Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man säkerhetskopierar iPhone till Google Drive

Lär dig hur du säkerhetskopierar din iPhone till Google Drive och sparar foton och videor på Googles molnplattform!

När du gör en säkerhetskopia av din mobila enhet skyddar du dig från möjliga olyckor som kan inträffa med din enhet. I det här fallet kan du använda iCloud på din Apple-enhet, eller ännu bättre, du kan säkerhetskopiera din iPhone till Google Drive och skapa ytterligare ett alternativ till att spara dina data på enheten.

Hur man säkerhetskopierar iPhone till Google Drive

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Som en långvarig iPhone-användare kanske du aldrig har tänkt på möjligheten att säkerhetskopiera din iPhone till Google Drive. När allt kommer omkring är iCloud en mycket effektiv tjänst när det kommer till molnlagring och dataåterställning på Apple-enheter. Ändå kan säkerhetskopiering av Google Drive verka begränsad jämfört med Android-enheter.

När en säkerhetskopiering görs på Googles plattform hävdar varumärket att Apple-enheter endast kommer att lagra kompatibla foton, videor och andra dokument. Det är också viktigt att komma ihåg kvaliteten på filen, eftersom bilderna och videorna på iPhone har mycket god kvalitet, är det nödvändigt att vara uppmärksam på mängden lagringsutrymme som är tillgängligt på Google-plattformen.

Annan information från externa applikationer på din enhet kanske inte stöds som förväntat, till exempel säkerhetskopiering av kontakter. Därför måste du använda iCloud-mekanismen för att spara mindre data och uppdatera de du redan hade, med hjälp av Google-plattformen för att säkerhetskopiera din iPhone till Google Drive med foton och videor.

En annan mycket relevant information är inkompatibiliteten att ladda upp vissa filer från iPhone till Google Drive, vilket begränsar antalet filer som kan laddas upp till plattformen. Med det i åtanke kanske du tänker att det inte finns några fördelar med att lagra dina saker där, men Googles 15 GB gratis lagring kan vara ytterligare en fördel för dig, så länge filerna är kompatibla.

Skapa en iPhone-säkerhetskopia på Google Drive

Processen att säkerhetskopiera din iPhone till Google Drive kan ta lång tid beroende på antalet video- och fotofiler du har på din telefon. I det här fallet, se till att använda en 5 GHz Wi-Fi-anslutning så att hela proceduren går snabbare och du kan fortsätta med dina andra funktioner på enheten.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

Som sagt, låt oss se hur du säkerhetskopierar din iPhone till Google Drive:

  1. Öppna Google Drive-appen på din mobila enhet, tillgänglig i Google Drive-butiken. Apple Store-appar. Ange sedan din e-postadress och ditt lösenord på din enhet för att komma åt ditt kontos molnlagringstjänst på Google-plattformen.
  2. Knacka nu på höger sida av skärmen och dra fingret till vänster, så att Google Drives sidomeny visas.
  3. Tryck på alternativet “Inställningar” i Google Drive-menyn för att fortsätta med processen att säkerhetskopiera din iPhone till Google Drive.
  4. På nästa skärm väljer du alternativet “Backup” i menyinställningarna på vänster sida.
  5. Följ proceduren i appen för att säkerhetskopiera din iPhone till Google Drive, läs informationen som visas på skärmen för att ta reda på vad som ska lagras som säkerhetskopia på plattformen. Tryck sedan på den blå “Starta säkerhetskopiering”-knappen i det nedre högra hörnet av programmet för att fortsätta säkerhetskopiera filer.
  6. För att fortsätta kan appen begära åtkomstbehörigheter på din enhet. På så sätt måste du ge åtkomst till dina kontakter, kalender och fotodata för att starta processen att säkerhetskopiera dina filer till Google Drive.
  7. Efter att ha beviljat åtkomst till alla begärda data kommer du att se en skärm som liknar den som visas nedan, vilket indikerar att iPhone-säkerhetskopieringen har startat.

Redo! Det är allt du behöver veta för att säkerhetskopiera iPhone till Google Drive. Efter en tid efter att du har slutfört din säkerhetskopiering på Google Drive-plattformen kommer du att kunna komma åt filerna som sparades, i en typ av grundrapport för att ta reda på vad som sparats i webbplatsens lagringstjänst.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Och så avslutar vi med guiden om hur du säkerhetskopierar din iPhone till Google Drive. För mer information och tips, besök de rekommenderade länkarna i början av den här artikeln.