Hur man skapar eller designar en anpassad mall i Corel DRAW – vĂ€ldigt enkelt

0 Shares

NÀr vi arbetar med Corel Draw kan vi anvÀnda stort antal mallar som kan förenkla vÄrt arbete. Men tÀnk om vi berÀttade att du kan skapa och anpassa dina egna mallar. Eftersom vÄrt mÄl Àr att du ska kÀnna till alla funktioner som denna app erbjuder. Vi presenterar följande handledning för att lÀra dig hur enkelt det Àr att skapa eller designa en anpassad mall i Corel Draw.

Det Àr ocksÄ möjligt att mallarna som Àr förinstÀllda i programmet inte uppfyller behoven för vissa av de projekt du behöver göra. PÄ det hÀr sÀttet Corel Draw erbjuder möjligheten att skapa anpassade mallar. Men först vill vi visa dig hur lÀtt det Àr att spegla, skeva, skala och placera objekt i Corel Draw.

Hur man skapar eller designar en anpassad mall i Corel Draw

NĂ€r vi skapar och sparar en mallÄven om vi ocksĂ„ kan anvĂ€nda mallar gratis, kan de innehĂ„lla vissa data som kommer att anvĂ€ndas i informationssyfte. Till exempel veck, antal sidor, kategori eller anteckningar du vill lĂ€gga till. Vi mĂ„ste göra detta för att organisera vĂ„ra mallar och hitta dem snabbare.

Efter att mallen Àr gjord kan vi inte bara lÀgga till objekt som bilder, texter, vektorer eller konstnÀrliga medier. Du kan ocksÄ definiera vissa egenskaper som fÀrgpalett, sidlayout, typsnitt etc. I nÀsta mall som vi skapar kommer vi att anpassa sidfoten och sidhuvudet.

För skapa eller designa en anpassad mall i Corel Drawförst mÄste vi skapa ett tomt ark. Och vi konfigurerar arkdesignen till A4, helst stÄende. DÀrefter mÄste vi inkludera guiderna, för detta mÄste vi vÀlja ikonen Alternativ pÄ egenskapsfÀltet och lÀgga till parametrar för de horisontella och vertikala riktlinjerna.

Nu mÄste vi lÀgga till element som kommer att finnas i sidhuvudet och sidfoten, i sidhuvudet kan vi lÀgga en vektor som kan vara en ritning. Du kan ocksÄ sÀtta din företagstext eller logotyp. Du kan ocksÄ lÀgga till linjer med verktyget TvÄpunktslinje i menyn Verktyg.

Du kan ocksÄ anvÀnda verktyget Artistic Medium för att fÄ det att se bÀttre ut, nÀr vi har skapat vÄr mall mÄste vi spara den. Men först mÄste vi konfigurera utskriftsalternativen och fÀrgpalettalternativen. Efter detta steg gÄr vi till fliken Arkiv och klickar sedan pÄ Spara som mall.

Hur man sparar en anpassad mall som vi skapade i Corel Draw

Nu har vi placerat filen i sparfönstret namn pÄ mallen och som ett teckensnitt kommer det att sparas som en Corel Draw CDT-mall. Som standard sparar programmet mallen i mappen Mallar. Men vi kan gruppera vÄra mallar i en annan mapp för att göra det lÀttare att hitta dem och ha dem alla pÄ samma plats, för att avsluta klickar vi pÄ Spara.

Det sista steget Àr att definiera mallens egenskaper, hÀr kan vi ge mallen ett namn. Vi kan ocksÄ lÀgga till data som ansikten, typer, kategori, sektor, veck och designeranteckningar. Efter att ha lagt till all denna information klickar vi pÄ Acceptera och vi har skapat vÄr anpassad mall.

NÀr vi börjar jobba och behöver hitta mallen vi skapat gÄr vi bara till fliken Arkiv i huvudmenyn. Klicka sedan pÄ alternativet Ny med mall, vÀnta tills fönstret visas och se en ny kategori som heter Mina mallar.

Vi klickar pĂ„ det hĂ€r alternativet och alla mallar vi har skapat visas, vĂ€lj den mall vi behöver och klicka pĂ„ Öppna. PĂ„ detta sĂ€tt har vi avslutat en mycket intressant handledning som kommer att hjĂ€lpa oss mycket med att skapa mallar. Och vi lĂ€rde oss vĂ€ldigt enkelt hur man skapar eller designar en anpassad mall i Corel Draw.

0 Shares