryck sedan pĂ„ knappen “Symbol” sĂ„ visas en dialogruta som innehĂ„ller en serie symboler uppdelade efter kĂ€lla och delmĂ€ngder.

Vad Ă€r “kĂ€lla”?

Etiketten “KĂ€lla” överst i symbolfönstret visar en specifik z-lista typsnitt som du kan anvĂ€nda för att visa symbolen. Varje typsnitt har olika symboler och bör dĂ€rför visualiseras innan det infogas i en cell.

Vad Ă€r en “delmĂ€ngd”?

Dialogrutan Symboler har en etikett som heter DelmĂ€ngd. Detta Ă€r en lista som integrerar alla tillgĂ€ngliga symboler i Excel, frĂ„n grundlĂ€ggande latinska till arabiska presentationsformat. VĂ€lj en delmĂ€ngd av dina instĂ€llningar och se listan innan du trycker pĂ„ knappen “Infoga”.

AnvÀnd de senast anvÀnda symbolerna

Varje gĂ„ng du infogar en ny symbol i den skapade tabellen, kommer den att sparas lĂ€ngst ner i “Symbol”-dialogrutan. SĂ„ nĂ€r du behöver sĂ€tt tillbaka symbolen du redan har anvĂ€nt kan du hitta det snabbt och utan komplikationer. Även Excel lĂ„ter dig ocksĂ„ infoga uttryckssymboler i formler om du behöver.

Behöver du skapa en tabell med ASCII- och Unicode-tecken?

Inom omrÄdet datavetenskap finns det tvÄ teckenuppsÀttningar med motsvarigheter: ASCII och Unicode. Dessa tabeller Àr en standard som kan innehÄlla över en miljon tecken.

LĂ€ngst ner i “Symbol”-fönstret ser du tvĂ„ etiketter: “Teckenkod” och “FrĂ„n”. De anger vilken karaktĂ€r som anvĂ€nds och vad den representerar. VĂ€lj “Unicode (hexadecimal)” för att gör en tabell med unicode- och ASCII-tecken (decimal) eller ASCII (hexadecimal) för en ASCII-teckentabell.

0 Shares