Hur man ser Track Athletics at Olympics 2020: viktiga datum, gratis livestream och mer

0 Shares

14 friidrottsevenemang kan ses under OS 2020. Händelserna, som sträcker sig från 100 m till 10 000 m, kommer att ge 10 dagars rekordprestationer – och den här sidan kommer att vara din handbok med viktiga datum och liveströmmar av friidrottsaktiviteten så att du inte missar en sekund .

Friidrottsaktiviteten sträcker sig från 30 juli till 8 augusti. De hängivna fansen bland er kanske har märkt att ett extra evenemang har lagts till schemat sedan Rio 2016 – blandat 4×400 m stafett … den här olympiska första är definitivt en händelse att se.

100 m herrar har varit ganska öppna sedan världsrekordhållaren Usain Bolt gick i pension. Men är världens snabbaste man i år, Trayvon Bromell, inställd på att fylla sina spikar? Eller har Andre De Grasse – den enda mannen som tävlat i Tokyo från 100m och 200m finalen i Rio – en chans? För att inte överträffas av männen är Shelly-Ann Fraser-Pryce den snabbaste kvinnan i livet men står inför stark konkurrens från regerande mästaren Elaine Thompson Herah och den europeiska hoppfulla Dina Asha-Smith. De kommer alla att vara på jakt efter 100m OS -guld.

Karsten Warholm och Sydney McLaughlin har redan satt nya världsrekord i herrarnas och dames 400 m häck i sommar, så Tokyo kan se dem sänka dessa ytterligare. Allyson Felix tar ut hindren ur ekvationen och vill lägga till ytterligare en olympisk medalj till hennes imponerande tal innan han går i pension, men kommer den regerande mästaren på 400 meter Shaunae Miller-Uibo att slå henne till guldet?

Håll dig uppdaterad om friidrottsbanan genom att se OS -liveströmmen 2020 tillgänglig på din plats. I den här guiden hittar du de viktigaste datumen du behöver ange i din kalender och hur du ser liveströmmar av alla dina favoriter tävla om guld vid OS 2020.


OS friidrott 2020: viktiga datum och tider

100 m herrar, final: Söndag den 1 augusti kl 21.50 JST / 1.50pm BST / 8.50am ET

100 m damer final: Lördagen den 31 juli kl. 21.50 JST / 1.50pm BST / 8.50am ET

200 m final herrar: Onsdagen den 4 augusti kl 21.55 JST / 1.55 BST / 8.55am ET

200 m damer: Tisdag den 3 augusti kl 21.50 JST / 1.50pm BST / 8.50am ET

400 m häckfinal herrar: Tisdag 3 augusti kl. 12.20 JST / 4.20 BST / 23.20 ET

400 m häckfinale damer: Onsdagen den 4 augusti kl. 11.30 JST / 3.30 am BST / 22.20 ET

400 m damer: Fredag ​​den 6 augusti klockan 21.35 JST / 13.35 BST / 8.35am ET

Blandad 4x400m stafettfinale: Lördag 31 juli kl. 21.35 JST / 13.35 BST / 8.35am ET

4x100m stafett herrar, final: Fredag ​​den 6 augusti klockan 22.50 JST / 14.50 BST / 9.50am ET

4×100 m stafett damer, stafett: Fredag ​​den 6 augusti kl. 22.30 JST / 14.30 BST / 9.30 ET

4: 400m stafett herrar: Lördag 7 augusti kl 21.50 JST / 1.50pm BST / 8.50am ET

4: e stafett damer, stafettfinal: Lördag 7 augusti kl 21.20 JST / 13.20 BST / 8.20 am ET

För alla viktiga tider och evenemang (inklusive lopp på längre distanser) har den officiella OS -sajten alla listade på ett ställe.


Gratis OS -friidrott live stream

Gratis, online Olympiska kanalen ser ut att ha höjdpunkter och annan programmering. Men om du vill ha en djupare täckning måste du titta på inhemska programföretag. De som bor i Storbritannien har fördelen av BBC: s gratis-till-luft-täckning till exempel, med sååååå mycket tillgängligt på BBC iPlayer.

Det är en liknande historia i Australien (Channel 7 och dess fullsatta 7plus online), Irland (RTE), Frankrike (TF1) och Tyskland (ARD och ZDF). Vi har ytterligare information om världsomspännande OS -strömmar nedan.

Hur man tittar på dina OS-livestreamar utomlands

De flesta länder erbjuder täckning av OS 2020, oavsett om det är en betald prenumeration eller gratis tjänst. Men om du upptäcker att du inte kan titta på dessa strömmar för att din arbetsplats eller utbildning har blockerat tjänsten, eller för att du befinner dig på en plats utanför ditt hemland, var inte rädd.

Allt du behöver göra är att ladda ner och installera ett VPN till din bärbara dator, telefon, surfplatta eller vilken enhet du försöker titta på. Att använda en VPN kommer att lura din enhet att tro att den är i ett annat land så att du kan njuta av din vanliga streamingtjänst säkert från vilken region som helst.

Använd en VPN för att titta på de olympiska spelen i Tokyo 2020 var som helst

ExpressVPN – få världens bästa VPN
Våra experter har provat och testat världens favorit VPN -tjänster och kommit fram till att ExpressVPN är det bästa som finns. Tjänstens stora hastighet är imponerande ensam, men lägger till högsta säkerhet, kompatibilitet med i stort sett alla streamingtjänster och dess förmåga att bryta även det tuffaste geografiska blocket, ExpressVPN är verkligen en av de bästa på marknaden.

Få ytterligare 3 månaders Express VPN GRATIS när du registrerar dig för en årsplan, eller betala $ 12,99 i månaden om det årliga åtagandet inte är något för dig. Alla ExpressVPN -planer har 30 dagars pengarna -tillbaka -garanti om du inte är nöjd med tjänsten.

– Prova ExpressVPN 100% riskfritt i 30 dagar

Att använda ett VPN är lika enkelt som en-två-tre …

1. Ladda ner och installera ett VPN – vår toppbild är ExpressVPN

2. Anslut till lämplig serverplats – öppna VPN -appen, klicka på “välj plats” och välj platsen för dig

3. Gå till sändarens livestream – så om du är från Storbritannien, gå bara till BBC iPlayer

GRATIS OS -bana friidrott live stream i Storbritannien

BBC kommer att ge över 350 timmars olympisk täckning i sommar, vilket gör detta till den första anlöpshamnen för de flesta som tittar på friidrottsaktiviteten i Storbritannien. Och även om dess täckning har minskat något från tidigare år, när det gäller friidrott kan du i stort sett garantera att det kommer att visa alla de stora heaten och finalerna när de händer.

Titta GRATIS på BBC 1, BBC 2 och online på BBC iPlayer -webbplatsen och appen – så att du kan titta på språng, på smarta TV -apparater, spelkonsoler och i stort sett alla strömmande enheter du kan tänka dig.

Discovery har dock plockat upp majoriteten av rättigheterna och värden på sina Discovery+ och Eurosport Player -plattformar i år. Du kan få Eurosport Player för bara £ 6,99 i månaden eller £ 29,99 för året. Men om du inte är säker på att denna alternativa täckning är något för dig kan du använda den 3-dagars kostnadsfria testperioden för att få en smakprov på täckningen.

Reser du utomlands under friidrott i Tokyo 2020? Ladda ner och installera ett VPN för att få tillgång till dina vanliga streamingtjänster som om du fortfarande var hemma i Storbritannien.

Hur man ser OS 2020 friidrott i USA med och utan kabel

I Amerika har NBC rättigheterna till OS -täckningen 2020, för vilken du behöver ett kabelabonnemang. Så om du redan har en kabel installerad är detta tjänsten för dig.

Om du befinner dig utan kabel är NBC: s streamingtjänst Peacock ett anständigt, billigt alternativ. Och det är särskilt bra nyheter, som Påfågel har bekräftat att den kommer att visa alla de stora spåråtgärderna gratis på tjänsten!

Vår guide för att titta på OS 2020 på påfågel kommer att förklara mer, men du kan se dess täckning på din dator, IOS, Android, Apple TV, Android TV och Fire TV -pinnar.

Se OS spela friidrott utan kabel

Sling TV är en streamingtjänst som kan erbjuda dig mer än NBC om du har fler streamingbehov att tillgodose. NBCSN kommer som en del av ett Sling Blue -paket på 35 dollar i månaden, men du kan vanligtvis hitta en bra affär om detta. Till exempel kan du få din första månad för endast $ 10 i skrivande stund.

Alternativt kan du titta på något som FuboTV. Det bär massor av fler kanaler och är tillgängligt att prova med en gratis 7-dagars provperiod, men den normala månadskostnaden är mycket dyrare från $ 64,99.

Få det bästa erbjudandet på TV -streamingtjänster

Hur man tittar på OS spår friidrott i Kanada

OS 2020 -täckningen i Kanada delas upp på ett antal olika streamingtjänster. Dessa inkluderar Sportsnet, TSN, CBC och TLN. Vi föreslår att du tittar på dina lokala listor för att hitta ett mer specifikt schema över vem som visar friidrottens täckning när.

Ni norr om gränsen kan titta på online på CBC, där det finns en mängd live -action att få tillgång till gratis. CBC har också en app som är tillgänglig på iOS, Android, Apple TV och Amazon Fire TV Stick, så att du kan titta på den enhet du föredrar.

Om du inte är i det här området kommer du att titta på betald för OS -täckning från Sportsnet, TSN och TLN.

Om du befinner dig utomlands under spelen, kom ihåg att med hjälp av en VPN kan du komma åt dina favoritströmmande tjänster när du är utomlands.

Hur man live streamar friidrott vid OS gratis i Australien

GRATIS olympisk täckning finns i Australien på Channel 7 och dess online 7Plus -streamingtjänst.

Aussie’s erbjuder några av de mest omfattande, gratis livesändningarna av spelen. Online -alternativet 7Plus ger dig friheten att titta på vilken enhet som helst, från en bärbar dator, surfplatta eller smartphone.

Inte i Australien? Använd en VPN när du är hemifrån för att fånga all olympisk täckning från din lokala leverantör.

Hur man ser OS -friidrott i Nya Zeeland

Nya Zeelands sändare TVNZ och dess TVNZ OnDemand -streamingtjänst ger Kiwi gratis olympisk täckning.

Om denna täckning inte räcker för dig kan du köpa ett veckokort på 19,99 dollar för Sky Sport, som också täcker åtgärden.

Andra OS -sändare runt om i världen 2020

Som det största globala sportevenemanget kommer det inte som en överraskning för dig att de flesta länder kommer att ha en viss täckning av Tokyo 2020 – om än till olika priser och olika täckningsnivåer.

Det finns en särskild Wikipedia -sida med en omfattande lista över alla kanaler som täcker OS om du inte är i ett av de länder som nämns ovan.

Jämför de bästa övergripande VPN -tjänsterna 2021 efter pris:

0 Shares