Hur man sätter mer än ett fingeravtryck i Touch ID på min iOS iPhone (exempel)

0 Shares

En av de största fördelarna med de flesta enheter Telefon, är att de fortfarande skyddar användarens information, nu med hjälp av ett fingeravtryck som ägaren bestämmer så att endast användaren har tillgång till användarens data. Apple har dock aktiverat alternativet att placera mer än en fingeravtryck I Touch ID från ¡telefon. Här får du lära dig hur du gör.

Om du är ny på en av dessa enheter och vill veta hur du snabbt ställer in din nya iPhone för första gången, kanske du är intresserad av artikeln i föregående länk.

Nu, om din mobiltelefon har fingeravtrycksproblem och du inte vet vad du ska göra, kan du lära dig hur du fixar iPhone Touch ID-fel om fingeravtryck inte fungerar i den här länken.

Det är ett verktyg som Manzana det är faktiskt en bra säkerhetsåtgärd som har använts av användarna. Det finns fortfarande telefonägare som gillar att dela denna metod med sin partner eller någon annan.

Därför kommer du i den här artikeln att lära dig hur du använder Touch ID och hur du ställer in mer än ett fingeravtryck. Och om du redan använder det och presenterar problem kommer du också att lära dig hur du löser dem.

Hur använder man Touch ID?

Innan vi kan börja använda den måste vi konfigurera den. För detta måste du skapa en kod på din enhet. Du måste se till att både hemknappen och ditt finger är rena och torra. Detta är nödvändigt för att det inte ska uppstå problem vid markering av banan.

Gå till Inställningar, Touch ID och kod och ange lösenordet. Välj sedan Lägg till fotavtryck. Placera fingret på sensorn utan att trycka tills du uppmanas att lyfta fingret.

Du kommer att bli ombedd att ta bort och sätta tillbaka stången tills den är helt på plats. Det är bra att ändra positionen på fingret. På nästa skärm kommer du att bli ombedd att justera ditt fingeravtryck, denna gång markera kanterna på dina fingrar på sensorn.

När du har ställt in ditt fingeravtryck kan du använda det för att låsa upp din enhet genom att helt enkelt placera ditt fingeravtryck på sensorn, och du kan även göra inköp på Tunes Store, App Store och Apple Books.

Hur ställer jag in mer än ett fingeravtryck med Touch ID?

Om du vill ställa in mer än ett fingeravtryck, till exempel en andra tumme eller pekfinger, eller kanske ställa in ett annat fingeravtryck, är proceduren mycket enkel.

Du måste gå tillbaka till Touch ID-inställningarna och trycka på “Lägg till ett spår” ännu en gång. Du måste följa samma steg ovan. Placera fingret upprepade gånger på sensorn tills processen är klar och det andra fingret är korrekt inställt.

Sedan kan du identifiera dem genom att placera dem namn på spår. Och om du vill ta bort dem i framtiden kan du också göra det enkelt.

För att göra det, gå helt enkelt tillbaka till inställningarna för Touch ID och kod, placera fingret på Start-knappen för att identifiera vilken det är och tryck på fingeravtrycket du vill byta namn på och skriv in det. Och om du vill ta bort det, välj “Radera spår”.

Hur fixar jag Touch ID-problem?

Det första du bör se till är att din enhet har den senaste versionen av IOS, om den inte är det är det väldigt enkelt att uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS.

Det är också mycket viktigt att fingret och sensorn är rena och torra som nämnts ovan.

För hålla sensorn renDu kan använda en ren, luddfri trasa för att ta bort alla spår av smuts eller smuts.

Placera hela fingret på sensorn tills den nuddar metallkanterna, men utan att utöva tryck. Ta heller inte bort fingret snabbt, utan låt det skanna helt.

Ibland kan telefonskalet hindra skanningsprocessen vilket kan leda till problem när du låser upp enheten. Av denna anledning är det absolut nödvändigt att sensorn fram till den omgivande ringen är helt exponerad.

En annan sak du bör se till är att det finns ett alternativ i konfigurationen Touch ID att använda ditt registrerade fingeravtryck när du låser upp ¡din telefon och/eller gör inköp från ¡Tunes och App Store.

Se också till att du har ställt in ditt fingeravtryck i förväg. Du kan försöka konfigurera mer än en från de andra fingrarna för att göra det enklare låsa upp enheten.

Apple tillhandahåller också lösningar på dessa problem genom teknisk support från sin webbplats.

0 Shares