Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man skaffar det första och andra exemplaret av din CPF online gratis

Det är nu möjligt att begära din CPF online, oavsett om det är 1:a kopian eller 2:a kopian, processen är enkel och snabb att göra

Många vet inte, men det är möjligt att begära en CPF online och undvika all byråkrati med att utföra processen fysiskt. Det är möjligt att begära antingen den 1:a eller 2:a kopian, i processen utfärdar Federal Revenue dokumentet genom att fylla i ett formulär. Hela tjänsten är gratis och fungerar varje dag 24 timmar om dygnet, låt oss se hur du begär din CPF nedan.

Hur man utfärdar det första exemplaret av CPF online

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Det fysiska CPF-kortet har inte längre utfärdats av Federal Revenue Service sedan 2010, eftersom CPF-numret finns tillgängligt på andra dokument, såsom identitetskortet och CNH.

Kom ihåg att IRS endast kommer att utfärda ett registreringskvitto som kan skrivas ut av användaren och skrivas ut igen när det behövs. Processen vi kommer att se kan göras på en dator eller mobiltelefon webbläsare.

 1. I din webbläsare, gå till länken som motsvarar din situation, vilket kan vara Brasiliansk medborgare bosatt i landet, Brasiliansk medborgare bosatt utomlands eller utländsk medborgare.
 2. Ange uppgifter som namn, födelsedatum, väljar-ID, kön, födelseort och moderns namn och klicka sedan på Att skicka.
 3. Om slutförandet resulterar i utfärdandet av ett protokoll måste du presentera följande dokument vid en federal skatteenhet i Brasilien eller utomlands, med en schemalagd tid. Handlingar måste vara original eller bestyrkta kopior.
 4. Du kan sedan följa processen på Revenue-webbplatsen.

Om onlinesystemet för att utfärda CPF inte fungerar, gå till en partnernätverksenhet:

 • Folkbokföringskontoret för fysiska personer
 • Bank of Brazil
 • Caixa Econômica Federal
 • Post

Sedan pandemin har Federal Revenue själv gjort det möjligt att begära CPF online gratis, med hjälp av e-postadresser från varje stat. För att utfärda din CPF online behöver du några dokument, se vad de är nedan.

Dokument som krävs för att utfärda CPF online

Fall Nödvändiga dokument
Alla fall Officiell identifikationshandling med foto av den berörda personen. Observera: om identitetshandlingen inte innehåller födelseort, tillhörighet eller födelsedatum, ta även med födelsebevis eller vigselbevis.
Ålder mellan 18 och 70 år Ta även med: röstkort eller handling som styrker valregistrering.
16 eller 17 år Ta även med: officiell identitetshandling (med foto) på pappan eller mamman, om någon av föräldrarna begär det.
Ålder under 16 år Ta även med: officiell identifikationshandling med foto på den sökande (en av föräldrarna, vårdnadshavare eller vårdnadshavare) och dokument som styrker vårdnadshavare eller ansvar för vårdnad, i förekommande fall.
Andra fall av juridiskt ombud Ta även med: officiell identitetshandling med foto av den sökande; och dokument för att bevisa juridisk representation, i tillämpliga fall: fullmakt, förmynderskap, förmynderskapsavtal, inventarieberättelse, etc.
Representant för den avlidne Ta även med: dödsattest.

Med allt detta kommer du att vara redo att ge ut den första kopian av din CPF online. Låt oss nu se hur man utför processen, för att begära den andra kopian av CPF online.

Hur man utfärdar en andra kopia av CPF online

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

Låt oss nedan lära oss två olika sätt att utfärda den andra kopian av CPF online:

Genom CPF Digital-applikationen

 1. Gå till appbutiken och sök efter Individual (Android/iOS), ladda ner den till din mobiltelefon.
 2. Öppna applikationen och ange ditt CPF-nummer, födelsedatum och klicka Nästa.
 3. Applikationen kommer att be dig blinka och le, tills den artificiella intelligensen identifierar användarens närvaro, då måste du skicka en selfie.
 4. Efter validering kommer du att ha CPF på din mobiltelefon. Om du har ett körkort kommer även dokumentet att visas.

Via e-CAC-portalen

 1. Öppna i din webbläsare officiella Virtual Service-sidan (e-CAC). Du kan komma in via din mobiltelefons webbläsare.
 2. Ange din CPF, åtkomstkod och lösenord och klicka sedan Förskott. Om du föredrar det kan du välja att komma åt direkt med din Gov.br-data.

Kom ihåg att enligt Federal Revenue Service kan även nyfödda registreras hos CPF. Det är också viktigt att påpeka att utlänningar kan registrera sig för CPF via Federal Revenues webbplats. Det är inte nödvändigt att bo i Brasilien.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Registrering online är gratis. I partnernätverksenheter, såsom notariekontor, Banco do Brasil-filialer, Caixa och Correios, måste du betala en avgift på 7 R$.

För dem som vill reglera sin CPF online via internet är det möjligt att utföra processen enkelt. Det är dock endast möjligt om registreringsstatusen anses avstängd och det inte finns några pågående frågor i inkomstdeklarationen. Om så är fallet är det möjligt att slutföra processen online.

Berätta nu för oss, kunde du lära dig hur du utfärdar din CPF online? Hade du frågor eller svårigheter? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING