Hur man skapar eller gör ett FOTOMONTAGE i Word – snabbt och enkelt

0 Shares

Som vi nÀmnt i tidigare artiklar fungerar Words ordbehandlingsprogram till allt. Detta beror pÄ de mÄnga funktioner och alternativ som den har för att fÄ vÄr design att ha den distinkta accent och professionalism som vi förvÀntar oss.

Den hĂ€r gĂ„ngen ska vi lĂ€ra oss hur man skapar eller gör ett fotomontage i Word – enkelt och snabbt och utan anvĂ€ndning av specialiserade program som Photoshop.

Fotomontage Àr en teknik som kan anvÀndas för att genomföra alla projekt som vi behöver implementera tack vare det nÀstan oÀndliga antalet foton vi kan hitta. Allt eftersom populariteten ökar Instagram eller frÄn andra sociala nÀtverk som t.ex Twitter och FacebookBildgalleriet till vÄrt förfogande Àr mycket varierat och omfattande.

Men tÀnk inte pÄ vad du ska göra Fotomontage, Du behöver vara vÀl insatt i datavetenskap eller fotografi, du behöver bara stanna hos oss och jag kan försÀkra dig om att du kommer att bli en expert. Word har specialfunktionen att presentera funktioner eller verktyg som kan hjÀlpa dig att köra det projektet och utan att behöva anvÀnda andra program.

Hur man skapar eller gör ett fotomontage i Word

Sedan visar vi dig i nÄgra steg hur enkelt det Àr att göra ett fotomontage i Word utan att behöva vara enastÄende. Det första steget blir att gÄ in ordprogram och vÀlj ett tomt dokument. Vi gÄr till Format, vÀljer arkets horisontella orientering och om vi vill kan vi Àndra marginalparametrarna.

Sedan gÄr vi till fliken Infoga bild för att vÀlja bilden vi tidigare hade i vÄrt bildbibliotek. Vi vÀljer en bild som till exempel ska vara ett strandlandskap, klickar pÄ acceptera sÄ har vi den valda bilden i horisontell orientering.

Nu kommer vi att infoga en annan bild som Àr överlagrad pÄ bilden vi valde tidigare, kom ihÄg att du kan redigera dem. För att göra detta Äterkommer vi till Införa och vi vÀljer en annan bild, i det hÀr fallet blir det en tjej i baddrÀkt för att fortsÀtta med exemplet.

Den nya bilden placerades i ett annat ark, nu har vi tvÄ ark, ett med bilden av stranden och det andra med bilden av flickan.

Nu mÄste vi ta bÄda bilderna pÄ samma ark, detta uppnÄs genom att vÀlja strandbildsfotot. Sen gÄr vi till Formatera sedan Matcha text och slutligen vÀlj efter text.

Sedan vÀljer vi bilden av flickan och gör samma sak som med föregÄende bild, bara med denna kommer vi att vÀlja alternativet framför texten.

Hur du stÀller in dina fotomontage

Vid det hÀr laget har vi bilderna ovanpÄ varandra, och varje gÄng vi vÀljer en bild kan vi flytta den fritt. SÄ vi Àr nÀstan klara Skapa fotomontage i Word. NÀsta steg blir att justera storleken pÄ tjejens bild sÄ att den ligger inom strandbildens marginaler.

Vi mÄste nu trimma kanterna pÄ flickans bild sÄ att bara hennes siluett finns kvar och vi kan lÀgga den ovanpÄ en annan bild utan problem. För att göra detta vÀljer vi bilden och gÄr till Formatera i Bildverktyg och trimma, ta bort bakgrunden.

Bilden kommer att Àndra bakgrundsfÀrgen och rutor kommer att dyka upp för att hjÀlpa oss att stÀnga bilden och skÀra ut omrÄdena nÀrmast flickan.

Vi kan zooma in genom att trycka pÄ Ctrl-tangenten och anvÀnda mitten av musen för att titta nÀrmare pÄ de omrÄden som inte har raderats. För att ta bort de omrÄden som ger den en fÀrg som inte tillhör tjejen, trycker vi pÄ kortet VÀlj de omrÄden som ska raderas och vÀlj med pekaren.

Denna del av arbetet kommer att vara den viktigaste eftersom den kommer att definiera en vÀl inramad bild. Sedan vÀljer vi Spara Àndringar

För att ge det ett mer realistiskt utseende gÄr vi till Format, sedan Bildeffekt och vÀljer Shadow för en realistisk effekt. Som du kan se kan du skapa fotomontage med Word Inga problem.

Dessa effekter Àr lika imponerande som att enkelt skapa en transparent bild i Word.

0 Shares