Hur man skapar eller skapar en broschyr eller flygblad i Google Dokument steg för steg (exempel)

0 Shares

Att göra ett förklarande diagram eller broschyr kan vara lite komplicerat för vissa mÀnniskor, Ànnu mer nÀr de angivna verktygen inte anvÀnds. Google har dock hittat ut ett sÀtt att göra detta Skapa enkelt flygblad eller broschyrer med Google Dokument.

Verktyget som Google erbjuder Àr faktiskt sÄ effektivt och kraftfullt att lÄter dig skapa broschyrer baserade pÄ fÀrdiga mallar och göra dem frÄn grunden och till och med separata ark i ett dokument, vilket gör det till ett bra alternativ för oerfarna personer med viss kunskapsnivÄ.

Skapa en broschyr i Google Dokument med hjÀlp av en mall

Om du vill skapa ett flygblad frÄn en mall Àr det första du bör göra öppet Google Docs och logga in med din e-postadress och ditt lösenord.

GÄ sedan till avsnittet Mallgalleri i det övre högra hörnet. Om du inte ser mallarna kan du klicka pÄ alternativet med tre horisontella staplar och vÀlj konfigurationsalternativet, markera sedan rutan Visa mallar pÄ hemsidan.

PÄ sÄ sÀtt kan du se de tillgÀngliga modellerna och vÀlja den som passar dig. Observera att alla mallar Àr i stÄende format, sÄ Om du till exempel vill skapa en triptyk mÄste du konfigurera alternativ.

Efter detta steg mĂ„ste du rulla till slutet dĂ€r du hittar filen “Arbete”. Du hittar den hĂ€r titeln i mitten av sidan “Mallgalleri”.

NÀsta sak att göra Àr att vÀlja en broschyrmall. För detta mÄste du klicka pÄ HÀfte. Efter att ha valt broschyren mÄste du ersÀtta den fördefinierade texten med det innehÄll du vill ha. PÄ samma sÀtt mÄste du Àndra de fördefinierade bilderna som broschyren ger till de du funderar pÄ.

Du behöver inte Ă€ndra broschyrformatet för att Ă€ndra bilden. Du borde göra vĂ€lj en bild att ersĂ€tta, högerklicka och vĂ€lj alternativet byt bild. Slutligen mĂ„ste du vĂ€lja alternativet att överföra frĂ„n min dator, vĂ€lja en bild och klicka pĂ„ Öppna.

Om du vill kan du ocksÄ Àndra textformatet, dÀr du kan förstora eller förminska storleken pÄ bokstaven, Àndra fÀrg och till och med anvÀnda en annan typ av typsnitt. För att inte tala om, du kan göra din text fet eller kursiv.

PÄ sÄ sÀtt fÄr du den perfekta broschyren för distribution. Spara det bara och skriv ut det. Du kan skriv ut det med Ctrl + P-genvÀgen eller gÄ bara till filen och vÀlj alternativet att skriva ut.

Designa en broschyr för hand

Ange om det ska vara en triptyk eller olika sidor. NĂ€r du har bestĂ€mt dig, gĂ„ till Dokument och logga in. Om du redan har förberedda broschyrer kommer du att se de tidigare dokumenten, annars kan du skapa dem genom att klicka pĂ„ knappen “+” i det övre vĂ€nstra hörnet pĂ„ sidan.

Du kan byta namn pĂ„ dokumentet som du vill, klicka sedan pĂ„ Arkiv och vĂ€lj din sidinstĂ€llningar. DĂ€r kan du konfigurera aspekter som arkstorlek, orientering och marginaler. Ändra marginalerna till “0,64” pĂ„ höger sida av fönstret och tryck pĂ„ Acceptera.

Detta kommer att spara och tillĂ€mpa dina Ă€ndringar pĂ„ dokumentet. DĂ€refter mĂ„ste vi klicka pĂ„ infoga-knappen och vĂ€lja “Tabell” och sedan vĂ€lja antalet tabeller som ska representera kolumnerna som broschyren kommer att innehĂ„lla.

Om du vill sÄ kan du lÀgg till en andra sida med Ctrl + A-genvÀgen och sedan Ctrl + C för att klistra in den. Sedan kan du trycka pÄ Enter tills den andra sidan skapas och klistra in tabellen genom att trycka pÄ Ctrl + V.

Du kan sedan ta bort bordskanterna för att fungera som referens nÀr du skapar ett hÀfte, men inte se nÀr du skriver ut. För att ta bort rader frÄn en tabell, gör följande:

Först, högerklicka pÄ raden och vÀlj alternativet för tabellegenskaper, klicka pÄ den svarta rutan som finns under tabellens kant, klicka sedan pÄ den vita rutan i det övre högra hörnet av menyn och tryck pÄ Acceptera. Du kan ocksÄ skapa broschyrer i Publisher om det inte motsvarade alla dina förvÀntningar med Google Dokument.

0 Shares