Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man sätter på ficklampan på Android manuellt och med Ok Google

Vet du inte hur du sätter på din Android-telefons ficklampa? Här är 3 sätt att göra detta

Det fanns en tid när din smartphones ficklampsfunktion var en unik funktion (Nokia säger så), men när folk insåg att du kunde använda kamerans inbyggda blixt för att lysa upp ett mörkt rum, exploderade det av tredjepartsapplikationer för att låta får du lätt tända ficklampan, inklusive att använda ett röstkommando som “ok google“.

Så småningom införlivades ficklampan i operativsystemet Android, som idag representerar majoriteten av smartphones i världen. I den här artikeln kommer vi att lära dig flera sätt att tända ficklampan, inklusive att använda Google Assistant.

Slå på Android ficklampan i snabbinställningarna

Detta borde fungera för alla nyare smartphones – det har varit en del av Android sedan Android 5.0 Lollipop 2014.

  1. Svep nedåt från toppen av skärmen för att visa ikonerna för snabbinställningar.
  2. Hitta ikonen “Ficklampa” och tryck på den. Ficklampan bör visas omedelbart.slå på android ficklampa
  3. Tryck på ficklampsikonen en andra gång för att stänga av den.

Hur man sätter på ficklampan på en Android med Google Assistant

  1. Tryck och håll ned hemknappen längst ned i mitten av telefonen tills popup-fönstret för Google Assistant visas. Om din telefon är inställd på att höra “OK Google”, kanske du inte ens behöver göra detta – säg bara “OK Google”.
  2. Säg det “OK Google sätter på ficklampan.” Ficklampan bör visas omedelbart.slå på ficklampa ok google slå på ficklampa
  3. Du kan stänga av ficklampan på samma sätt; säg “Ok Google, stäng av ficklampan”.

Hur man sätter på ficklampan på vissa Android-enheter med en gest

Ett litet antal Android-smarttelefoner kan aktivera ficklampa med en gest, men det finns inget standard eller systematiskt sätt att avgöra om din telefon har en inbyggd ficklampsgest. Om du vill utforska den här möjligheten, här är några sätt du kan komma igång:

  • Kontrollera gester i Inställningar. Vissa telefoner har en gest i Inställningar som du kan aktivera. Öppna appen Inställningar och leta efter Gester. Om du ser ett alternativ för att aktivera en ficklampsgest, slå på den.
  • Vissa Motorola-mobiltelefoner låter dig slå på ficklampan genom att skaka telefonen i en “klippande” rörelse.
  • OnePlus-smarttelefoner låter dig aktivera ficklampan genom att rita en “V”-gest på skärmen (för att detta ska fungera måste skärmen vara avstängd).

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.