Hur man ser Facebook för nÄgon som blockerat mig | SpÄrningsprofiler

0 Shares

Facebook Àr ett av de mest anvÀnda sociala nÀtverken idag, bÄde för ditt företag och för att dela ditt privatliv med dina kontakter.

Som anvÀndare har alla mÄnga alternativ för att anpassa sin profil efter sin egen bekvÀmlighet eller preferenser; bland dem blockerar andra mÀnniskor som inte vill gÄ med i deras sociala utrymme. För att lÀra dig lite om det hÀr alternativet och hur det fungerar, lÀs den hÀr artikeln.

Vad hÀnder nÀr du blockerar nÄgon pÄ Facebook?

Att blockera nĂ„gon pĂ„ Facebook skiljer sig frĂ„n att ta bort dem frĂ„n din vĂ€nlista. Även om du vĂ€ljer att blockera en profil kommer automatiskt att sluta vara din vĂ€n pĂ„ det sociala nĂ€tverket, men blockering innebĂ€r mycket mer.

Blockera nÄgon du kommer inte att kunna komma Ät dina gamla och nya inlÀgg, meddelanden och kommentarer. Din profil kommer att försvinna och du kommer inte att kunna se den frÄn den lÄsta profilen, och du kommer inte att kunna komma Ät informationen som den delar.

Det Àr som om bÄda kontona Àr borta, men bara det ena för det andra, eftersom resten av anvÀndarna kommer att kunna komma Ät bÄda vÀggarna utan problem.

Den blockerade personen kommer inte att fÄ nÄgot meddelande om det Du kommer inte att kunna följa deras publicering, men du kommer att kunna ta reda pÄ om du kommer att föreslÄ genom att följa nÄgra steg som vi kommer att förklara senare.

PÄ samma sÀtt kommer ingen av dem att kunna komma Ät den andra partens innehÄll pÄ delade sidor, vare sig det Àr kommentarer eller taggar som relaterar till tredje part.

Deras profiler kommer inte heller att visas i andras sökresultat. Och Àven om de ibland kan dyka upp nÀr nÄgon av oss försökte kontrollera profilen, kommer Facebook att ta dem till en tom sida.

NÀr det gÀller Messenger sÄ ocksÄ du kommer att tappa kontakt och synlighet av berÀttelsen. Gamla konversationer försvinner inte, men du kommer inte att kunna Äterkoppla med dem direkt frÄn din profil. DÀremot kan meddelanden delas via gruppchattar.

Vanligtvis fÄr du ett meddelande nÀr en blockerad person gÄr in i en av gruppchattarna, sÄ Àven om du inte har lagt till nÄgon kan du vara medveten om det.

Det mÄste man ta hÀnsyn till du kan inte blockera nÄgon som inte finns pÄ din vÀnlista. Dessutom kommer Facebooks blockering inte att gÀlla för spel och applikationer utvecklade av tredje part pÄ och utanför webben.

Om du nĂ„gon gĂ„ng bestĂ€mmer dig för att Ă„ngra blockeringen kommer du Ă„terigen att fĂ„ tillgĂ„ng till vĂ€ggen och all information du delat före, under och efter blockeringen. ÄndĂ„ kommer vĂ€nskapen pĂ„ webben inte att Ă„terstĂ€llas.

Hur kan jag se de personer jag har blockerat pÄ mitt Facebook-konto?

Om du vill veta hur mÄnga personer du blockerade pÄ Facebook Àr det vÀldigt enkelt, gÄ bara till instÀllningarna för att kontrollera vem du blockerade med följande instruktioner:

FrÄn mobilappen

Tryck pÄ det nedre högra hörnet av Facebook. Rulla ned och tryck pÄ InstÀllningar och integritet sedan InstÀllningar. Rulla ned till MÄlgrupper och synlighet och tryck pÄ Blocker. Du kommer att se en lista över personer som du har blockerat pÄ Facebook. HÀr kan du:

Avblockera nĂ„gon: Klicka pĂ„ “Avblockera” bredvid namnet pĂ„ personen du vill avblockera och vĂ€lj “Avblockera” för att bekrĂ€fta. FĂ„ mer detaljerade instruktioner om hur du avblockerar personer pĂ„ Facebook.

Blockera nĂ„gon: Tryck pĂ„ “LĂ€gg till” i blockeringslistan, ange namnet pĂ„ personen du vill blockera och vĂ€lj “Blockera”. Tryck sedan pĂ„ “Blockera” för att bekrĂ€fta Ă„tgĂ€rden.

Med PC

Klicka pÄ det övre högra hörnet av Facebook. Att vÀlja InstÀllningar och integritet och klicka pÄ InstÀllningar. Klicka pÄ LÄs till vÀnster pÄ skÀrmen. I avsnittet Blockera anvÀndare ser du en lista över personer som du har blockerat pÄ Facebook. HÀrifrÄn kan du:

  • Avblockera nĂ„gon: Klicka pĂ„ Avblockera bredvid namnet pĂ„ personen du vill avblockera.
  • Blockera nĂ„gon: Att blockera nĂ„gon frĂ„n Facebook kan fĂ„ olika konsekvenser, men det Ă€r extremt enkelt att göra. Ange namnet pĂ„ personen du vill blockera och klicka pĂ„ Blockera. VĂ€lj sedan Blockera till [nombre] för att bekrĂ€fta Ă„tgĂ€rden.

SÀtt att ta reda pÄ om nÄgon har blockerat dig pÄ Facebook

För att veta vem som har blockerat dig, det finns inget sÄdant exakt alternativ som i föregÄende avsnitt, men du mÄste följa nÄgra riktlinjer för att avgöra om din gamla kontakt har blockerat dig:

sökresultat

Sök efter det i din profil. Om din profil inte visas i resultatenjag kanske blockerade dig. Det kan dock ocksÄ betyda att de raderat sitt konto eller att Facebook har avslutat det, sÄ du bör fortsÀtta med din utredning.

Genom att göra en Google-sökning kan du bekrÀfta denna teori för om ditt konto kommer frÄn detta medium betyder det att du har blockerats.

Gemensamma vÀnner

Om dina vÀnner enkelt kan se hans profil, tagga honom eller kontakta honom via Messenger kan de ha blockerat dig.

VĂ€ggstolpar

Om du försöker skicka inlÀgg pÄ deras vÀgg, alltsÄ direkt till deras profil, och du inte kan göra det, Àr det ocksÄ ett tecken pÄ att de har blockerat din profil.

Kan jag se profilen för nÄgon som har blockerat mig?

SjĂ€lvklart. Även om du inte kan komma Ă„t ett konto som har blockerats, du kan göra detta genom ett alternativt konto du hareller genom att anvĂ€nda kontot för en vĂ€n som Ă€r villig att lĂ„na ut det till dig.

Du kan ocksÄ komma Ät vÀggen som nÀmnts tidigare, med hjÀlp av Googles sökmotor. För detta mÄste vi veta exakt anvÀndarnamnet som blockerade dig.

0 Shares