Hur man ser batteriprocenten på en iPhone

0 Shares

Om du har en iPhone med hemknapp är det enkelt

Om du har en iPhone 8 eller tidigare (gäller även för iPhone SE 2020) bör du veta att det är möjligt att se batteriprocenten på skärmen hela tiden , närmare bestämt i den övre högra delen av den. På ett inbyggt sätt är detta ett värde som vanligtvis är avaktiverat, så du måste gå till Inställningar> Batteri och aktivera alternativet “Visa procent”. När detta är gjort tror vi inte att mycket förklaring behövs, eftersom 100% kommer att vara att batteriet är fullt och 1% att du måste köra för att ladda det. Och nej, vi pratar inte om 0% eftersom det är fysiskt omöjligt för dig att se den andelen eftersom iPhone skulle ha stängts av tidigare (om inte ditt system har ett fel).

porcentaje bateria iphone 7

I iPhone X och andra med “notch”

Telefoner som iPhone X och dess senare versioner kommer med det välkända “notch”, vilket är det hack som enheter har överst på skärmen för att hysa högtalaren, kameran och sensorerna för ansiktsupplåsning. Just det hacket är boven i att procenten inte kan visas på skärmen permanent eftersom det skulle hindra annan information från att dyka upp. Så hur kan du se procenten? Endast genom att öppna kontrollcentret genom att skjuta uppifrån och ner till höger. Du kommer att märka att procentsatsen nu visas bredvid batteriikonen.

porcentaje bateria iphone notch

Se mer batteriinformation på vilken iPhone som helst

iOS-operativsystemet erbjuder en del användbar information om batteriet som kan konsulteras när som helst. För att göra detta måste du gå till Inställningar> Batteri och oavsett vilken iPhone du har kommer du att se följande aspekter:

  • Aktivering av lågeffektläget som kommer att stoppa telefonen från att utföra vissa bakgrundsprocesser när den aktiveras för att spara batteri.
  • Batterigraf där du kan se hur batteriprocenten har minskat (eller ökat om den laddas) beroende på de senaste timmarnas gång.
  • Appar som drar mer batteri , ordnade efter procent och med möjlighet att även se de protokoll som varit aktiva.

Utöver dessa hittar vi den kontroversiella delen av batteriets hälsa. Och vi kallar det kontroversiellt eftersom det verkligen är ett värde som vissa ger alltför stor vikt och som även vissa Apple-proffs kallar vägledande eftersom det verkligen är svårt att avgöra vad den exakta nivån av försämring av ett batteri är. Apple visar en procentandel som kommer att gå från 100 % till mindre beroende på dess slitage. Om din iPhone redan kräver ett batteribyte för att fungera optimalt igen, kommer det att visas i det här avsnittet, där du också kan aktivera optimerad laddning . Det senare innebär att iPhone, genom artificiell intelligens, kan lära sig av dina vanor och ladda batteriet från 80 % till 100 % endast när den anser att det är lämpligast för att undvika att skada batteriet.

salud bateria iphone 8

Kom i alla fall ihåg att det finns tekniker för att kalibrera iPhone-batteriet och få alla dess värden omräknade. Så om din enhet fungerar felaktigt i denna mening kan du få den att fungera bra igen utan att byta batteri och till och med utan att behöva återställa operativsystemet.

0 Shares