Hur man säkerställer en sömlös B2B-webbplats omdesign

0 Shares

New Breed webbdesigner som arbetar vid en dator.

Webbplatsomformningsprojekt är ett betydande åtagande. Av alla anledningar måste du göra om din webbplats, det finns lika många anledningar att inte göra det.

Men gjort på rätt sätt överväger fördelarna vida nackdelarna. En effektiv process kan leda till en snygg webbplats som genererar robust trafik och sömlöst guidar dina potentiella kunder genom deras köpares resa.

Planera

En av de vanligaste problemen som marknadsförare möter är viljan att hoppa rakt in i designen av sin webbplats. Sugen på att ligga i framkant av trender och att få din webbplats att se bäst ut bland dina konkurrenter kan vara svår att ignorera, men att skynda på din process kan leda till en webbplats som underpresterar.

Användarupplevelse isberg för webbdesign.

För att skapa en webbplats som är effektfull och hjälper till att uppnå dina affärsmål, måste du ha en god förståelse för dina användare och de idealiska konverteringsvägarna de bör ta för att bli kund.

Genom att förstå dina målköpares personas kan du definiera vilken typ av innehåll du behöver för att attrahera och vårda dem mot att bli kund. Tänk på de unika utmaningarna och smärtpunkterna för dina köpare och hur du löser dem. Börja sedan att fylla i stegen som kopplar din lösning till din köpares problem. Denna process definierar din webbplats informationsarkitektur.

Din informationsarkitektur definierar hur besökarna kommer att hitta det innehåll de behöver och gå vidare genom din webbplats. Det betyder att du definierar din webbplatss navigering och underliggande sidstruktur. Precis som med allt annat på din webbplats är det bra att ta en användare-först-inställning till din navigering. Du bör strukturera din navigering så att den överensstämmer med vad dina användare skulle tycka är mest användbart jämfört med vad som är mest meningsfullt för din interna organisation.

Med dessa element etablerade är ditt nästa steg att utarbeta wireframes som ger ritningen för allt du har planerat. Detaljerade, genomtänkta wireframes ger designers och utvecklare en visuell guide till hur ditt innehåll kommer att struktureras och läggas ut, samt hur webbplatsmoduler kommer att fungera för att på bästa sätt underlätta de konverteringsvägar du har definierat.

Det är viktigt att ha din innehållsstrategi och informationsarkitektur definierade innan du går in i de senare stadierna för att säkerställa att designen och funktionaliteten på din webbplats tjänar dina användare.

Innehåll

Oavsett hur snygg din webbplats ser ut efter en omdesign, fungerar den inte utan innehåll av hög kvalitet. Det är otroligt viktigt att investera mycket tid i att skapa övertygande, pedagogiskt innehåll som håller användarna på din webbplats och driver dem mot konvertering.

Från att attrahera en publik baserat på utmaningen de letar efter till att bevisa din lösnings värde, är det viktigt att du skapar innehåll som är unikt för din publiks behov när de går vidare genom tratten.

När det gäller att göra din webbplats omdesign mer sömlös och effektiv finns det några bästa metoder att komma ihåg:

Skriv för dina användare

Som allt annat på din webbplats är ditt innehåll till för dina användare. Se till att ditt innehåll svarar på deras behov och utmaningar och använder en ton och en röst som resonerar med dem kontra människorna i din organisation. Om din speciella skrivstil inte stämmer överens med vad din publik vill ha, kommer de att vara mindre benägna att engagera sig i det.

Använd den inverterade pyramidmetoden

Med mängden tillgängligt innehåll är det stor konkurrens om din användares uppmärksamhet. Den inverterade pyramidmetoden att skriva prioriterar den viktigaste informationen först och inkluderar andra mindre viktiga detaljer genom hela verket. Detta gör det möjligt för användare att både snabbt skumma igenom innehållet efter de viktigaste takeaways och engagera sig mer om informationen fångar deras uppmärksamhet.

Utnyttja olika typer av innehåll

Skriftlig kopia är inte alltid det bästa sättet att fånga uppmärksamhet eller utbilda dina användare. Att utnyttja video, design eller andra former av innehåll är ett bra sätt att ge visuell variation till din webbplats och presentera information på nya sätt.

Använd wireframes för att informera ditt innehåll

Att skriva innehåll innan du har gjort någon planering är ett recept på katastrof. De wireframes som du skapar för din webbplats bör direkt informera mängden innehåll du måste skapa. Genom att använda dem som ritningar bör du kunna avgöra vilket innehåll som kommer att presenteras i korta rubriker, långa stycken, videor eller något annat som du har definierat i planeringsstadiet.

Design och utveckling

Förutsatt att du har gjort rätt planering kan du gå in i designstadiet för ditt redesignprojekt. Det är vid denna tidpunkt som du kan utnyttja grunden du redan har etablerat för att börja lägga på de visuella elementen som kommer att hjälpa till att driva användarna längs de vägar du har definierat.

Design för det varumärke du vill ha

För att göra din webbplats omdesign mer sömlös och helst långvarig är det bäst att designa för det varumärke du vill ha jämfört med det du har. Det sista du vill är att designa om din webbplats bara för att upptäcka att dess visuella identitet inte är synkroniserad med ditt varumärke på bara några korta månader.

Ditt varumärke är vad du vill att dina besökare ska tänka och känna om ditt företag. Med din webbplats som hem för ditt varumärke är det viktigt att den presenterar en korrekt skildring av det. Om ditt nuvarande utseende och känsla inte ger ifrån sig de egenskaper som du vill att ditt företag ska definieras av, är det dags att ändra på din webbplats omdesign.

Modulär design och utveckling

En annan del av en framgångsrik omdesign är att ta ett modulärt tillvägagångssätt för din webbdesign och utveckling.

Beroende på ditt CMS, om ditt utvecklingsteam kodar en modulär webbplats, kan din marknadsföring eller andra mindre tekniskt utbildade team uppdatera din webbplats över tid utan stöd från utvecklare. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för ditt team att dra och släppa element på sidor eller skapa nya sidor från början för att hålla din webbplats fräsch långt efter att omdesignprocessen är klar.

Men när du använder ett modulärt tillvägagångssätt under omdesignen av din webbplats är det viktigt att designen av dina moduler kan fungera oavsett i vilken ordning de visas. Eftersom de teoretiskt sett kan placeras på vilken sida som helst eller i vilken ordning som helst, kan de inte vara beroende av en speciell sekvens för att uppnå den ideala visuella stilen.

Optimering

Genom att följa dessa steg och bästa praxis säkerställer du att processen för omdesign av din webbplats är så smidig som möjligt. Nyckeln till en framgångsrik omdesign är dock att aldrig sluta förbättra den.

Om du går igenom ett omdesignprojekt bara för att vila på lagrarna på din nya webbplats kommer den snabbt att bli föråldrad och inaktuell. Dina användare förändras ständigt, och din webbplats borde också vara det.

Att ständigt testa ny funktionalitet, moduler, design eller innehåll är ett utmärkt sätt att förlänga livslängden på din omdesignade webbplats och förbättra den över tid. Dessutom säkerställer att uppdatera din webbplats på en konsekvent basis att den ständigt överensstämmer med dina meddelanden, din köpares behov och de mål du försöker uppnå.

Ju mer du arbetar för att konsekvent optimera din webbplats, desto mer tid kan du lägga mellan resurskrävande redesignprojekt.

0 Shares