Hur man skapar eller skapar en multiplikationstabell i ett Excel-kalkylblad

0 Shares

Multiplikationstabellen Àr en av de viktigaste grunderna för metoden matematikens vÀrldDÀrför Àr det viktigt att ha rÀtt verktyg för att enkelt skapa dem.

AlltsÄ en av filerna de bÀsta sÀtten att skapa multiplikationstabellen, görs med hjÀlp av kalkylblad. Som sÄdan Àr Excel ett av de bÀsta verktygen för att skapa kalkylblad du har enkel tillgÄng till.

Dessutom lÄter verktygen integrerade i detta program dig skapa otaliga sÀtt att organisera din data och information.

DÀrför kommer vi att visa dig stegen du behöver följa för att lÀra dig hur du gör detta eller skapa en multiplikationstabell i ett excel-kalkylblad. SÄ du missar inte de stora fördelarna som denna programvara har att erbjuda.

Kan jag skapa en multiplikationstabell i ett Excel-kalkylblad?

Excel Àr ett av de mest anvÀnda kontorsprogramvaruverktygen runt om i vÀrlden eftersom denna tjÀnst möjliggör exekvering alla typer av jÀmförande berÀkningar och matematik pÄ ett enkelt och praktiskt taget omedelbart sÀtt, skapa kalkylblad i den.

DÀrför Àr det inte förvÄnande att mÄnga anvÀnder funktionerna i detta program för administration frÄn olika omrÄden hemma eller pÄ jobbet Àr det till och med möjligt att skapa en familjebudgetlista med hjÀlp av Excel. SÄ att skapa en multiplikationstabell i det hÀr programmets kalkylblad Àr en enkel uppgift för jÀmförelse.

SÄ, förklara att det Àr möjligt att skapa eller gör en multiplikationstabell i ett Excel-kalkylbladDet enda du bör tÀnka pÄ nÀr du skapar det Àr att du mÄste anvÀnda pekaren pÄ din dator.

SÄ det hÀr skapa multiplikationstabellen det Àr extremt enkelt, se bara till att du följer vÄra instruktioner och ha tÄlamod om du inte har mycket erfarenhet av att anvÀnda det hÀr programmet.

Hur gör man eller skapar en multiplikationstabell i ett Excel-kalkylblad?

SÄ den första av steg för att göra multiplikationstabellen det innebÀr att öppna Excel, installerat pÄ din dator eller tillgÀngligt online i Microsoft Office. DÀr mÄste du definiera till vilket tal du ska komponera multiplikationstabellen, Àven om det vanligtvis Àr talet tio.

Det andra steget Àr enkelt, du mÄste sÀtta siffran 1 i cell B1 och siffran 2 i cell C1. PÄ samma sÀtt kommer du att sÀtta siffran 1 i cell A2 och siffran 2 i A3-cellen. Sedan, genom att markera bÄda cellerna, du utökar fÀltet i det nedre högra hörnet till siffran 10. Du mÄste ta detta steg bÄde i raden och i kolumnen.

Sedan mÄste du ange motsvarande formel i cell B2 för att göra den nödvÀndiga berÀkningen, den nÀmnda formeln Àr: = $ A2 * B $ 1, och du stÀller in funktionen. Slutligen mÄste du utöka denna cells rÀckvidd till cell K11 för funktionen tÀcka hela multiplikationstabellen i Excel.

Vad kan göras eller skapas i Excel?

Excel Àr en av de den bÀsta kalkylprogramvarandÀrför Àr det ett av de bÀsta verktygen för att tillförlitligt och effektivt utföra alla typer av berÀkningar, jÀmförelser och erhÄlla information frÄn datajÀmförelsen som utförs av denna server.

DÀrför begrÀnsas möjligheterna för vad du kan göra eller skapa i Excel endast av din fantasi och din förmÄga att anvÀnda berÀkningsfunktioner tillgÀngliga i detta program. Tja, Àven om det Àr en lÀttanvÀnd plattform, Àr hemligheten för att göra det hÀr programmet fullt fungerande i korrekt anvÀndning av dess celler.

SÄ dessa celler lÄter dig ange data som kommer att grupperas i kolumnerna och raderna som utgör kalkylbladet för detta verktyg. SÄ du kan lÀgga till dessa data senare, skapa mycket visuella diagram, förgjorda jÀmförelser och naturligtvis gör multiplikationstabellen med dessa verktyg tillgÀngliga i Excel.

0 Shares