Hur man sÀkerhetskopierar mina filer frÄn en skadad hÄrddisk med Xcopy (exempel)

0 Shares

Du kan ha upplevt att din dator försÀmras efter lÄngvarig anvÀndning eftersom varje del av den har en ungefÀrlig livslÀngd. HÄrddisken Àr en av de vanligaste skadornaoch detta orsakar vanligtvis mer huvudvÀrk eftersom det Àr dÀr informationen lagras pÄ din dator eller bÀrbara dator.

Att förlora din hÄrddisk skulle innebÀra att sÀga adjö till viktig data, men du bör inte tappa hoppet eftersom det finns ett sÀtt att fÄ tillbaka den informationen. I vissa fall kan du till och med starta Windows-operativsystemet frÄn en extern hÄrddisk.

Vad Àr Xcopy?

Xcopy Àven kÀnd som utökad kopia Àr ett kommando eller en order som hÀrrör frÄn DOS operativsystem som Àven finns i Windows.

Kommandot Xcopy anvÀndes ursprungligen för flytta flera filer frÄn en katalog till en annan eller för att överföra filer pÄ nÀtverket. En av de största fördelarna med detta kommando Àr dock att du kan anvÀnda det för att helt kopiera information frÄn din hÄrddisk om du nÄgonsin behöver sÀkerhetskopiera eller ÄterstÀlla din information.

Om du har anvÀnt det för att köra ditt operativsystem, vad hÀnder om du sÀtter din Windows-hÄrddisk pÄ en annan dator? Om du vill göra ett test Àr allt vÀldigt enkelt och det tar nÀstan ingen tid.

Hur sÀkerhetskopierar jag mina filer frÄn en skadad hÄrddisk med Xcopy?

SÀkerhetskopiering av filer frÄn en hÄrddisk som har försÀmrats till den grad av korruption Àr en process som kommer att vara enklare, kom ihÄg att du kan söka och hitta filer enligt deras förlÀngning.

Steg 1

Det första du bör göra Àr att komma Ät din dators kommandogrÀnssnitt. För att göra detta, stÀng av hÄrdvaran och sÀtt sedan in den startenhet du kan anvÀnda USB-enhet eller ÄterstÀllningsenhet.

Efter det, starta om din dator och tryck pÄ knappen som lÄter dig starta frÄn den enheten, du kan behöva gÄ in i alternativmenyn som visas i början för att kunna aktivera startenheten.

Steg 2

VĂ€lj sedan ditt föredragna sprĂ„k genom att klicka pĂ„ “NĂ€sta” nĂ€r du Ă€r klar. VĂ€lj “Reparera din dator” och vĂ€lj installation frĂ„n listan som visas genom att klicka pĂ„ “NĂ€sta”.

GĂ„ till listan “SystemĂ„terstĂ€llningsalternativ” och gĂ„ till motsvarande “KommandogrĂ€nssnitt” som kallas ‘Kommandotolk’.

Steg 3

Det tredje steget bestĂ„r av anslut den nya hĂ„rddisken till datorn. Du mĂ„ste inse att den Ă€r i optimalt skick, för frĂ„n och med nu kommer det att vara den som kommer att innehĂ„lla din information. Ta reda pĂ„ namnet pĂ„ din enhet med kommandot “cd”.

Med Xcopy kommer du att kunna kopiera och överföra information frĂ„n den skadade disken till den nya, gĂ„ bara till den öppna kommandotolken, skriv “cd e:” och tryck sedan pĂ„ “Enter”. Om enheten som anvĂ€nds Ă€r tillgĂ€nglig kommer du att se att den Ă€ndras till “e: /” i kommandogrĂ€nssnittet.

FortsĂ€ttning av processen skriv kommandot “dir” och klicka pĂ„ “Enter”‘. Med detta kommando kommer katalogerna pĂ„ din hĂ„rddisk att visas, om du upptĂ€cker att det finns en extra hĂ„rddisk kan du vara sĂ€ker pĂ„ att du Ă€r pĂ„ den valda enheten.

Steg 4

Senare mĂ„ste du gĂ„ tillbaka till den skadade hĂ„rddisken, sĂ„ du mĂ„ste skriva kommandot “cd c:” för att bekrĂ€fta att det körs genom att trycka pĂ„ “Enter”.

Skriv sedan följande kommando vid kommandotolken ‘xcopy c: e: backup / c / s / e / h / z’ tryck pĂ„ ‘Enter’ som vanligt för att fortsĂ€tta. Observera att du mĂ„ste Ă€ndra termen “e: backup” till den enhet och kataloger som motsvarar data pĂ„ den skadade hĂ„rddisken som du vill kopiera.

Steg 5

NĂ€r du Ă€r klar med att dela all möjlig information anvĂ€nder xcopy du kan avsluta processen genom att köra kommandot “Avsluta” och sedan klicka pĂ„ “Enter”. Du kan sedan anvĂ€nda hĂ„rddisken för olika funktioner, som att installera operativsystemet pĂ„ en extern hĂ„rddisk.

0 Shares