Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man schemalägger e-postmeddelanden från en iPhone eller iPad

Ett verktyg som många användare behöver

På en daglig basis tas många e-postmeddelanden emot och skickas. Speciellt om du är en person som arbetar på ett kontor eller med olika företag samtidigt. Vid dessa tillfällen är frakt på ganska sena timmar inte det mest lämpliga att göra och att vara medveten om att trycka på “skicka”-knappen är inte det mest bekväma från dag till dag. Det är därför det finns möjlighet att i vissa fall schemalägga e-postmeddelanden, vilket sker i vissa meddelandeappar när man skickar olika meddelanden.

Schemalägg e-postmeddelanden från en iPhone eller iPad

På så sätt kan du själv välja dag i månaden samt tidpunkt då du vill att ett specifikt mejl ska skickas. Som vi säger kan den användas för att undvika att behöva vara irriterande sent på kvällen eller helt enkelt inte starta en mailkonversation samtidigt. Även om inte alla e-postklienter inkluderar den här funktionen, till exempel den inbyggda Apple. Här visar vi hur du kan göra det med olika applikationer som du hittar till free på din iPhone eller iPad.

Mail tillåter inte att schemalägga någon e-post

Tyvärr saknar den inbyggda Mail-applikationen allvarligt vissa funktioner. En av dem är utan tvekan schemaläggning av e-postmeddelanden. Det finns ingen möjlighet att kunna schemalägga ett e-postmeddelande som ska skickas vid en viss tidpunkt i framtiden, vilket gör det nödvändigt att använda andra inbyggda applikationer. Detta är utan tvekan ett allvarligt problem på sätt och vis eftersom det är livsviktigt för många människor. Faktumet att inte oroa sig för när man ska skicka ett specifikt meddelande via e-post är viktigt i de allra flesta fall eftersom många människor arbetar natt och det är nödvändigt att ha ett schema för denna typ av kommunikation.

Icono Mail

Men som vi säger, det finns andra tredjepartsapplikationer som används i stor utsträckning av användare och som bland deras egenskaper inkluderar dessa funktioner. Utan att uppenbarligen ta bort att denna funktion i framtiden kan implementeras bland många andra som det finns vissa brister av. Men lyckligtvis i App Store kan du hitta ett brett utbud av e-posthanteringsapplikationer gjorda av tredje part som inte integrerar dessa programmeringsfunktioner.

E-postschemaläggning i Gmail

Gmail är en av de mest använda klienterna i världen för att hantera e-post. Detta beror på att det finns många konton som finns med denna domän på grund av alla de oändliga tjänster som erbjuds av företaget till den store G. I sin ansökan för iPhone eller iPad är det lätt att schemalägga ett e-postmeddelande. Du behöver bara klicka i det nedre högra hörnet på avsnittet “Skriv”.

programmera e-post gmail

Ange all e-postdata som textens brödtext samt mottagaren och gör dig redo att schemalägga det. För att göra detta behöver du helt enkelt gå till det övre högra hörnet i de tre punkterna med syftet att öppna en rullgardinsmeny. Bland alternativen som visas som standard utmärker sig frakt i morgon bitti, imorgon eftermiddag och måndag morgon i följande vecka. Men om inget av dessa alternativ passar dig kan du välja avsnittet “Välj datum och tid” för att programmera det på ett mycket mer exakt sätt genom att välja den specifika dagen i popup-kalendern samt tid.

Sättet att programmera i Spark

Både på iPhone och iPad är en av de mest använda hanterarna av användare Spark. Det gör det möjligt att gruppera konton för olika tjänster och ha all post på ett ställe. Bland många av dess funktioner sticker schemaläggningen av e-postmeddelanden så att de kommer fram på ett specifikt datum ut. För att göra det helt enkelt måste du göra följande:

  • Skriv ett nytt e-postmeddelande i appen.
  • Längst ner ser du en ikon som har en liten klocka. Klicka på detta.
  • I menyn som visas väljer du den tidslucka du vill skicka, även om du även kan anpassa datumet i framtiden.

programmerar mail gnista

Även om applikationen erbjuder användarna möjligheten att ha direkt tillgång till de vanligaste timmarna då du vill skicka dina e-postmeddelanden. På så sätt är fläkten mycket mer öppen för att vara produktiv med denna applikation. Och allt detta utan att behöva betala något extra eftersom denna funktionalitet inte finns i den utrustningspaket som Spark har implementerat. Detta är något som andra applikationer inte kan säga var om du måste betala ett abonnemang för dessa typer av funktioner som är grundläggande för många användare.

E-postschemaläggning i Newton

En annan klient som kan hittas i App Store där alla e-postkonton är grupperade är Newton. Trots att du har ett prenumerationsprogram är de mest grundläggande funktionerna tillgängliga helt utan kostnad. En av dem är möjligheten att schemalägga e-postmeddelanden. För att göra detta måste du helt enkelt följa följande steg:

  • När du har skrivit mejlet klickar du på klockan som du hittar längst ner.
  • Bland alternativen som visas på uppföljningen till höger längst ner och separat kommer du att ha möjlighet att klicka på ‘Skicka senare’.
  • Genom att klicka här kommer en kalender upp där du kan välja tid och datum du vill att din e-post ska skickas.

Newton

Alla meddelanden som väntar på att skickas kommer att finnas kvar i utkorgen. Dessutom kan du vid programmering välja att avboka försändelsen när mottagaren tidigare skickat ett mejl till dig. På så sätt garanterar det att du inte skickar ett svar som är malplacerat när de redan har svarat på ett meddelande som du har kunnat skicka tidigare eller som helt enkelt har kommit till dig helt från grunden. Även om detta är något helt valfritt och det är inte obligatoriskt att aktivera det eftersom det alltid kan lämnas omarkerat, även om det som standard alltid är aktiverat så du måste vara ganska försiktig.