Hur man simulerar 3D-effekten av ett objekt som lÀmnar ett foto i Corel Photo Paint

0 Shares

I tidigare upplagor berÀttade vi om den underbara olika effekter som du kan inkludera i dina projekt med bildredigeringsprogrammet Corel Photo Paint.

Det visar sig att en av de visuella effekterna som fÄngade uppmÀrksamheten hos hundratals anvÀndare som anvÀnder den hÀr appen Àr 3D. Av denna anledning kommer vi att lÀra dem i den hÀr handledningen hur man simulerar 3D-effekten av ett objekt som kommer frÄn ett foto i Corel Photo Paint.

Som du kan lÀsa, med denna applikation kan du göra mycket realistiska effekter Och viktigast av allt, de Àr vÀldigt enkla att göra och har en professionell finish.

I en annan artikel kommer vi att lÀra dig hur du enkelt skapar spridningseffekten. Men nu ska vi visa dig hur jag kan simulera 3D-effekten av ett objekt som kommer frÄn ett foto i Corel Photo Paint.

Hur man simulerar 3D-effekten av ett objekt som kommer frÄn ett foto i Corel Photo Paint

Att fÄ göra detta underbart 3D-effekt, vi behöver ha 2 kopior av bilden och vi vÀljer en av bilderna för att klippa ut objektet som vi vill extrahera frÄn bilden. För att göra detta kommer vi att anvÀnda Crop Lab för att extrahera och sedan anvÀnda Eraser-verktyget för att ta bort dessa omrÄden, vilket var omöjligt att göra med det tidigare verktyget.

Efter att ha beskÀra vÄr bild, kommer vi att vÀlja den platta delen av bilden, för detta kommer vi att anvÀnda följande verktyg Maskförvandling. Den Àr placerad pÄ den vÀnstra sidopanelen i det första lÀget. Men först anvÀnder vi verktyget rektangelmask och vÀljer det bildlager vi har gjort klart.

Nu gÄr vi till bilden och placerar oss i nÄgot av de nedre hörnen, och drar sedan medan vi hÄller nere vÀnster musknapp. Vi flyttar den till andra sidan och slÀpper den och försöker bilda en inte för bred rektangel.

Sedan gÄr vi till masktransformeringsverktyget och sedan till fastighetsbar som ligger pÄ toppen.

LÄt oss vÀlja ett alternativ PerspektivgÄ sedan till nÄgon av de översta punkterna i rektangeln och, hÄll nere vÀnster musknapp, flytta mot mitten.

Vi slÀpper och klickar pÄ Apply, nu mÄste vi kopiera och klistra in tvÄ gÄnger. För att göra detta, tryck Ctrl + C för att kopiera, sedan Ctrl + B för att klistra in och tryck Ctrl + B.

Skapa olika lager för att simulera en 3D-effekt

Vi drar detta nya lager under bilden och vÀljer bilden och filen bild som vi kopierar kommer vi att skapa en kantlinje. För att göra detta, vÀlj bilden, placera oss sedan pÄ det hÀr lagret och högerklicka.

Och vi vÀljer ett alternativ Skapa en mask frÄn ett objekt och gÄ sedan till toppmenyn och vÀlj fliken Mask.

Sedan vÀljer vi alternativet Skapa och vÀljer Path from Mask, se till att utjÀmningen Àr pÄ 0 och klicka pÄ OK.

Nu vÀljer vi fÀrgverktyget och vÀljer den fyrkantiga borstspetsen och lÀmnar den med en diameter pÄ 20. Men allt beror pÄ vilken tjocklek du vill ha pÄ kanten, du kan alltid prova olika spetsar och tjocklek.

Innan du gör layouten vi tar bort bocken och vi vÀljer en fÀrg, det kan vara en som matchar bakgrundsfÀrgen.

Högerklicka nu pÄ sökvÀgen och vÀlj ett alternativ Penseldrag pÄ vÀg. Nu gÄr vi till kurshamnaren och gömmer banan.

Nu, för att avsluta, applicerar vi en skugga, vÀljer ett verktyg för det och applicerar det pÄ bilden. DÄ vÀljer vi Gaussisk oskÀrpa och vi stÀller in den pÄ fade 25, vi sparar den för att tillÀmpa den pÄ bilden vi har vÄrt objekt pÄ ocksÄ. Och sÄ hÀr slutar vi applicera en 3D-effekt.

0 Shares