Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ser vad barn gör på sina mobiltelefoner [Android e iPhone]

I denna moderna värld av digitala faror och hot är det av yttersta vikt för varje förälder att hålla barn säkra medan de använder mobiltelefoner. Det finns olämpliga webbplatser och appar, nätmobbning, (sex med sms), risk för internet och digitalt beroende och, värst av allt, rovdjur online som ditt barn kan utsättas för.

Det är viktigt att föräldrar upprättar tydliga regler om hur man använder teknik och pratar med sina barn om onlinesäkerhet. Med det sagt är det också en bra idé att regelbundet övervaka och kontrollera vad de gör på sina enheter, oavsett var de är.

Om du någonsin har undrat om ditt barn kan vara i fara, behöver du inte vänta och bita på naglarna. Det finns många verktyg du kan använda för att säkerställa att rovdjur inte jagar ditt barn. Här är våra tips om hur du övervakar dina barns sms, plats, appar och onlineaktiviteter.

I den här artikeln hittar du:

Håll dina barn säkra på sina iPhone-mobiler

När du har ett Apple-konto har du några olika alternativ för att se till att skurkarna inte riktar sig mot dina barn. Du kan dra nytta av iClouds meddelandefunktioner eller till och med vidarebefordra textmeddelanden till dig själv. Här är några steg-för-steg-guider för att skydda dina barn.

1. Vidarebefordra ditt barns sms till dig själv

Med det här tricket kan du komma åt alla meddelanden ditt barn skickar och tar emot. Allt du behöver göra är att justera inställningarna för att komma åt ditt barns iPhone. Följ dessa steg:

 1. Gå till inställningar och röra Meddelanden.
 2. gå sedan till Skicka ta emot. Du kommer att se en sida med de telefonnummer du har tillgång till.
 3. knacka Använd ditt Apple-ID för iMessage. En ruta kommer att dyka upp som ber dig att använda din standard Apple ID-e-post för iMessage.
 4. Välj Använd ett annat Apple-ID. Du kommer nu att logga in med ditt barns Apple-ID och lösenord.
 5. återvände till inställningar. så knacka Meddelanden.
 6. aktivera Vidarebefordra textmeddelanden.

Efter dessa steg kan du välja den enhet som du vill att dessa meddelanden ska vidarebefordras till. Det är dit alla ditt barns iPhone-sms går. Du kommer att se en verifieringskod, så se till att ange den för att bekräfta din enhet.

Vad händer om du inte vill att ditt barns meddelanden ska störa din enhet? Markera i så fall det här andra alternativet.

2. Övervaka textmeddelanden via iCloud

Om du använder iOS 12 eller senare kan du använda Apples synkroniseringsfunktion för molnmeddelanden. Genom att aktivera iCloud-synkronisering kan du komma åt all data på ditt barns enhet.

Se till att du aktiverar meddelandesynkronisering så att du kan läsa meddelanden på ditt barns telefon. Om de kommunicerar med någon med en dålig avsikt kommer du att veta det direkt. Följ dessa steg för att använda iCloud-meddelandesynkronisering.

Gå först till inställningar. Sök efter enheten du vill komma åt och tryck på iCloud. Där, aktivera strömbrytaren på Meddelanden. Vänta sedan tills synkroniseringen är klar.

Hur man ser vad barn gör på sina iPhone-telefoner

Här är några varningar. Du måste först känna till ditt barns Apple-ID och lösenord. Kom ihåg att när du anger ditt eget ID och lösenord kan det också synkronisera dina meddelanden till ditt barns enhet.

Håll dina barn säkra på sina Android-telefoner

Ingen iPhone? Inga problem. För gratis textspårning på Android, prova Spy Phone Labs Phone Tracker-appen. Denna gratisapp låter dig övervaka upp till fem telefoner.

Du kan spåra GPS, samtal, textmeddelanden och till och med webbaktivitet. Installera det bara på dina barns telefoner och skapa ett konto. Denna app skickar GPS-platsdata från mobiltelefonen var 30:e minut till kontrollpanelen, där du kan se data.

Du kan till och med ladda ner kontakter från en annan telefon för att se vem dina barn håller kontakt med. Om du ser ett misstänkt eller okänt namn som skickar ett meddelande till ditt barn kan du använda telefonsökningsverktyget för att se vem dina barn chattar med.

Hur man ser vad barn gör på sina mobiler i Phone Tracker-appen

Det bästa av allt är att det är tillgängligt för Android och Apple. Oavsett vilken typ av telefon ditt barn använder är de skyddade tack vare Phone Tracker. Inte illa för en gratis app!

platsspårning

De flesta större operatörer har sin egen platsspårningstjänst för enheter. Men på iPhones med iOS 10 eller senare finns det ett gratis sätt att få ditt barns telefon att dela sin platsinformation via iMessage. Se hur:

 1. Öppna ditt barns telefon telefon app och går till Kontakter. Välj sedan ditt namn.
 2. Från din egen kontaktsida, scrolla ned och tryck på dela min plats.
 3. Välj mellan dela i en timme, Dela i slutet av dagen, eller dela på obestämd tid.

Här är en annan bra app för Android- eller Apple-telefoner som du bör kolla in. Life360 är ett verktyg som låter dig hålla kontakten med vänner eller familj via din smartphone. Det är en platsbaserad varningsapp som låter dig veta var alla i din umgängeskrets är hela tiden.

Hur man ser vad barn gör på sina mobiler i Life360-appen

Dessutom erbjuder den massor av säkerhetsfunktioner, från 24/7 vägassistans till stulen telefontäckning och förarsäkerhetsvarningar – i ett lättanvänt paket. Medan gratisversionen låter dig se vart ditt barn är på väg, kan du köpa en prenumeration på ännu fler funktioner, som dessa:

 • 7 till 30 dagars platshistorik.
 • Lägg upp varningar så att du vet var dina familjemedlemmar är.
 • Olycksdetektering, med nödsamtal.
 • Upp till 500 USD i täckning för stulen mobiltelefon.
 • Identitetsstöldskydd och -återställning och kreditövervakning.
 • Tillgång till katastrofrapportering, medicinsk hjälp och resestöd.

Med andra ord, om ditt barn har problem kan du omedelbart veta vad som händer. Det är ett bra sätt att få sinnesfrid, särskilt eftersom vi alla oroar oss för våra familjemedlemmar när vi är ifrån varandra.

Tekniken kan hjälpa oss mycket att hålla kontakten virtuellt. Istället för att lita på textmeddelanden eller registrera dig för många olika appar och tjänster, kombinerar Life360 alla funktioner du behöver för att säkerställa att dina barn är säkra och sunda.