Hur man ser vad barn gör pÄ sina mobiltelefoner [Android e iPhone]

0 Shares

I denna moderna vÀrld av digitala faror och hot Àr det av yttersta vikt för varje förÀlder att hÄlla barn sÀkra medan de anvÀnder mobiltelefoner. Det finns olÀmpliga webbplatser och appar, nÀtmobbning, (sex med sms), risk för internet och digitalt beroende och, vÀrst av allt, rovdjur online som ditt barn kan utsÀttas för.

Det Àr viktigt att förÀldrar upprÀttar tydliga regler om hur man anvÀnder teknik och pratar med sina barn om onlinesÀkerhet. Med det sagt Àr det ocksÄ en bra idé att regelbundet övervaka och kontrollera vad de gör pÄ sina enheter, oavsett var de Àr.

Om du nÄgonsin har undrat om ditt barn kan vara i fara, behöver du inte vÀnta och bita pÄ naglarna. Det finns mÄnga verktyg du kan anvÀnda för att sÀkerstÀlla att rovdjur inte jagar ditt barn. HÀr Àr vÄra tips om hur du övervakar dina barns sms, plats, appar och onlineaktiviteter.

I den hÀr artikeln hittar du:

HÄll dina barn sÀkra pÄ sina iPhone-mobiler

NÀr du har ett Apple-konto har du nÄgra olika alternativ för att se till att skurkarna inte riktar sig mot dina barn. Du kan dra nytta av iClouds meddelandefunktioner eller till och med vidarebefordra textmeddelanden till dig sjÀlv. HÀr Àr nÄgra steg-för-steg-guider för att skydda dina barn.

1. Vidarebefordra ditt barns sms till dig sjÀlv

Med det hÀr tricket kan du komma Ät alla meddelanden ditt barn skickar och tar emot. Allt du behöver göra Àr att justera instÀllningarna för att komma Ät ditt barns iPhone. Följ dessa steg:

 1. GÄ till instÀllningar och röra Meddelanden.
 2. gÄ sedan till Skicka ta emot. Du kommer att se en sida med de telefonnummer du har tillgÄng till.
 3. knacka AnvÀnd ditt Apple-ID för iMessage. En ruta kommer att dyka upp som ber dig att anvÀnda din standard Apple ID-e-post för iMessage.
 4. VÀlj AnvÀnd ett annat Apple-ID. Du kommer nu att logga in med ditt barns Apple-ID och lösenord.
 5. ÄtervÀnde till instÀllningar. sÄ knacka Meddelanden.
 6. aktivera Vidarebefordra textmeddelanden.

Efter dessa steg kan du vÀlja den enhet som du vill att dessa meddelanden ska vidarebefordras till. Det Àr dit alla ditt barns iPhone-sms gÄr. Du kommer att se en verifieringskod, sÄ se till att ange den för att bekrÀfta din enhet.

Vad hÀnder om du inte vill att ditt barns meddelanden ska störa din enhet? Markera i sÄ fall det hÀr andra alternativet.

2. Övervaka textmeddelanden via iCloud

Om du anvÀnder iOS 12 eller senare kan du anvÀnda Apples synkroniseringsfunktion för molnmeddelanden. Genom att aktivera iCloud-synkronisering kan du komma Ät all data pÄ ditt barns enhet.

Se till att du aktiverar meddelandesynkronisering sÄ att du kan lÀsa meddelanden pÄ ditt barns telefon. Om de kommunicerar med nÄgon med en dÄlig avsikt kommer du att veta det direkt. Följ dessa steg för att anvÀnda iCloud-meddelandesynkronisering.

GÄ först till instÀllningar. Sök efter enheten du vill komma Ät och tryck pÄ iCloud. DÀr, aktivera strömbrytaren pÄ Meddelanden. VÀnta sedan tills synkroniseringen Àr klar.

Hur man ser vad barn gör pÄ sina iPhone-telefoner

HÀr Àr nÄgra varningar. Du mÄste först kÀnna till ditt barns Apple-ID och lösenord. Kom ihÄg att nÀr du anger ditt eget ID och lösenord kan det ocksÄ synkronisera dina meddelanden till ditt barns enhet.

HÄll dina barn sÀkra pÄ sina Android-telefoner

Ingen iPhone? Inga problem. För gratis textspÄrning pÄ Android, prova Spy Phone Labs Phone Tracker-appen. Denna gratisapp lÄter dig övervaka upp till fem telefoner.

Du kan spÄra GPS, samtal, textmeddelanden och till och med webbaktivitet. Installera det bara pÄ dina barns telefoner och skapa ett konto. Denna app skickar GPS-platsdata frÄn mobiltelefonen var 30:e minut till kontrollpanelen, dÀr du kan se data.

Du kan till och med ladda ner kontakter frÄn en annan telefon för att se vem dina barn hÄller kontakt med. Om du ser ett misstÀnkt eller okÀnt namn som skickar ett meddelande till ditt barn kan du anvÀnda telefonsökningsverktyget för att se vem dina barn chattar med.

Hur man ser vad barn gör pÄ sina mobiler i Phone Tracker-appen

Det bÀsta av allt Àr att det Àr tillgÀngligt för Android och Apple. Oavsett vilken typ av telefon ditt barn anvÀnder Àr de skyddade tack vare Phone Tracker. Inte illa för en gratis app!

platsspÄrning

De flesta större operatörer har sin egen platsspÄrningstjÀnst för enheter. Men pÄ iPhones med iOS 10 eller senare finns det ett gratis sÀtt att fÄ ditt barns telefon att dela sin platsinformation via iMessage. Se hur:

 1. Öppna ditt barns telefon telefon app och gĂ„r till Kontakter. VĂ€lj sedan ditt namn.
 2. FrÄn din egen kontaktsida, scrolla ned och tryck pÄ dela min plats.
 3. VÀlj mellan dela i en timme, Dela i slutet av dagen, eller dela pÄ obestÀmd tid.

HÀr Àr en annan bra app för Android- eller Apple-telefoner som du bör kolla in. Life360 Àr ett verktyg som lÄter dig hÄlla kontakten med vÀnner eller familj via din smartphone. Det Àr en platsbaserad varningsapp som lÄter dig veta var alla i din umgÀngeskrets Àr hela tiden.

Hur man ser vad barn gör pÄ sina mobiler i Life360-appen

Dessutom erbjuder den massor av sĂ€kerhetsfunktioner, frĂ„n 24/7 vĂ€gassistans till stulen telefontĂ€ckning och förarsĂ€kerhetsvarningar – i ett lĂ€ttanvĂ€nt paket. Medan gratisversionen lĂ„ter dig se vart ditt barn Ă€r pĂ„ vĂ€g, kan du köpa en prenumeration pĂ„ Ă€nnu fler funktioner, som dessa:

 • 7 till 30 dagars platshistorik.
 • LĂ€gg upp varningar sĂ„ att du vet var dina familjemedlemmar Ă€r.
 • Olycksdetektering, med nödsamtal.
 • Upp till 500 USD i tĂ€ckning för stulen mobiltelefon.
 • Identitetsstöldskydd och -Ă„terstĂ€llning och kreditövervakning.
 • TillgĂ„ng till katastrofrapportering, medicinsk hjĂ€lp och resestöd.

Med andra ord, om ditt barn har problem kan du omedelbart veta vad som hÀnder. Det Àr ett bra sÀtt att fÄ sinnesfrid, sÀrskilt eftersom vi alla oroar oss för vÄra familjemedlemmar nÀr vi Àr ifrÄn varandra.

Tekniken kan hjÀlpa oss mycket att hÄlla kontakten virtuellt. IstÀllet för att lita pÄ textmeddelanden eller registrera dig för mÄnga olika appar och tjÀnster, kombinerar Life360 alla funktioner du behöver för att sÀkerstÀlla att dina barn Àr sÀkra och sunda.

0 Shares